Hae
Saran kotikolo

Parhaat raakakakut listattuna

Raakakakut ovat mitä parhaimpia terveysherkkuja! Ne ovat monipuolisia, herkullisia ja kaiken lisäksi aikamoisia ravinnepommeja. Energiaa raakakakkuihin pakkaantuu yleensä aika lailla, koska niissä on pähkinöitä, siemeniä ja kuivahedelmiä tiiviissä muodossa. Mutta kaikki kakut ovatkin herkkuja, eikä niitä ole tarkoitus syödä jatkuvasti. Kun sitten herkkuja tekee mieli, raakakakku on sieltä parhaasta päästä. Ei uskoisi, että jokin niin maistuva voi olla myös täynnä terveellisiä aineksia! Sikäli raakakakun palanen on joskus myös täysin hyväksyttävä makea aamupala. Koska olen itse ehtinyt näitä herkkuja väkertää jo aika lailla, tässä ovat omasta mielestäni parhaat raakakakut mitä olen tullut tehneeksi. Kannattaa kokeilla!

Raakaherkut ovat ihanaa keittiöterapiaa, koska niiden valmistaminen on vähän kuin käsitöitä tekisi. Raakaherkkuja ei paisteta, vaan sen sijaan muotoillaan käsin, jähmetetään tai kuivatetaan ja sekoitetaan. Raakakakkuihin saa rakennettua erivärisiä kerroksia ja kauniita koristeita. Massaa on kiva maistella valmistusvaiheessa ja makua helppo muokata, koska raakaherkkujen maku ei jähmettyessä muutu. Jos siis kaipaa täytteeseen lisää sitruksen makua tai enemmän suklaata, aineksia on vielä valmistusvaiheessa helppo lisätä.

Raakaherkkujen parhaita puolia on kuitenkin niiden säilyvyys. Kokonaisia kakkuja voi valmistaa ihan vain itselleen, koska loppu kakku on helppo leikata sopivan kokoisiksi paloiksi ja pakastaa. Miten ihanaa onkaan napata pakastimesta pala kakkua mieliteon yllättäessä! Yhdestä raakakakusta riittääkin herkuteltavaksi pitkäksi aikaa.

Mutta nyt, parhaat raakakakut, olkaa hyvä!

 

Parhaat raakakakut

 

 

Raikas sitruksinen raakakakku ilman pähkinää

Ihana moussemainen koostumus, raikas maku ja keveys, tämä ihana pähkinätön raakakakku vie kielen mennessään!

 

Mieletön Mars-raakakakku

Tässä puolestaan makea, suklainen, tuhti raakakakku, joka on saanut vaikutteensa suositusta suklaapatukasta. Kyllä tappaa makeannälän!

 

Krokanttinen minttusuklaaraakakakku

Kenties juuri se oma suosikkini! Niin ylellisen tuntuinen, uskomattoman suklainen ja seassa ihania minttukorkanttia muistuttavia sattumia. Suklaaholistin unelma!

 

Geisha raakakakku

Juuri niin ihanaa kuin miltä kuulostaa, hasselpähkinän ja täyteläisen suklaan makuinen raakakakku, josta ei voi olla pitämättä!

 

Vadelmaraakakakku

Kakku tulvillaan raikasta, makeaa marjaa! Paras marjoista valmistettava raakakakku!

Snickers raakakakku

Eihän raakakakkuja voi valmistaa ilman huippuhyvää Snickers raakakakkua. Ah, mikä elämys. Ovathan kaikki ainekset jo sellaisia, ettei kakusta voi tulla muuta kuin hemmetin hyvää!

 

Raaka jogurttijuustokakku ilman pähkinää

Ihanan kermainen ja täynnä maukkaita marjoja, samalla myös pähkinätön raakakakku!

 

Herkullisia raakakakkuja on kyllä tullut tehtyä enemmänkin, kuten raakaherkkuja yleensä. Nämä listatut raakakakut ovat kuitenkin olleet sellaisia hittejä, että niistä piti tehdä lista ihan erikseen! Mielihalut heräsivätkin heti ja tässä listaa koostaessani olenkin miettinyt kuumeisesti mitä näistä pitäisi heti seuraavaksi taas valmistaa…

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

4 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Onpas ihanan näköisiä kakkuja ? Meidän kuivakaapin perussisältöön ei (ainakaan vielä) kuulu suurinta osaa näistä raakakakkujen aineksista (esim. kaakaonibsit, taatelit..). Ehkä pitäisi alkaa kehittämään kuivakaappia monipuoliseempaan suuntaan! Eniten ohjeissa kuitenkin mietityttää kookoksen paljous, maistuuko kookosjauhoista, -sokerista ja -maidosta tehty kakku juuri kookokselta? En pahemmin välitä kookoksesta, joten onko jotain, millä näitä kookosjuttuja voisi pääsääntöisesti korvata?

  • sarankotikolo kirjoitti:

   Ihana että houkuttelee kokeilemaan! Raakakakkujen maailmaan koukuttuukin nopeasti. Kaikkia aineksia ei aina tarvitse hankkia, pyrin itsekin pitämään ohjeet simppelimpänä kuin monissa näkemissäni ohjeissa juuri siksi, että ainekset saisi helposti. Taatelit ja kaakaonibsit ovat ihania herkkuja ihan sellaisenaankin, joten niille on kyllä käyttöä myös ilman kakkuja.
   Kookoksen kanssa riippuu vähän ohjeesta. Kookossokeri ei maistu kookokselta, vaan ihanan karamelliselta ja muistuttaa lähinnä fariinisokeria. Kookosmaitokaan ei kakuissa yleensä kummemmin erotu, koska sekoittuu esim suklaan tms sekaan. Kuitenkin muun muassa näistä ohjeista jogurttijuustokakku maistuu myös kookokselta, koska marjoja on siellä seassa vain sattumina. Yleisesti ottaen ei siis kannata kookosmaidosta huolehtia, jos massaan sekoitetaan vielä paljon muutakin. Kookosjauhot voivat pohjassa korostua, jos kookoksen mausta ei pidä, mutta ne on helppo korvata myös mm. mantelijauhoilla tai muilla pähkinäjauhoilla. Voi myös käyttää ihan kaurajauhoa tai riisijauhoa, jos kakun ei tarvitse olla viljaton. Kookosjauho imee todella paljon nestettä, joten muita jauhoja tarvitsee sitten vain hieman enemmän. Toivottavasti tästä on apua ja saat ihania kakkuja onnistumaan!

 2. Paula kirjoitti:

  Geishakakun ohje ei enää toimi! Kerkesin jo aineet hankkia mutta en saanut reseptiö talteen. Harmittaa

  • sarankotikolo kirjoitti:

   Hei, onpa erikoista. En tiedä mikä siinä on ollut ongelmana, mutta korjasin linkin varmuuden vuoksi uudelleen ja tein päivityksen. Nyt pitäisi toimia. Kerro jos on vielä ongelmia niin oistn ohjeen sinulle suoraan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *