Hae
Saran kotikolo

Parasta kukkakaali reseptiä nyt!

Kukkakaalit ovat kypsymässä nyt kerralla, ja on aika hyödyntää tämä erittäin edullisesti lähtevä vihannes ruuanlaitossa! Siis oikeasti – maksoi juuri meidän lähi Primassa 74 senttiä kappale – ja iso kokonainen kukkakaali siis. Kukkakaali ei ehkä ole se helpoin aines ruuanlaittoon, ainakaan omasta mielestä, joten nyt kukkakaali reseptiä jakoon että tämän vuoden sato saadaan hyödynnettyä eikä kukkakaalit pilaannu penkkiin.

 

Kukkakaali reseptiä testiin

Kukkakaali nice cream

Kukkakaalismoothie

Kikherne-kukkakaali salaatti

Värikäs kasvispelti

Kasvisbrowniet

Vihreä kasviskeitto

Pizzapohja kukkakaalista

 

Eiköhän siitä jo löydy uutta kokeiltavaa jokaiselle. Miten sinä, mitä itse teet yleensä kukkakaalista? Antakaa vinkkejä myös tänne päin!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

8 kommenttia

  1. Mirja Tarkki kirjoitti:

    Hyvä aihe..aina ajankohtainen..❣

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Näin on! Helppo lisuke tai pääraaka-aine moneen, ja todella edullinen.

  2. Tomi Miettinen kirjoitti:

    Itsellä menee kukkakaali ihan kypsentämättämänä, pilkon kulhoon ja lisään päälle itse sekoitetun kastikkeen johon tulee koosta riippuen mutta yleensä 0,5dl punaviinietikkaa, 3 ruokalisikallista hunajaa, puoli teelusikallista yrttisekoitusta, ripaus luomu yrttisuolaa ja kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja antaa olla 30-60minuuttiia välillä sekoittaen ja maistuu niin hyvältä ettei välttämättä mitään muuta sillä hetkellä kaipaakaan.

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Oi vau, tää kuulostaa älyttömän hyvältä😍 menee ehdottomasti kokeiluun

  3. Kaija Hyttilä kirjoitti:

    Ostin monta kukkakaalia 0,95 kg.
    Teen kukkKaalikeittoa ja gratiinia

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Keittoa pitää tehdä pian itsekin. Ja gratiinia voisi myös kokeilla, olisi varmasti hyvä lisuke monelle ruualle.

  4. Maarit Halonen kirjoitti:

    Tee kukkakaali muusi. Helpompi tehdä kuin perunamuusi ja paljon parempaa. Höyrytä kaalinpalaset noin 10 minuuttia. Laita toiseen kattilaan ruususuolaa ja kunnon nokare voita. Kaada päälle kypsät kaalinkukinnot. Kansi päälle. Kun voi on sulanut, hurauta muusiksi sauvasekoittimella. Valmis! Tarjoa kuten perunamuusi.
    Maarit

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Joo, vähän vastaavaa olen usein tehnytkin perunamuusin tilalle, mutta oon sekoittanut kukkakaalia ja palsternakkaa. On tosi hyvää. Pitäisikin pitkästä aikaa taas tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *