Hae
Saran kotikolo

Maukkaat kasvispihvit (G, M, V)

Rakkaus falafeleihin on saanut minut rakastumaan kaikenlaisiin kasvispyöryköihin, ja nämä pihvit ovat lisäksi sieltä parhaimmasta päästä! Herkullinen yhdistelmä itämaisia mausteita, rouskuvia manteleita ja värikkäitä kasviksia – nämä kasvispihvit sopivat osaksi mitä tahansa ateriaa.

 

Ohjeessa on käytetty kuivattuja kikherneitä, koska niillä saa rapsakamman lopputuloksen. Voit käyttää myös tölkissä olevia, mutta silloin kannattaa vähentää 0,5-1dl vedestä, riippuen miten hyvin saat ainekset sekaisin. Tölkkiversio on kätevä ratkaisu silloin, kun kokkailua ei ole ennakoinut, eikä liottamiselle ole enää aikaa.

Pihveistä saa maistuvan aterian sellaisenaan, mutta ne taipuvat myös moneksi muuksi. Kokeile esimerkiksi salaatissa, pitaleipien välissä tai leivän päällä. Pihviä kelpaa napsia ihan kylmiltään jääkaapistakin. Tein minikokoisia, niitä tuli kaksi pellillistä.

 

 

MAUKKAAT KASVISPIHVIT

3 porkkanaa
2,5dl kikherneitä (kuivana) 
5-6dl vettä
Iso tuubi tomaattipyreetä (~130g)
1dl mantelirouhetta
1dl silputtua purjoa 
4 valkosipulinkynttä
1 kourallinen tuoretta korianteria
2rkl psylliumia
1/2tl paprikajauhetta
1tl juustokuminaa
1tl kurkumaa
1/2tl currya
Suolaa
Mustapippuria
Kookosöljyä paistamiseen

Liota kikherneitä kahdessa litrassa vettä yön yli. Ennen valmistamista valuta vesi pois ja huuhtele kikherneet huolella. Jos käytät tölkkikikherneitä, valuta vain neste pois ja huuhtele.

Raasta porkkanat ja pilko kasvikset pienemmiksi. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa, ja surauta yhtenäiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia. Sen voi tehdä valmiiksi myös jo edellisenä päivänä ja antaa tekeytyä rauhassa jääkaapissa.

Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä pellille. Taikina leviää ohueksi pihviksi paistuessaan, joten taikinaa ei tarvitse taputella valmiiksi pihvin muotoon.

Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia, tai kunnes pihvien pinta on aavistuksen ruskea ja koostumus jähmettynyt. Voit toki paistaa pihvit myös pannulla kookosöljyssä!

Miten herkullinen annos syntyykään kasvispihveistä, viininlehtikääryleistä ja höyrytetystä lehtikaalista!

 

Syö sellaisenaan, kokeile erilaisten dippien kanssa ja täytteenä erilaisiin ruokiin!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Luana kirjoitti:

    Oliko sulla tässä psylliumia jauheena vai hiutaleina?

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Mulla on oikeastaan aina käytössä hiutaleita koska niitä lähinnä tulee ostettua, mutta tähän sopii kumpi vaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *