Hae
Saran kotikolo

Proteiinileipä (G, M)

Kun aamupalaksi haluaa syödä leipää, mutta ei juuri hiilihydraattia, edessä on ongelma. Itse pyrin välttämään arkena liikoja hiilareita aamiaisella, sillä ne selkeästi väsyttävät, eivätkä edes pidä nälkää yhtä hyvin kuin proteiini. Leipä on kuitenkin niin toimiva, helppo ja nopea aamiainen, että sitä voi olla vaikea päihittää. Onneksi vaihtoehtona on herkullinen proteiinileipä! Se on täydellisen mehevää ja kuohkeaa ihan tavallisen leivän tapaan, mutta viljaton ja proteiinipitoinen. Proteiinileipä pitää hyvin nälkää ja toimii monilla eri päällysteillä, niin suolaisilla kuin makeilla.

Proteiinileipä on tosiaan koostumukseltaan ihan kuin tavallista jauholeipää – ei uskoisi ettei siinä ole jauhoja ollenkaan! Proteiinileipä tuokin avun viljattomaan tai VHH-ruokavalioon, sillä yleensä leivälle,on aina kysyntää oli ruokavalio mikä tahansa. Proteiinileipä on ihanan pehmeää, rouheista ja leipämäistä. Mahtava vaihtoehto hiilihydraattipitoisemmille leiville niihin hetkiin, kun haluaa panostaa proteiiniin.

Ravintoarvot ovat kohdillaan, ja vaikka kvinoa tuo siihen myös aavistuksen hiilaria, pääpaino on selkeästi proteiinissa. Siitä vain huoletta jatkamaan aamiaisleivillä!

Proteiinijauheen voit valita oman makusi mukaan. Itse käytin tässä riisiproteiinijauhetta, joka on taikinaan sopivan neutraalin makuinen. Herneproteiini toimii myös hyvin, ja tekee taikinasta hieman eri makuisen – ei kuitenkaan missään nimessä huonolla tavalla!

 

PROTEIINILEIPÄ

 

6 kananmunaa

0,5dl proteiinijauhetta (maustamaton)

2dl kvinoahiutaleita

1rkl psylliumia

1tl leivinjauhetta

Ripaus suolaa

 

Vispaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon muut ainekset. Kaada seos voideltuun leipävuokaan ja paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Kypsyyden voit testata upottamalla hammastikun leivän keskiosaan. Jos taikinaa ei jää kiinni tikkuun, leipä on kypsä.

Proteiinileipä paistuu hyvin kiinteäksi leipävuoassa tai muussa uunivuoassa, mutta koska taikina on uuniin mennessä löysää, sämpylöitä siitä ei voi tehdä. Jos haluat ehdottomasti yksittäisiä pieniä leipiä sämpylän tapaa, kokeile paistaa leivät muffinivuoassa. Muffinssin muotoisia niistä silloin toki tulee, mutta ihan yhtä lailla ne voi halkaista ja täyttää sämpylän tapaan.

Miksipä ei voisi syödä myös kahta viipaletta päällekkäin ihan kuin sämpylässä? Minulla se ainakin toimi mainiosti.


Syö suosikkitäytteilläsi. Minä löysin jääkaapista suosikkiani kylmäsavulohta!

Tälle leivälle sopivat sekä suolaiset että makeat päällysteet! Kokeile esimerkiksi chia-hillon kanssa. Myös pähkinävoit ja muut erilaiset tahnat sekä tuorejuustot tai niiden kasvipohjaiset vaihtoehdot ovat kokeilun arvoisia.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *