Hae
Saran kotikolo

Must-kokeilu: Kukkakaali nice cream

Olen tehnyt keittiössä todella epäonnistuneita, kohtuullisia ja loistavia ruokia. Joskus tietoisesti, varmana onnistumisesta, ja toisinaan (useimmiten) vähän kokeillen, mitä saan aikaiseksi. Joskus sitä yllättyy positiivisesti, ja joskus joutuu heittämään valmistuneen epämääräisen ”aterian” pois, koska siitä tuli syömäkelvotonta. Inhoan ruuan tuhlaamista, enkä mielelläni heitä sitä menemään, mutta en myöskään syö mitään mikä ei maistu aidosti hyvältä. Koska, miksi pitäisi? Sitten kokeiluun tuli kukkakaali nice cream.

Tämä resepti ei ollut paitsi onnistunut, se meni heittämällä sinne OMG miten järjettömän hyvää tästä tuli – kategoriaan. Simppeli valmistaa, hyvin tavallisia ainesosia, ja silti…jessus!

Kukkakaalismoothiet ovat viime vuosina bongahdelleet esiin vähän joka puolelta. Pidän kovasti kukkakaalista, mutta smoothiessa en ole sitä vielä kokeillut. Smoothien sijaan ajattelin pistää sitä banaanijäätelön sekaan, koska iski äkillinen jätskinälkä ja pakastimessa oli kuin olikin banaania pikajätskiä varten!

Kokeile itse, ja nautiskele huomaamattasi satsi kukkakaalia aivan täysin jäätelöltä maistuvassa nice creamissa. Makeutusta ei todellakaan tarvita, sillä sen hoitaa banaani. Nesteeksi voit valita myös jotakin muuta kasvijuomaa, ja pähkinävoi ei ole pakollinen (mutta kylläkin aivan mieletön lisä!).

Kukkakaali nice cream on ehdottomasti kokeilun arvoinen.

Sanoisin, että tällä ohjeella tulee kolme annosta. Mutta koska ensimmäisen lusikallisen jälkeen vaan tuhahdin sille ”normaalille” annokselle, meillä tästä riitti juuri ja juuri kahdelle. Reilut satsit kuitenkin.

 

KUKKAKAALI NICE CREAM

(2-3 annosta)

 

3dl pakastettua kukkakaalia*

2 pakastettua banaania

2rkl maapähkinävoita

2dl makeuttamatonta mantelijuomaa

1/2tl vaniljajauhetta

 

* Jos käytät tuoretta, kypsennä kukkakaali ensin keittämällä tai höyryttämällä, jäähdytä ja pakasta. Voit myös käyttää kaupan pakastealtaan kukkakaalia, mutta valitse mielellään kotimaista, jotta vältyt pöpöiltä – sitä kun ei välissä enää kuumenneta.

 

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella. Mikäli tarvitsee, lisää nesteen määrää, jotta saat täysin sileän smoothien. Voit myös käyttää banaanit tai kukkakaalit sulana, jolloin ainekset sekoittuvat helpommin. Pakastettuja käyttämällä saat ihanan jäätelömäisen koostumuksen! Mutta en usko, että tämä seos maistuisi yhtään huonolta täysin nestemäisenäkään…

Syö valmis nice cream heti.

Tällä herkulla luulisi saavan ne nirsoimmatkin syöjät kiskomaan kukkakaalia ihan antaumuksella.

Eikö olekin mielettömän hyvää? Pitää lisätä kukkakaali heti uudelleen ostoslistalle! Seuraavaksi vuorossa sitten se kukkakaalismoothie, joten stay tuned!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

 

4 kommenttia

 1. Linda kirjoitti:

  Nyt on jännä! En jotenkin osaa yhtään kuvitella, et miltä kukkakaali vois maistua jäätelössä 😀 Mut sitä suuremmalla syyllä pitää varmaan kokeilla itse.

 2. Sara kirjoitti:

  Tämä maistuu jäätelöltä ja lähinnä banaanilta. Kukkakaali menee ovelasti siinä sivussa. Ja tuo toki kivaa koostumusta ja massaa. Superhyvää. Ah. Kokeile siis ihmeessä?

 3. Iiris kirjoitti:

  Pitääkö kukkakaalin olla raakana pakastettua vai kypsennettyä? Kuulostaa niin erikoiselta, että on melkein pakko kokeilla!

 4. Sara kirjoitti:

  Suosittelen kypsentämään, jäähdyttämään ja pakastamaan, jos tuoretta käytät, jolloin kukkakaalin maku on pehmeämpi. Näitä goitrogeenisiä kasveja ei kannata hirveästi raakana syödä, jotta ne eivät häiritse kilpirauhasen toimintaa. Jos käytät kotimaista kaupan pakastekukkakaalia, sen voi käyttää sellaisenaan (=helppo ratkaisu). Niin tein itse.

  Kiitos kommentistasi, lisään ohjeeseen vielä tarkennuksen tästä! Kerro mitä pidit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *