Hae
Saran kotikolo

Hulppea Snickers raakakakku

Raakaherkku ei ehkä voi tämän paremmaksi muuttua, kuin mitä Snickers raakakakku on. Tämä kakku on ihan törkeän hyvää. Vaikka Snickers ei ole ikinä ollut suosikkini. En ole erityisemmin koskaan pitänyt maapähkinöistä, enkä varsinkaan maapähkinävoista. En tiedä mitä noin vuosi sitten tapahtui, kun yhtäkkiä hullaannuin täysillä ihaniin, täyteläisiin pähkinälevitteisiin. Nykyään nautin niitä jopa lusikalla suoraan purkista. Parasta on, että pähkinälevitteitä saa nykyään terveellisinä, sokerittomina versioina ihan peruskaupoista. Puhdas, laadukkaista pähkinöistä valmistettu tahna ilman mitään ylimääräistä on aidosti terveellistä ja ravitsevaa, toisin kuin sokerilla ja lisäaineilla kyllästetyt versiot.

En ollut koskaan aiemmin maistanut Snickers raakakakkua, mutta raakoja Snickers-patukoita muutamaan otteeseen. Tämä kakku on pyörinyt mielessäni pitkään, mutta selvisi vasta nyt toteutuksen tasolle. Halusin saada aikaiseksi täyteläisen pähkinän ja kinuskin yhdistelmän, mutta samalla fudgemaisen kakun, joka sulaa suussa. Tämä raakakakku onnistui täydellisesti: se tuo mieleen elävästi kaikki Snickersissä yhdistyvät ihanat maut, mutta samalla myös jotain uutta, omanlaistaan.Kuten sanottu, ihan törkeän, taivaallisen, täydellisen hyvää.

Raakakakkujen parhaita puolia on se, että paloja voi tarvittaessa pakastaa valmiiksi seuraavaa herkkukertaa varten, ilman että koostumus ja maku kärsivät. Harvoin kuitenkaan koko kakku menee kerralla, ellei sitten ole isommat juhlat tiedossa. Tosin myös kaverit kiittävät ja työpaikalla ilahdutaan rippeistä.

Pari juttua: jotta kakku on todella raaka, muista sulattaa kookosöljy ja raakakaakaovoi vesihauteessa, jolloin ne eivät pääse kuumenemaan liikaa. Liota pähkinöitä (paitsi kinuskin päälle tulevia maapähkinöitä) ja taateleita ainakin muutama tunti ennen kakun valmistusta. Itse liotin niitä yön yli. Jos liottamisaika jää lyhyemmäksi, lisää hieman nesteiden määrää, jotta saat täytteistä sileitä.

 

 

SNICKERS raakaKAKKU

 

Pohja

 

1dl taateleita

1dl pähkinöitä (käytin pähkinämixiä)

2rkl kookosöljyä

1rkl raakakaakaojauhetta

 

 

Maapähkinätäyte

 

2 tölkkiä kookosmaitoa (paksu, rasvainen osa + tilkka nestettä)

1dl cashewpähkinöitä

2rkl psylliumia

1dl maapähkinävoita

0,5dl vaahterasiirappia

 

 

Kinuskikastike

 

3dl taateleita

3rkl kookosmaitoa

Ripaus vaniljajauhetta

Ripaus suolaa

+ pinnalle rouhittuja maapähkinöitä

 

Suklaakuorrute

 

2rkl raakakaakaojauhetta

0,5dl raakakaakaovoita

3 taatelia

 

Liota taateleita ainakin tunnin ajan ja pähkinöitä muutama tunti. Sen jälkeen valuta liotusvesi pois. Pähkinät kannattaa vielä huuhdella kylmällä vedellä.Aloita sekoittamalla pohjan ainekset blenderissä. Painele pohjamassa tasaiseksi levyksi kakkuvuoan tai piirakkavuoan pohjalle. Jos käytössäsi ei ole irtopohjavuokaa, vuoraa pohja ja reunat leivinpaperilla. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.

Seuraavaksi tee maapähkinätäyte. Yhdistä blenderissä kaikki ainekset psylliumia lukuun ottamatta. Kun massa on sileää, lisää psyllium ja pyöräytä vielä sekaisin. Täyte jähmettyy lisää kylmetessään ja turvotessaan, mutta siitä pitäisi jo sekoitusvaiheessa tulla melko paksua. Paksuutta on helppo säädellä psylliumin ja nesteen avulla. Kaada puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle ja laita vuoka takaisin jääkaappiin. Jätä lopputäyte odottamaan erilliseen astiaan.

 

Kinuskikastike syntyy yksinkertaisesti taateleista ja nesteestä. Ripaus vaniljaa ja suolaa korostavat taateleiden toffeemaista makua, ja antavat kinuskille hitusen särmää. Sekoita ainekset kinuskimaiseksi tahnaksi tehosekoittimella ja kaada kastike vuokaan maapähkinätäytteen päälle.

Ripottele kinuskin päälle kokonaisia tai murskattuja maapähkinöitä.

Kaada loput maapähkinätäytteestä kinuskin päälle, ja tee suklaatäyte valmiiksi sekoittimalla ainekset keskenään. Kaada vuokaan päällimmäiseksi suklaatäyte, ja sekoittele sitä maapähkinämassan sekaan kevyesti lastalla. Jos haluat että suklaa peittää kakun pinnan kokonaan, tee sitä tupla-annos. Tämä suklaamassa on melko tuhti ja tumma, joten sekoittelin sen itse raitoina kakkumassan sekaan tuomaan suklaista makua ilman, että maku dominoi koko kakkua.

Anna koko komeuden jähmettyä jääkaapissa – tai jos on kiire, pakastimessa. Kun kakku on hyytynyt, se irtoaa vuoasta helposti.

Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa.

Huh. En tiedä voiko edes kakku enää raakaa Snickers raakakakkua parempaa ollakaan. Raakaherkuista puhumattakaan.

 

 

Lue myös uusin juttu!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

5 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Psylliumia ohjeessa vähän turhan rajusti.1rkl luultavasti riittää. Kiitos reseptistä!

  2. Sara kirjoitti:

    Heippa! Hmm se riippuu siitä millaisen koostumuksen haluaa. Itse tykkään aika jämäkästä, joten psylliumia uppoaa hyvinkin tuo määrä. Mutta jos sinulle riittää vain 1rkl niin hyvä juttu, mikään ei pakota laittamaan enempää?

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Moi, itselläni ei toimi ohje yhtään… ensinnäkin pohja jäi aivan liian ohueksi, olisi voinut tehdä ainakin tupla annoksen, eikä pähkinät rikkoutuneet tarpeeksi vaikka liotin niitä 5h. Kinuski”kastikkeesta” ei tullut löysää kastiketta vaan jäi jämäkäksi massaksi vaikka lisäsin kookosmaitoa enemmän kuin ohjeessa. Kinuskikastikkeen maku ei myöskään vastaa mielestäni kinuskin makua millään lailla. Mietin, kuinka iso vuoka tälle oli tarkoitettu, koska kakusta tuli todella matala (verrattuna ohjeen kuviin). Entiedä teinkö itse jotakin väärin mutta noudatin ohjetta kyllä täysin. Harmittaa, koska odotin kakulta paljon, sen hypetyksen vuoksi… :/

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Eikä, onpa harmi! Tämä on nimittäin super hyvää. Oletko miten raakakakkuja syönyt/tehnyt ennen? Makuhan on toki erilainen kuin peruskakuissa, muun muassa siinä kinuskissa. Hmm en osaa nyt sanoa tuon vuoan kokoa enää näin jälkikäteen, mutta se oli halkaisijaltaan pienempi ja reunoilta korkea. Pähkinöiden sileäksi saamiseen tarvitsee tehokkaan koneen, itselläni on Vitamix ja sillä saa kyllä täysin sileää massaa. Pähkinät voi korvata myös pähkinävoilla, mikä on jo valmiiksi sileää. Cashewvoitakin löytyy, esim. Foodinin cashewtahna on aivan ihanaa. Silloin kannattaa lisätä hieman psylliumia, koska valmis pähkinävoi on yleensä hieman juoksevaa. Teitkö kinuskikastikkeen kylmillä vai huoneenlämpöisillä aineksilla? Kylmänä ne jähmettyvät nopeammin eikä kastikkeesta tule silloin juoksevaa. Valmiissa kakussa kastikkeen tuleekin olla vähän jämäkämpää, että kakku pysyy kasassa. Toivottavasti saat vielä onnistumaan etkä lannistu vaikka nyt meni mönkään! Raakakakut ovat aikamoista opettelua ja kokeilua että ne saa toivotun laisiksi.

  4. Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos vastauksesta! Oli siis ensimmäinen kerta kun raaka-kakkua teen. Vuoka oli varmaan halkaisijaltaan liian iso, pitänee ensi kerralla tehdä hieman pienempään. Jähmetin myös kakun pakasteessa ennen kinuskin laittoa, niin ei mennyt sekaisin täytteen kanssa! Pitää varmaan ensikerralla kokeilla niitä tahnoja, kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *