Hae
Saran kotikolo

Aasialainen maistuva katkarapukeitto (G, M)

Tämä aasialainen katkarapukeitto on ihanan kevyt nautinto lounasruuaksi tai lämmittäväksi iltapalaksi. Se on tulvillaan makua, älyttömän helppo valmistaa ja kaiken lisäksi täydellinen keitto nautittavaksi suoraan mukista! Näin keskellä talvea kuuma keitto on mitä parhainta lohturuokaa. Täydellinen lämmittäjä kirpsakassa pakkassäässä!

Antaa tulla vielä talvipakkaset, minä jatkan ruokani nauttimista lämpimään peittoon kääriytyneenä ja kuppi kuumaa kädessä!

Älä säikähdä pitkää raaka-ainelistaa, suurin osa on ihan vain perusmausteita.

 

AASIALAINEN KATKARAPUKEITTO

 

200g katkarapuja

2dl kookoskermaa

1/2 sipuli

3 valkosipulinkynttä

2 tomaattia

1 paprika (keltainen, oranssi tai punainen)

250g tomaattimurskaa

1 porkkana

5dl vettä

1 tuore chili

1/2dl kookoshiutaleita

Pieni pala tuoretta inkivääriä

2rkl hienonnettua sitruunaruokoa

1rkl savupaprikajauhetta

3rkl tamarinditahnaa

2rkl gluteenitonta soijakastiketta

1tl basilikaa

1tl oreganoa

Mustapippuria

Suolaa

1rkl kookosöljyä

Tuoretta korianteria

 

Suuruste


1rkl perunajauhoa

1/2dl kylmää vettä

 

Pilko porkkana, chili, inkivääri, tomaatit ja sipulit pienemmäksi. Laita ne yhdessä veden kanssa tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä sileäksi seokseksi.

Kuullota sipuleita kattilan pohjalla kookosöljyssä, ja lisää blendatut vihannekset sekä tomaattimurska. Pilko sitruunaruoko mahdollisimman pieneksi silpuksi, ja lisää keiton sekaan. Lisää myös katkaravut sekä muut mausteet paitsi suola. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä vartin ajan.

Lisää lopuksi vielä kookoskerma ja sekoita huolella.

Silppua valmiin annoksen päälle korianteria ja mausta vielä suolalla maun mukaan.

Nauti kuumana omassa suosikkipaikassasi.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *