Hae
Saran kotikolo

Kokeilussa super suosittu agar agar juusto

Oon pitkään silmäillyt somessa suosioon räjähtäneen höylättävän vegejuuston, vuuston, ohjeita ja vihdoin sain aikaiseksi kokeilla myös itse. Pääsyynä tähän oli napero, joka ei syö maitotuotteita, ja rakastaa kaikkea vegejuustoa. Niissä on kuitenkin seassa kaikenlaista mitä ei haluaisi lapsen jatkuvasti syövän, kuten palmuöljyä ja kovaa kovaa kookosrasvaa ja kaikkea muuta turhaa, joten vegejuustot on olleet meillä sellainen satunnainen herkku. Vegaanisia juustoraasteita tosin menee esimerkiksi makaronilaatikkoon ja tortilloiden väliin, mutta yleensä meillä ei leivän kanssa syödä juustoa. Halusinkin kokeilla jos tämä itse erittäin helposti tehtävä agar agar juusto maistuisi, ja saisimme jatkossa helposti erilaisia höylättäviä juustoja myös vaikka leivän päällysteeksi. Ja oi että, sehän toimii!

Kun googlettaa agar agar juuston, höylättävän vegejuuston, höylättävän vuuston tai Jenni Hildénin juuston, löytyy näitä ohjeita jo pilvin pimein. Kaikki alkoi siis Facebookin Vegaaniset kasvisruuat -ryhmästä, jossa Jenni jakoi älyttömän yksinkertaisen ohjeen kotitekoiseen höylättävään vegejuustoon. Sen jälkeen sitä on kokeilleet kaikki HS ruokatoimituksesta Kotilieteen, lukuisia kotikokkeja unohtamatta. Juustonmakuinen kaurakerma ja agar agar on loppuneet kaupoista, kuten aikanaan avokadot avokadopastan suurimman suosion aikaan.

Tästä juustosta tuli paitsi erittäin hyvää vegejuustoa, myös hurjan nätti, kun pistin sen jähmettymään kukkakuvioiseen silikonivuokaan!

Uunituoreen banaanileivän päällä aika bueno.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, agar agar juusto valmistuu näin:

 

Agar agar juusto

 

2,5 dl juustonmakuista kaurakermaa

3 rkl agar agar jauhetta

 

Vispaa kaurakerma ja agar agar huolellisesti sekaisin kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, ja jatka sekoittamista pienemmällä lämmöllä muutamia minuutteja. Seos paksuuntuu nopeasti, joten pidä huolta että jatkat sekoittamista koko ajan.

Kaada seos pieneen rasiaan tai vuokaan huomioiden, että siitä tulee tarpeeksi korkea klöntti höyläämistä varten. Itse ratkaisen asian seuraavalla kerralla tekemällä saman tien tuplasatsin, että saadaan sellainen reilun korkea oltermannimainen vuusto!

Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti, mielellään pidempään. Sen jälkeen vuusto on valmista höylättäväksi. Valmis vuusto säilyy kuulemma viikon ajan jääkaapissa, meiltä se tosin katosi muutamassa päivässä.

Tällä perusohjeella vuustosta tulee tosi miedon makuista, missä on plussia ja miinuksia. Itse tykkään voimakkaamman makuisistakin juustoista, joten omasta puolesta makua olisi saanut olla enemmän. Naperolle tämä sen sijaan oli ihan hitti. Mutta jos kaipaat enemmän makua, lisää rohkeasti mausteita tai käytä eri tavalla maustettua kaurakermaa. Mutta siis todellakin helppoa höylätä ja lisätä leivän päälle, ei puhettakaan että murenisi tai silppuuntuisi.

Sama vuusto toimii äärimmäisen hyvin raasteena ruuissa aina pizzasta tortilloihin ja laatikkoruokiin. Ja tässähän saa vaihdella makuja ja värejä ja mitä ikinä keksiikään. Kokeile erilaisia kaurakermoja, heitä sekaan yrttimausteita tai pippuria tai vaikka aurinkokuivattua tomaattia – mitä mieleen tuleekaan. Jos laitat agar agaria vähän vähemmän, juusto jää pehmeämmäksi ja saat kotitekoista tuorejuustoa.

Joten kiitos miljoonasti Jenni Hildén, meillä ollaan ikuisesti kiitollisia tästä ohjeesta❤️

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *