Hae
Saran kotikolo

Pehmoinen gluteeniton myslileipä

Minulle maistuvat makeat leivät, ja tässä täydellisen pehmeässä, mehevässä myslileivässä pullamaiseen taikinaan yhdistyy ihanasti pähkinöiden rouske ja kuivahedelmien makeus. Vaikka kyseessä on valkoinen leipä, mistään höttöleivästä ei kuitenkaan ole kyse – siitä pitää huoli reipas määrä mielettömiä ravinnepommeja, elikkäs kananmunia. Gluteeniton myslileipä on herkkuleipien ykkönen!

Voit käyttää leipään valmista myslisekoitusta tai tehdä sen helposti itse. Voit myös vaihdella myslin sisältöä haluamaasi suuntaan – korvata esimerkiksi rusinat kuivatuilla marjoilla tai kaurahiutaleet kookoshiutaleilla. Näin saat muokattua leivästä omiin tarpeisiisi sopivan.

Tämä ohje on yksi omista leipäsuosikeistani.

 

GLUTEENITON MYSLILEIPÄ

 

Leipätaikina

 

3 kananmunaa

5dl lämmintä vettä

2 pussia kuivahiivaa

5dl perunajauhoa

7dl kaurajauhoa

3rkl kookossokeria

1tl ksantaania

1/4tl suolaa

Mysliseos

 

2dl kaurahiutaleita

1dl rusinoita

1/2dl kookoshiutaleita

1dl kuivattuja (sokeroimattomia) karpaloita

1dl saksanpähkinöitä

3rkl hunajaa

3rkl sulaa kookosöljyä

Sekoita myslin ainekset keskenään.

Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja kananmunat, ja vispaa sekaisin. Sekoita  kuivat aineet mysliseoksen joukkoon. Lisää neste kuiva-aineiden sekaan, ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun uunipataan, leipävuokaan tai muuhun sopivaan astiaan, ja anna kohota liinan alla 40-60 minuuttia, kunnes taikina on ilmava ja turvonnut. Itse kohotin kuuman veden yllä ritilällä vajaat puoli tuntia. Taikina turpoaa melkein kaksinkertaiseksi, joten varaa kohotukseen aikaa ja riittävän iso vuoka.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 60 minuuttia. Pidä padassa kansi päällä, niin leipä säilyy pehmeämpänä. Rapeaa kuorta kaipaaville sitten kansi pois päältä.

Uunituoreen leivän ihanuus…

Myslileivän päällä toimivat melkeinpä mitkä tahansa päällysteet. Tai sitten vain herkuttelet sillä sellaisenaan. Runsaat sattumat pehmeässä taikinassa pitävät huolen makuelämyksestä.

 

Säilytä leipä pussissa ja mielellään jääkaapissa tai pakastimessa, ellei sitä tule syötyä parin päivän sisällä. Jääkaapissa se säilyy hyvin jopa viikon.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *