Hae
Saran kotikolo

Ihana vadelmaraakakakku

Tein aikanaan tämän täyteläisen, kermaisen ja silti raikkaan vadelmaraakakakun ystäväni kanssa järjestämälle aamiaisbrunssille. Olen tehnyt marjaraakakakkuja ennenkin, mutta se ovat monesti jääneet vähän puisevan ja tunkkaisen makuisiksi, ja marjan oma luonnollinen makeus ja raikkaus ovat matkalla kadonneet. Sen sijaan tämä vadelmaraakakakku on kaikkea muuta kuin tunkkainen, ja niin ihanan raikas ja marjaisa, että se sopii hyvin vaikka aamiaisbrunssille makeiden herkkujen joukkoon!

Tällä kertaa kaikkikakun osat onnistuivat kuitenkin huippuhyvin! Kaurapohja sopi etenkin aamiaispöytään täydellisesti, ja se imartelee moussemaisen vadelmatäytteen makua.

Tämä vadelmaraakakakku on ennen kaikkea raikas ja vadelmainen, ei imelän makea tai raskas, kuten runsaasti pähkinää sisältävät raakakakut usein ovat. Ihan täydellinen marjakakku mihin tahansa hetkeen!

Voit käyttää sesongin mukaan tuoreita vadelmia tai yhtä lailla pakastemarjoja. Molemmilla syntyy herkullinen raakakakku, joka on todella simppeli ja nopea valmistaa.

IHANA VADELMARAAKAKAKKU

 


Pohja

2dl gluteenittomia kaurahiutaleita

3/4dl kookosöljyä (juoksevaa)

2rkl kookossokeria

Ripaus vaniljajauhetta

 

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita sillä välin muut ainekset kulhossa. Lisää sula kookosöljy ja sekoita huolella.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjamassa tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.

Laita vuoka jääkaappiin.

 

 

Täyte

 

1 tölkki kookosmaitoa

2dl vadelmia (tuoreita tai pakastetut sulana)

1,5dl cashewpähkinöitä

1/2dl kookosöljyä (juoksevaa)

4rkl agavesiirappia

1/2tl psylliumia

 

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Käytä kookosmaitotölkin pinnalla oleva paksu valkoinen osa sekä 1/3 tölkin pohjalle jäävästä nesteestä.

Sekoita tehosekoittimella vadelmat, kookosmaito, cashewpähkinät ja agave sileäksi seokseksi. Lisää lopuksi sula kookosöljy sekä psyllium, ja sekoita vielä uudelleen.

Kaavi massa vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Voit koristella kakun pinnan kokonaisilla vadelmilla tai kauniilla chia-hillolla, jonka ohjeen löydät täältä.

Huomioi, että jos käytät kertaalleen sulatettuja pakastevadelmia, kakkua ei kannata pakastaa enää uudelleen. Paitsi jos käytät ulkomaisia marjoja ja kuumennat ne ennen käyttöä. Tällöin vadelmaosuus ei tietenkään ole enää raaka, mutta eihän se aina niin justiinsa ole. Paljon hyviä ravinteita ja ennen kaikkea makua tässä kakussa on silti!

Tuore kakku säilyy jääkaapissa jopa viikon ajan, joten palanen per päivä ja pian koko kakku onkin kadonnut. Raakakakut ovat usein raskaita ja sisältävät runsaasti energiaa, joskin myös valtavasti hyviä raaka-aineita ja ravinteita, mutta tämä raakakakku on kuitenkin kevyemmästä päästä ja koostumukseltaan täydellisen moussemainen!

Marjaisaa, raikasta ja maistuvaa ihanan pinkissä palassa!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

4 kommenttia

  1. raikas kirjoitti:

    Raikas/raikkaus mainittu viisi kertaa 😉 Kommentin ei ole tarkoitus olla ilkeä, mutta ymmärrän, jos se loukkaa. Toistuvat sanat vaan tekee lukemisesta vähän ärsyttävää ja raskasta, mikä on ikävää, koska blogisi aiheet ovat niin hyviä.

  2. Mirja Sukava kirjoitti:

    Kivan näköinen kakku!
    Kokeiluun menee meidän 2-vuotiaan synttäreille.

    Minkä kokoinen vuoka oli sulla tässä kun tuli noin kauniin korkea kakku?

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Moikka, ihana kuulla että löytyi sopivaa! Tämä on kyllä edelleen yksi omista suosikeista, täydellisen raikas ja makea samaan aikaan. Ja tosiaan, super söpö pinkin värinen kakku. Hmm en pääse nyt mittaamaan vuokaa kun se ei ole mukana, mutta se on sellainen vähän pienempi malli, olisiko halkaisija n. 20cm? Tykkään myös korkeammasta mallista, tuntuu että on heti näyttävämpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *