Hae
Saran kotikolo

Kuohkea ja täyteläinen maidoton mansikkamousse

Koukutuin tammikuussa Persianlahden risteilyllä (katso matkakertomus tästä ja risteilykertomus tästä) aika täysillä herkullisiin laivalla tarjottuihin mousseihin, joita saatoin viikon aikana nautiskella vähän liikaakin! Vaikka pari viimeistä päivää moussea tuli jo korvista ulos, mietin silti jo valmiiksi millaisia mousseherkkuja teenkään kotona. Tämä täydellisen kuohkea ja täyteläinen maidoton mansikkamousse on yksi niistä.

Vaikka matkalla laivalta löytyi paljon erilaisia sokerittomia ja gluteenittomia mousseja, kyllä ne silti tuntuivat omassa olossa ja kehossa pidemmän päälle kehnolta. No, loma on lomaa eikä siinä mitään, mutta koska haluan voida hyvin ja ruualla on siihen valtava vaikutus, panostan kotitekoisen moussen ravitsevuuteen ja terveellisyyteen. Vaikka mousse onkin herkuttelua, se voi olla silti astetta fiksumpaa herkuttelua. Sen vuoksi tässä mansikkamoussessa on niin proteiinia, hyviä rasvoja kuin kuituja. Se maistuu makealta ja mansikkaiselta (muistuttaa itse asiassa paljon mansikkarahkaa) ja on koostumukseltaan ihanan vaahtomaista, kuohkeaa herkkua!

Mansikkamousse on ollut yksi suosikki herkuistani jo pitkään, katso vaikka ohje maukkaaseen raakaan mansikkamousseen. Kun mousseen vielä lisää tämän ohjeen mukaisesti kasvipohjaista jogurttia, silkkisen sileää tofua ja runsaasti niitä marjoja, saa mansikkamoussesta samalla myös täyttävän ja ravitsevan välipalan, iltaherkun tai makean jälkiruuan. Ohjeen makeutus on vapaaehtoinen, ja sitä voi myös toki halutessaan myös vähentää tai lisätä omien mieltymysten mukaan. Jos haluat moussesta kevyempää, voit vaihtaa turkkilaisen jogurtin vaikka maustamattomaan soijajogurttiin. Huomioi kuitenkin, että silloin mousse ei ole yhtä kermaista ja paksua.

Näin talven keskellä tämä maidoton mansikkamousse on tehty pakastemansikoilla, mutta se onnistuu oikein hyvin myös tuoreilla.

Tällä ohjeella tulee neljä isoa annosta.

 

 

Maidoton mansikkamousse

 

250g mansikoita (sulana)

250g kasvipohjaista turkkilaista jogurttia

225g silken tofua

3rkl agavesiirappia

1rkl psylliumia

3/4dl kookosöljyä (sulana)

 

Anna mansikoiden sulaa. Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella yhteen kaikki muut ainekset paitsi psyllium ja kookosöljy.

Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Lisää mansikkaseokseen sula kookosöljy sekä psyllium, ja sekoita vielä uudelleen. Pidä huolta, ettei kookosöljy pääse hileyttmään seokseen vaan sekoittuu sileäksi.

Kumoa mansikkamousse erilliseen astiaan tai suoraan annoskulhoihin, ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Mousse on valmista, kun se on paksua ja lohkeavaa eikä valu lusikasta.

Tämä ihana mansikkamousse on maidoton, gluteeniton ja melkeinpä sokeriton marjaherkku, jota kelpaa nautiskella vaikka joka päivä. Uskoisin, että etenkin kesän mansikkasesongin marjoista valmistettu mousse ei todellakaan lisämakeutusta edes kaipaisi.

Tätä moussea kannattaa ehdottomasti kokeilla myös muilla marjoilla. Olen tykännyt käyttää silken tofua erilaisissa vanukkaissa ja mousseissa, koska se tekee niistä samettisen pehmeitä ja täyteläisiä ja samalla ravitsevampia. Maidoton mansikkamousse saa tofusta juuri sen täydellisen kuohkean, täyteläisen koostumuksensa.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *