Hae
Saran kotikolo

Suosikki tuotteita Foodinilta

*Osa tuotteista saatu PR-näytteinä

 

Foodinista tuli aikanaan nopeasti luottobrändi, jonka tuotteisiin saattoi aina luottaa. Silloinkin kun toiminta oli vielä pienempää, puhumattakaan nykyhetkestä, kun valikoimaa on jo vaikka millä mitalla! Tässä kerron muutamia mun suosikkeja Foodinin tuotteista ja miksi just ne on aina takuuvarma valinta eri käyttötarkoituksiin.

 

Suosikki tuotteita Foodinilta

 

Mantelitahna (ja muut pähkinätahnat)

Aloitetaan siis heittämällä suosikista. Tätä menee meillä melkeinpä purkki viikossa. Vähän kaihoten katson niitä vanhoja Google kuvia missä näkyy vielä 400g purkkeja! Mutta mitään muita mantelitahnoja ei kannata enää edes yrittää, koska vain Foodinin mantelitahna toimii kuten haluan.

Sen lisäksi, että sen maku on täydellisen kermainen ja lempeä, se on myös niin ihanan juoksevaa, että on nappivalinta puuron päälle. Muut pähkinävoit menee aina sellaiseksi paksuksi klöntiksi, eikä niiden levittäminen onnistu. Siksi niitä myös kuluu enemmän. Foodinin mantelitahnaa ei tarvitse edes lirauttaa niin paljon, kun siitä saa jo makua hurjasti koko annokseen. Aikanaan se Foodinin cashewtahna oli ehdoton lemppari, mutta cashewta en voi enää syödä. Lapselle se kuitenkin on ehdottomia lemppariruokia. Ihana dippi omppulohkoille, lisuke banskuletuille ja tosiaan, siihen puuroon. Suklaaversiot on kiva extra vaikka viikonloppuaamuihin, ja käytän sitä myös leivonnassa.

 

Kookosvesi

Foodinin ihanat pienet kookosvedet on mukavasti pakattu pahvitetroihin, mikä tekee niistä helpommin mukana kuljetettavia. Täydellinen eväsjuoma siis minne vaan! Sopii myös nesteeksi smoothieen ja maukkaaseen mehu-kookosvesidrinksuun, joita meillä on usein viikonlopun aamupalalla. Napero rakastaa kookosvettä, ja haluaa tällaisen tetran aina saunajuomaksi.

Kookossokeri

Kookossokeri on täydellinen makeuttaja! Vähän kuin fariinisokeri, se antaa leivoksille aromikasta makeutta. Se ei kuitenkaan nosta verensokeria yhtä rajusti kuin valkoinen sokeri, joten sitä voidaan pitää terveellisempänä vaihtoehtona. Itse rakastan kookossokerin tummaa paahteista makua, jossa on karamellisuutta. Koska se on väriltään tummaa, se myös tummentaa leivoksia, mutta on täydellinen valinta esimerkiksi piirakoihin, kekseihin ja tummempiin kakkuihin. Ihanaa myös puuron päälle ripoteltuna.

Viherjauhe

Foodinin viherjauhe on ollut käytössä vuosia, ja nyt valikoima on kasvanut vielä lime-sitruuna ja tropical mauilla! Viherjauhe, johon on sekoitettu monipuolisesti erilaista vihreää voimaa, on älyttömän helppo tapa nauttia lisää vihreitä kasviksia ja kerätä niistä saatavia hyötyjä. Viherjauhetta voi lisätä smoothieen tai juoda sellaisenaan. Tuossa uudessa lemon-lime seoksessa on freesi sitruksinen maku, mikä peittää sitä viherjauheen ruohoista makua tosi hyvin. Oikein kiva uutuus!

Viherjauhetta tulee ripoteltua myös lapsen smoothieen, mihin se tuo varsinaisen vitamiinipommilisän.

Paramesan

Paramesan on uusi tuttavuus. Se on vegaaninen vaihtoehto parmesaanille, ja se on valmistettu muun muassa auringonkukansiemenistä. Ja toimii muuten yllättävän hyvin! Tein juuri sopivasti kantarellirisottoa, kun Paramesan saapui, ja se oli mainio lisä annokseen. Se ei tuo kermaisuutta samalla tavalla kuin annokseen sulava parmesaani, mutta samaa makua hyvinkin. Tosi kiva uutuus maidottomalla ruokavaliolla eläville!

Ceylon kaneli

Ceylon kaneli on takuumauste, jota lisään vähän kaikkeen. Foodinin ceylon kaneli tulee ihanan isossa purkissa, joten siitä riittääkin käyttöön pitkäksi aikaa. Tämä mauste on aina laatikossa, ja sillä leipoo niin korvapuustit kuin omenapiirakatkin. Kaneli on täydellinen mauste puuroannokseen, jonka päälle on pilkottu banaania tai omenaa. Kanelissa kannattaa aina valita ceylon eli ns. aito kaneli, josta puuttuu se iso määrä kumariinia, mitä peruskanelissa on. Kumariini on maksalle vahingollista, joten jos kanelia käyttää usein, ceylon on turvallinen valinta.

 

Chaimauste

Foodinin chaimauste tulee myös yhtä ihanan isossa purkissa, ja se on voimakasta ja siten riittoisaa. Ei tarvitse käyttää paljoa, kun hurmaava chain maku täyttää jo joka nystyrän! Käytän chaimaustetta niin lämpimissä juomissa kuin leivonnassa, ja se onkin ehdottomasti yksi lemppari maustesekoituksista. Chailatte on parasta lohtua kylmiin ja sateisiin päiviin, ja mikä parasta että samaa makua saa helposti jo aamukahviin.

 

KAIKKI raakasuklaaherkut, etenkin se inkivääri

Se hetki, kun Foodin lanseerasi valkosuklaarusinat, oli onnellinen päivä. Ne on aina olleet mun lemppareita karkkihyllyltä, mutta olleet vuosikausia pannassa maidon takia. Viimein näitä taas saa! Samoin kuin kaikkia muitakin raakasuklaaherkkuja. Huimasti parempi vaihtoehto karkeille, eikä häviä maussa ollenkaan – päinvastoin! Näissä maku on luonnollinen ja aito. Rakastan, rakastan, rakastan kuivattua kristallisoitua inkivääriä, ja raakasuklaainkivääri koukuttaa loputtomasti. Näitä herkkuja on yleensä aina jemmassa, ja niistä saa tehtyä lasipurkkiin ihanan herkkusekoituksen.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *