Hae
Saran kotikolo

Krokanttinen minttusuklaaraakakakku

Tämä kakku on täyttä suklaata, ja hurjan herkullista! Se on yhdistelmä raakasuklaata ja minttua, ja koostumukseltaan tiivis, mehukas ja krokanttinen. Mintun maku on joka puolella kakkua, ja massaan sekoitetut kaakaonibsit tuovat siihen ihanaa rousketta – kuin seassa olisi pieniä minttusattumia! Krokanttinen  minttusuklaaraakakakku  on  kenties  oma  suosikkini  kaikista  tekemistäni  raakakakuista.

Jos siis pidät minttusuklaasta ja haluat oikein toden teolla hemmotella itseäsi, kokeile tätä kakkua. Sitä voi pakastaa yksittäisinä paloina, jolloin lohtusuklaata on saatavilla aina tarvittaessa. Minttusuklaaraakakakku  on  parhaita  raakakakkuohjeita,  ja  makuyhdistelmä  joka  maistuu  yleisesti  ottaen  kaikille.

KROKANTTINEN MINTTUSuklaaraakakakku

 

Pohja

 

2dl kookosjauhoa

2dl kookosöljyä (mitta kiinteänä)

1rkl hunajaa

Ripaus vaniljajauhetta

 

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.Tein kakun pienempään irtopohjavuokaani, joka on noin 17cm leveä ja 8cm korkea. Levitin taikinaa vuoan reunoille, mutta jos et halua sitä tehdä, ainesten määrän voi puolittaa. Tai jos käytät isoa vuokaa, pidä samat määrät.

Täyte

 

2dl taateleita

3dl cashewpähkinöitä

3/4dl raakakaakaojauhetta

1dl raakakaakaonibsejä

1dl raakakaakaovoita

60-80g mintun makuista raakasuklaata (minulla oli kaksi 35g patukkaa)

Kourallinen tuoretta minttua

0,5dl vaahterasiirappia

1/4tl vaniljajauhetta

1tl piparminttu-uutetta

 

Liota taateleita ja pähkinöitä ainakin tunti. Sulata kaakaovoi ja pienemmäksi pilkottu raakasuklaa vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset kaakaonibsejä lukuun ottamatta yhteen tehosekoittimella. Pyri saamaan massasta täysin sileää.

 

Uskotteko että nuolin antaumuksella lastan!

Sekoita lopuksi käsin kaakaonibsit muun täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Tein kakun pintaan kuviota vetämällä haarukkaa pintaa pitkin samalla, kun pyöritin vuokaa ympäri.

Minttusuklaaraakakakun pinnalle sopivat hyvin koristeeksi myös mintun makuisen raakasuklaan palaset tai niistä tehty kuorrute.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakastimessa pari tuntia.  Kakku  on  valmis, kun  se  on  kunnolla  jähmettynyt  ja  sen  pinta  tuntuu  tiiviiltä.  Minttusuklaaraakakakku  on  koostumukseltaan  hyvin  tiivis  ja  täyteläinen.

Ah, tämä on täydellinen suklaaelämys! Voiko olla ihanampaa kuin minttukrokanttinen suklaa? Minttusuklaaraakakakku on suorastaan ylellinen elämys, ja jokainen suupala tuleekin nautiskella hartaudella.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Kaisa kirjoitti:

    Tuleeko pohjaan oikeasti 2dl kookosöljyä? Pohjamassa on HYVIN nestemäinen, eli tätä ei kyllä painella kakkuvuoan pohjalle..

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hei, kiitos kommentista! Kyllä tulee. Kookosjauho imee valtavasti nestettä, joten pohjamassasta tulee paineltava taikina. Huomioi, että mitta on kiinteässä muodossa olevalle öljylle, joten juoksevassa muodossa mitta on pienempi. Käytithän myös tosiaan kookosjauhoa, etkä esim. kookoshiutaleita? Toki myös aina jos tuntuu ettei oma taikina ole sellainen kuin pitäisi, jauhoja kannattaa lisätä. Toivottavasti saat kakun onnistumaan, tämä on ehdottomasti yksi omista ikisuosikeista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *