Hae
Saran kotikolo

Super helppo arkiruoka – täytetyt paprikat

Rakastan paprikaa, ja voisin valehtelematta tunkea sitä jokaiseen ruokaan. (Paprika mutakakku, hmm…) Tämä ohje täytetyille paprikoille on oman keittiöni arkiruokaklassikko, eikä siihen vain kyllästy! Suosittelen tekemään kerralla isomman satsin, koska tämä ruoka vain paranee muhiessaan jääkaapissa ja makujen kunnolla imeytyessä. MMMM! Täytetyt paprikat ovat myös hauskan värikäs ruoka, kun käytät erivärisiä paprikoita.

TÄYTETYT PAPRIKAT

 

4 kokonaista paprikaa

400g naudan jauhelihaa

1 sipuli

500g paseerattua tomaattia

1tl paprikajauhetta

1tl sipulijauhetta

1/2tl valkosipulijauhetta

1/2tl kuivattua oreganoa

Ripaus suolaa ja mustapippuria

 

Aloita tekemällä täyteseos. Paista pannulla 400g naudan jauhelihaa, yksi pilkottu sipuli ja 500g paseerattua tomaattia.

Seoksen voit maustaa miten itsellesi sopii – minä käytin paprikamaustetta, savupaprikaa, valkosipulia, sipulijauhetta, Provencale yrttiseosta, meiramia, kurkumaa, suolaa ja mustapippuria. Ohjeessa on määrät mausteisiin, joita yleensä löytyy jokaisen kotoa jo valmiiksi.

 

Kaiverra paprikoiden päähän reikä ja vedä kanta irti. Huuhtele paprikat vasta kaivertamisen jälkeen, niin saat myös helposti siemenet pois paprikan sisältä.

Asettele paprikat riviin uunipellille. Jos ne eivät pysy pystyssä, leikkaa pohjasta pieni siivu irti saadaksesi tasaisen pohjan. Älä kuitenkaan leikkaa liikaa, ettei pohjaan tule reikää. Ylijäämän pohjasta voi tiputtaa paprikan sisälle, tai napsia välipalana.

 

 

Kun jauhelihaseos on sopivan hyytynyttä ja ylimääräinen neste on haihtunut, lusikoi täytettä paprikoiden sisälle. Ohjeistamallani seosmäärällä täyttää neljä isoa paprikaa.

 

VINKKI: valitsemalla erivärisiä paprikoita saat ruokaan myös hauskaa väriskaalaa. Lapset ja vähän isommatkin tykkäävät kun saavat valita minkä värisen paprikan haluavat syödä.

 

Paprikoiden avonaisiin koloihin voi halutessaan ripotella juustoraastetta (kuvissa Violifen vegaanista juustoraastetta) tai esimerkiksi tuoreita yrttejä.

 

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sinänsä paistoaika ei ole kriittinen, mutta en suosittele paistamaan liian pitkään, sillä paprikan pehmentyessä liikaa se mössääntyy ja sen jälkeen edessäsi on paprikapataruoka. Mikäs siinä, hyvää silti!

 

Lisukkeena riisiä ja höyrytettyä kiinankaalia – täydellistä!

 

Lue myös uusin juttu!

Saran kotikolo etusivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *