Hae
Saran kotikolo

Vihreä kasviskeitto (G, M, V)

Sosekeitoilla päivän kasvismäärää saa helposti kasvatettua, ja vihreällä kasviskeitolla nimenomaan niiden vihreiden kasvisten! Kesäkuumalla ei välttämättä maistu lämmin keitto, mutta tämä vihreä ihanuus on tarpeeksi kevyttä ja raikasta myös kesäilmoille. Vihreä kasviskeitto valmistuu satokauden tuoreista vihanneksista ja on koostumukseltaan täydellisen kuohkeaa ja täyteläistä!


Vihreä kasviskeitto on nopea ja erittäin terveellinen ateria, josta keho kiittää! Se toimii myös mainiosti hävikkiruokana, kun nahistumaan ehtineet kasvikset saa vielä hyödynnettyä sosekeittona.

Voit käyttää pähkinöiden tilalla myös pähkinävoita. Suosittelen cashewvoita, joka on maultaan kermainen ja keittoon sopivan neutraalin makuinen. Maapähkinävoi sopii hyvin porkkanan ja bataatin kaveriksi, mutta tähän keittoon se ei ole paras. Jos et voi tai halua käyttää pähkinöitä, myös siemenet tai siementahnat sopivat niiden tilalle. Parhaiten cashewn korvaavat auringonkukansiemenet tai pinjansiemenet.

Myös yksi tapa lisätä keittoon täyteläisyyttä ja proteiinia on käyttää pähkinöiden tai siementen sijaan kikherneitä tai valkoisia papuja. Jos haluat, ne  voi lisätä keiton sekaan kokonaisina. Tällöin keitto jää juoksevammaksi, joten ohjeessa olevan nesteen määrää voi halutessaan hieman tiputtaa.

VIHREÄ KASVISKEITTO

 

 
1 kokonainen parsakaali
1 kukkakaali
1 kokonainen kesäkurpitsa 
150g pakastepinaattia tai litran verran tuoretta
4dl kookosmaitoa
1dl vettä
2dl cashewpähkinöitä
2dl vihreitä papuja
3rkl sitruunamehua
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1rkl kuivattua basilikaa tai kämmenellinen tuoreita lehtiä
Ripaus valkopippuria
Ripaus mustapippuria
Suolaa

Pilko kasvikset pienemmäksi ja keitä kattilassa kypsäksi. Soseuta kasvikset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää pinaatti, pähkinät ja nesteet, ja soseuta uudelleen.

Kiehauta keitto nopeasti uudelleen ja anna sen hautua miedolla lämmöllä noin vartti. Lisää lopuksi mausteet ja sekoita.

Vihreä kasviskeitto on todella herkullista, ja lautasellisella keittoa saa tankattua hurjan määrän terveellisiä vihanneksia. Kasviskeitto maistuu niin alku- kuin pääruokana ja myös iltapalana. Jos kaipaa lisuketta, niin mehevä leipäviipale toimii keiton kanssa joka kerta.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *