Hae
Saran kotikolo

Rouskuvat kasvissipsit ja maidoton sour cream – dippi

Rapeita, kuitupitoisia sipsejä, jotka ovat suurimmaksi osaksi pelkkää vihannesta ja huipputerveellisiä! Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta usko pois – tällä ohjeella saat maukasta, ravitsevaa purtavaa leffailtoihin ja napostelun tarpeeseen. Kasvissipsit ja maidoton sour cream – dippi ovat koukuttava pari.

Valmiissa sipseissä kasvikset eivät juuri erotu, vaan lopputuloksessa huomion vievät mausteet ja pellavarouhe, jonka tumma täyteläinen maku tuo itse asiassa mieleen ruissipsit.

Aineksia ei tarvitse paljoa, mausteita voi lisätä tai vähentää omien mieltymysten mukaan.

 

 

KASVISSIPSIT

(yksi pellillinen)

 

1 kesäkurpitsa

1 omena

1 sipuli

1,5dl vettä

1dl pellavansiemenrouhetta

1dl kvinoahiutaleita

1rkl psylliumia

1rkl oreganoa

1tl suolaa

1tl sipulijauhetta

1tl valkosipulijauhetta

1tl juustokuminaa

 

Soseuta kasvikset ja vesi blenderillä tai sauvasekoittimella. Sen jälkeen lisää mukaan loput ainekset, tämä onnistuu hyvin myös erillisessä kulhossa lusikkaa apuna käyttäen.

Hmm eipä tulisi tästä ensimmäisenä sipsit mieleen…

 

Levitä massa leivinpaperille uunipellille mahdollisimman ohueksi ja tasaiseksi levyksi.

Tee levyyn veitsellä pienet viillot valmiiksi paloja varten. 

Kuivata uunissa 150 asteessa 1-2 tuntia. Paistoaika riippuu uunin tehokkuudesta sekä levyn paksuudesta. Sipsit ovat valmiita, kun niiden pinta on kuivanut. Varo polttamasta!

Anna levyn jäähtyä täysin ennen palojen irroittamista toisistaan. Säilytä huoneenlämmössä. Jos pidät astian päällä kantta, jätä se aavistuksen raolleen, jotta sipsit pysyvä rapeina eivätkä ime kosteutta ilmatiiviissä astiassa.

Nauti sellaisenaan, sosekeiton parina tai tämän ihanan maidottoman sour cream – dipin kanssa!

 

MAIDOTON SOUR CREAM – DIPPI

 

2dl kookoskermaa

3rkl omenaviinietikkaa

1rkl sitruunamehua

1tl sipulijauhetta

1tl valkosipulimurskaa tai 3 valkosipulinkynttä

1 pussi (~45g) kuivattua ruohosipulia

Ripaus suolaa

Yhdistä ainekset kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos paksuuntuu. Sekoita lusikalla mukaan ruohosipuli. Anna seisoa kylmässä puolisen tuntia ennen syömistä, näin maut ehtivät jalostua. Säilytä kylmässä.

Maidoton sour cream – dippi sopii paitsi oheisten sipsien, myös kasvistikkujen tai vaikka uuniperunan kaveriksi.

Kasvissipsit ja maidoton sour cream – dippi ovat helppo snäcksi illanistujaisiin tai ihan vain omaan illanviettoon sohvan nurkassa. Ei nimittäin hullumpi tapa syödä kasviksia!

 

LUE MYÖS UUSIN JUTTU!

Saran kotikolo etusivu

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *