Hae
Saran kotikolo

Mahtava Mars raakakakku

Mars-patukat ovat supermakeita, ja samalla niin ihania. Ja täynnä aikamoista kökköä. Joten, tässä olikin korkea aika loihtia Marsista terveysversio. En ollut näpertelytuulella, joten yksittäisten pikku-Marsien sijaan syntyi yksi iso kakku. Ja se maistui mahtavalta! Makeaa, mutta ei niin öklöä kuin Mars-patukat. Kakussa on selkeitä, paksuja kerroksia, jotka yhdessä luovat sen ainutlaatuisen Marsin maun nougatia, toffeeta ja suklaata yhdistämällä.  Mars raakakakku  on  lähes  syntinen  herkku!

Tämä kakku on raakakakuksi hyvin helppo ja nopeahko valmistaa, toki jähmettyminen vie aina aikansa, mutta se tapahtuu kaikeksi onneksi itsestään.Uskoisin, että tämä toimisi loistavasti myös jäätelökakkuna. Pakastimessa kakku hyytyy joka tapauksessa nopeammin, joten siinä voisi olla ideaa. Jos kakku ehtii olla pakastimessa pidempään ja jäätyä täysin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä tunnin verran ennen syömistä. Jos syöt saman tien, pakastamiseen riittänee 1-2 tuntia, jolloin koostumus on vielä leikattavan pehmeää.

Ainekset ovat tuttuja muista raakaherkuista, eikä niiden kanssa tarvitse kikkailla. Jos oma blenderisi ei ole kovin tehokas, voit käyttää manteleiden tilalla valmista mantelivoita. Kakussa ei ole erillistä pohjaa, vaan nougatkerros toimii samalla kakun pohjakerroksena.

MARS RAAKAKAKKU

 

Nougatkerros

 

3dl manteleita

2dl kookosmaitoa

0,5dl raakakaakaovoita

0,5dl kookosöljyä

3rkl vaahterasiirappia

1tl psylliumia

1tl raakakaakaojauhetta

1/4tl vaniljajauhetta

 

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita tehosekoittimella mantelit, kookosmaito, siirappi, vanilja ja kaakaojauhe tasaiseksi massaksi.Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Kaada massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, levitä tasaiseksi ja laita jääkaappiin.

Kinuskikerros

 

2dl taateleita

3/4dl kookosmaitoa

0,5dl kookosöljyä

1/4tl vaniljajauhetta

Ripaus laadukasta suolaa

(Muutama tippa toffeesteviaa)

 

Liota taateleita ainakin tunti ja sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan nougatkerroksen päälle ja laita jääkaappiin.

Suklaakuorrute

 

0,5dl kookosöljyä

0,5dl raakakaakaovoita

1,5rkl kookossokeria

0,5dl raakakaakaojauhetta

 

HUOM. Jos haluat kuorruttaa koko kakun, anna sen ensin jähmettyä täysin, jotta saat irrotettua sen vuoasta. Prosessia voi nopeuttaa laittamalla kakun pakastimeen, jossa se jähmettyy jopa vartissa. Jääkaapissa odottaisin yön yli. Jos haluat suklaakerroksen vain pinnalle, voit tehdä sen saman tien, mutta puolita ohje.

Valmis hyytynyt kakku pysyy hyvin kasassa, mutta on silti suussa sulavan pehmeää.


Ah. Uskotteko että oli muuten törkeän hyvää!

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa ja sekoita ainekset tasaiseksi. Kaada suklaatäyte kinuskin päälle ja anna kakun jähmettyä loppuun kylmässä, TAI irrota kakku varoen vuoasta ja levitä suklaata lastan avulla kakun pinnalle ja reunoille. Anna suklaan kovettua kylmässä. Kun suklaa on kovettunut, voit siistiä kakun reunat leikkaamalla yli valuneen suklaan irti veitsellä.

Asettele kakku tarjoiluvadille ja nautiskele makeanhimon vallatessa! Pala tätä kakkua vie sen hetkessä!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook 

Parhaat ruokablogit  

 

2 kommenttia

  1. ulrika kirjoitti:

    Mitä kookosmaitoa olet käyttänyt? Jos kakkua säilyttää pakkasessa, kauan olisi hyvä pitää huoneenlämmössä ennen tarjoilua?

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Vaihdellen käytän erilaisia. Aina parempi jos löytyy sellainen missä on vain kookosta ja vettä. Ja tölkkiversio, niin kylmässä saa kermaisen osan nousemaan pinnalle ja voi käyttää vain sen, ja kakun saa jähmettymään paremmin. Tässä kakussa tosin ihan juoksevakin kookosmaito käy, mutta koostumuksesta tulee silloin löysempi. Mutta jos tosiaan jähmetät ja säilytät pakastimessa niin sillonhan se toimii mainiosti. Yleensä pehmenee leikattavaksi aika nopeasti huoneenlämmössä, sanoisin että noin 15min. Riippuu toki kakun paksuudesta ja veitsen terävyydestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *