Hae
Saran kotikolo

Jumalainen Geisha raakakakku

En usko että tätä tarvitsee perustella mitenkään. Kermainen hasselpähkinä ja suklaa muodostavat sellaisen humalluttavan herkullisen liiton, että tämä raakakakku menee kyllä heittämällä parhaimpiin koskaan tekemiini.  Klassikkosuklaalta  vaikutteensa  saanut  Geisha  raakakakku  on  juuri  niin  ihanaa  ja herkullista  kuin  miltä  kuulostaakin! Ja hei, silti vegaaninen ja gluteeniton!

Saisiko jo hakea lisää?

GEISHA RAAKAKAKKU

 

Pohja

 

1dl hasselpähkinöitä

1dl taateleita

1rkl raakakaakaojauhetta

2rkl raakakaakaovoita

 

Jos luulet, että blenderisi kaipaa apua, liota pähkinöitä ja taateleita pari tuntia etukäteen. Itse en liottanut niitä etukäteen ollenkaan, jolloin pohjasta saa mukavan rouskuvan. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Yhdistä ainekset ja sekoita yhtenäiseksi massaksi. Tässä pohjassa saa olla reilusti rosoisuutta, älä yritäkään saada pohjasta sileää.

Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

 

Hasselpähkinätäyte

2dl hasselpähkinöitä

1dl cashewpähkinöitä

1 tölkki kookosmaitoa

2rkl raakakaakaojauhetta

0,5dl raakakaakaovoita

0,5dl vaahterasiirappia

0,5dl hasselpähkinärouhetta

Ripaus vaniljajauhetta

Liota pähkinöitä ainakin muutama tunti, mielellään jopa yön yli. Sulata kaakaovoi vesihauteessa.

Yhdistä kaakaovoi, vaahterasiirappi, vanilja ja pähkinät (ei rouhetta), ja sekoita massa sileäksi tehosekoittimella. Voit joutua pitämään välillä taukoa, jotta blenderi ei hyydy. Kun massa on sileää, lisää kookosmaitotölkistä paksu osa. Voit lisätä myös tilkan nesteestä, jos tarvitsee. Sekoita uudelleen.Lisää hasselpähkinärouhe sekoittamalla käsin lusikalla tai lastalla.Kaada täyte vuokaan pohja päälle ja laita vuoka jääkaappiin.

 

Suklaakuorrute

1dl raakakaakaovoita

0,5dl raakakaakaojauhetta

1 avokado

1dl mantelimaitoa (jos löydät paahtamatonta tai teet itse, plussaa!)

1/4dl vaahterasiirappia

Ripaus vaniljajauhetta

Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita ainekset keskenään tasaiseksi. Voit levittää kuorrutteen yksinkertaisesti vain yhdeksi lisäkerrokseksi kakun päälle, valella sen myöhemmin kakun ympärille kauttaaltaan, tai käyttää sitä kakun koristeluun.Itse pursotin kuorrutteen pakastepussin avulla koristeeksi kakun pinnalle. Heittäydy luovuuden valtaan!

Ripottele lisäksi pinnalle hasselpähkinärouhetta koristeeksi.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli tai pakastimessa reilun tunnin ajan.

Valmis Geisha raakakakku on koostumukseltaan tiivis ja pysyy hyvin kasassa, mutta suutuntuma on ihanan moussemainen.Aika mieletön, vai mitä? Jos ikinä voikaan kakku viedä kielen mennessään… Jokaisen Geisha-suklaan ystävän tulisi kokeilla tätä hurmaavaa hasselpähkinän ja suklaan makuista raakakakkua!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

10 kommenttia

 1. Annukka :) kirjoitti:

  Hei! Ihana ohje, aion kokeilla! Mutta: voisiko vaahterasiirapin korvata samalla määrällä agavesiirappia? Sitä löytyisi kotoa, vaahterasiirappia ei…

 2. Sara kirjoitti:

  Kyllä varmasti sopii. Vaahterasiirapissa on tosin vähän ”tummempi” maku, mutta en usko että sitä tässä mitenkään huomaa. Olennaista on että käyttää juoksevaa makeuttajaa, niin mitat pysyvät oikeina. Tosin kidemäinenkin toimisi kun lisäisi lirauksen nestettä mukaan. Kiva että tykkäsit, tämä onkin aivan ihana kakku! Toivottavasti myös maku miellyttää?

 3. Nina kirjoitti:

  Kokeilussa on, pohja ainakin täydellinen. Massaa en saanut ihan sileäksi mutta sekin hyvä, makeutta laitoin enemmän , vaahterasiihrappia ja kookossokeria. Voi olla että tulee suosikki kakku. Pohja jää ainakin köyttöön hyydykekakkuihin!

  • sarankotikolo kirjoitti:

   Kuulostaa hyvältä! Ah pitäisikin tehdä tätä taas piiitkästä aikaa, iskee ihan houkutus kun miettiikin asiaa? Pohja on vähän makuasia miten sileää siitä haluaa, itsekään en pistä rouheita ja purutuntumaa pahakseni, joten ei sitä täysin sileäksi ole välttämätöntä saadakaan. Tuhti kakku siitä tulee, ihan paras suklainen herkku syksyä ja talvea ajatellen!

 4. Aino kirjoitti:

  Mikä se öljy, joka ohjeessa mainitaan? Onko se kookosöjyä ja paljonko sitä laitetaan?

  • sarankotikolo kirjoitti:

   Hei, kiitos huomiosta! Kyseessä on siis ohjeessa mainittu kaakaovoi, joka on näköjään kääntynyt öljyksi. Varmaan kun se sulatetaan juoksevaksi ja öljymäiseksi niin käynyt typo. Mutta nyt korjattu!

 5. Terhi kirjoitti:

  Hei! Olin tekemässä tätä kakkua huomisiin pikkujouluihin, mutta kaupungista on kaakaovoi loppu! Voiko kaakaovoita korvata kookosöljyllä, ei tokikaan sama asia, mutta koostumuksen puolesta? Kaikki muut tarvikkeet jo hankittu 🙁

  • sarankotikolo kirjoitti:

   Moikka, voi korvata. Kaakaovoi tiivistyy vielä kovemmaksi kuin kookosöljy, joten määrää pitää varmaan vähän suhteuttaa. Mutta tämä kakku on sen verran tiivis, että uskoisin jähmettyvän hyvin myös kookosöljyllä. Maun puolesta toimii varmasti hyvin. Kerro miten toimi! Tämä on hyvä pointti, koska kookosöljyä on yleisesti ottaen paremmin saatavilla.

 6. Luana kirjoitti:

  Vuoka on varmaan aika pieni?

  • sarankotikolo kirjoitti:

   Vähän pienempi ollut joo, sellainen syvä malli korkeilla reunoilla. Tykkään kun saa enemmän korkeutta täytteelle. Mutta ei mikään super pieni, sellanen perus 18cm halkaisija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.