Hae
Saran kotikolo

Tulinen nuudelisalaatti

Pidän kovasti tulisesta ruuasta, ja tulinen nuudelisalaatti on yksi lemppareistani etenkin iltaisin. En yleensä halua enkä koe tarvetta rajata mitään tiettyjä ruokia lempiruuikseni. Ja se olisi oikeastaan melko turhaa, sillä pidän niin monista erilaisista ruuista, ettei se lopulta olisi mikään rajaus ollenkaan. Joku päivä parhaalta maistuu itsetehty tortilla ja toisena kanasalaatti, ja kaikki ovat parasta mahdollista juuri sillä hetkellä. Yritänkin yleensä mennä juuri sen mukaan mitä milloinkin tekee mieli. Ja onneksi, kun ruuan valmistaa itse terveellisistä aineksista, se voi olla niin pizzaa kuin salaattiakin ja ravita silti kehoa monipuolisesti. Näin onnistun ravitsemaan samalla myös mieltä!

Kuitenkin yksi suosikkini mikä on ja pysyy on aasialainen ruoka. Sitä ei edes tarvitse rajata, koska se kattaa niin monia erilaisia aineksia ja aterioita. Aasialainen ruoka on pelkkiä mahdollisuuksia täynnä, halusi sitten currya, nuudeleita, sushia tai keittoa. Kaikia yhdistää kirjava valikoima mausteita ja kasviksia. Aasialaista voisin syödä viikon jokaisena päivänä kyllästymättä! Etenkin nuudeleita tekisi aina mieli.


Tulinen nuudelisalaatti on raikas, maukas ja kevyt ruoka. Aasialaisessa ruuassa mausteet ovat kaikki kaikessa, ja myös tässä salaatissa maustekastikkeessa piilee salaatin maun ydin. Lisäherkkuna on paljon tuoretta korianteria, rouskuvia sokeriherneitä ja pähkinöitä. Lihan sijaan käytin katkarapuja, mutta sen voi helposti korvata esimerkiksi kanalla, naudanlihalla, kalalla tai tofulla.

Kastikkeessa on jonkin verran potkua, mutta nuudeleihin ja annoksen muihin aineksiin yhdistettynä se ei mielestäni polttele liikaa. Nämä ovat totta kai makuasioita, itse tykkään melko tulisesta. Jos haluat kastikkeessa miedomman, jätä chilihiutaleet pois.

 

TULINEN NUUDELISALAATTI

(kahdelle)
 
2 ”kekoa” riisinuudeleita 
180g katkarapuja
2dl sokeriherneitä
1 tuore chili
1 puntti tuoretta korianteria
3dl mungpavun ituja
1dl porkkanaraastetta
2rkl cashewpähkinöitä
 

KASTIKE

 
3rkl tamarinditahnaa
5 valkosipulinkynttä tai 2rkl valkosipulimurskaa
1dl vettä
1rkl seesamiöljyä
1tl kuivattua inkivääriä tai sormenpään kokoinen pala tuoretta
1/2 sitruunan mehu
2tl gluteenitonta soijakastiketta
1tl paprikajauhetta
0,5tl chilihiutaleita
Ripaus suolaa
Mustapippuria

Laita riisinuudelit likoamaan kylmään veteen. Annostele kahdelle syvälle lautaselle idut ja porkkanaraaste. Levitä niitä lautasen reunoille ja jätä keskelle pieni kolo.

Sulata katkaravut ja lämmitä ne pannulla kookosöljyssä yhdessä sokeriherneiden ja pilkotun chilin kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään (käytin ne itse tehosekoittimen kautta, jolloin valkosipuli ja inkivääri silppuuntuvat helposti). Kaada kastike katkarapujen sekaan, kiehauta ja anna keittyä hiljalleen kunnes liika neste on haihtunut pois.

Keitä noin 0,5l vettä. Valuta nuudelit ja laita ne kuumaan veteen. Lisää veteen tilkka öljyä ja liikuttele nuudeleita hetki, jotta ne liukenevat irti toisistaan. Kun nuudelit ovat kypsiä, valuta vesi pois ja annostele nuudelit lautasille.

Annostele kastikeseos lautasille nuudeleiden, itujen ja porkkaraasteen päälle. Silppua päälle korianteria ja pähkinöitä.

Nauti annos tuoreena. Ja jos jaksat vähän näpertää, syömäpuikoilla. Koska se tekee syömisestä hauskempaa!

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *