Aasialainen maistuva katkarapukeitto (G, M)
Tämä aasialainen katkarapukeitto on ihanan kevyt nautinto lounasruuaksi tai lämmittäväksi iltapalaksi. Se on tulvillaan makua, älyttömän helppo valmistaa ja kaiken lisäksi täydellinen keitto nautittavaksi suoraan mukista! Näin keskellä talvea kuuma keitto on mitä parhainta lohturuokaa. Täydellinen lämmittäjä kirpsakassa pakkassäässä!
Antaa tulla vielä talvipakkaset, minä jatkan ruokani nauttimista lämpimään peittoon kääriytyneenä ja kuppi kuumaa kädessä!
Älä säikähdä pitkää raaka-ainelistaa, suurin osa on ihan vain perusmausteita.
AASIALAINEN KATKARAPUKEITTO
200g katkarapuja
2dl kookoskermaa
1/2 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
1 paprika (keltainen, oranssi tai punainen)
250g tomaattimurskaa
1 porkkana
5dl vettä
1 tuore chili
1/2dl kookoshiutaleita
Pieni pala tuoretta inkivääriä
2rkl hienonnettua sitruunaruokoa
1rkl savupaprikajauhetta
3rkl tamarinditahnaa
2rkl gluteenitonta soijakastiketta
1tl basilikaa
1tl oreganoa
Mustapippuria
Suolaa
1rkl kookosöljyä
Tuoretta korianteria
Suuruste
1rkl perunajauhoa
1/2dl kylmää vettä
Pilko porkkana, chili, inkivääri, tomaatit ja sipulit pienemmäksi. Laita ne yhdessä veden kanssa tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä sileäksi seokseksi.
Kuullota sipuleita kattilan pohjalla kookosöljyssä, ja lisää blendatut vihannekset sekä tomaattimurska. Pilko sitruunaruoko mahdollisimman pieneksi silpuksi, ja lisää keiton sekaan. Lisää myös katkaravut sekä muut mausteet paitsi suola. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä vartin ajan.
Lisää lopuksi vielä kookoskerma ja sekoita huolella.
Silppua valmiin annoksen päälle korianteria ja mausta vielä suolalla maun mukaan.
Nauti kuumana omassa suosikkipaikassasi.