Hae
Saran kotikolo

Maidoton raaka cashewtuorejuusto

Tuorejuustot ovat helppo valinta leivän päällysteeksi, sillä se ajaa samalla sekä alle tulevan levitteen että päällysteen asian. Monet tahnat toimivat myös mainioina dippeinä, kastikepohjina tai salaatinkastikkeina. Tämä cashewtuorejuusto on todella nopea, helppo ja maistuva levite moneen käyttöön!

   

Itse pidän tästä cashewpähkinöistä tehtävästä tuorejuustosta erityisesti siksi, että se sopii erinomaisesti vähän makeamman leivän, kuten banaanileivän, päällysteeksi.

Tässä reseptissä ohje on tehty aavistuksen makealle levitteelle, mutta hunajan ja vaniljajauheen sijaan voi käyttää esimerkiksi mustapippuria, tilliä, ruohosipulia, yrttejä tai sipulia maustamaan tuorejuuston juuri kuhunkin hetkeen ja tarjoiluun sopivaksi.

Tämä makeampi versio on taivaallinen myös omenalohkojen ohessa! Koostumukseen voi vaikuttaa nesteen määrällä. Eri tarkoitukseen sopii eri paksuinen tuorejuusto. Leivän päälle teen vähän jämäkämpää.

 

CASHEWTUOREJUUSTO

 
2dl cashewpähkinöitä
1-1,5dl vettä
1rkl omenaviinietikkaa
2rkl ravintohiivahiutaleita
1tl sitruunamehua
1tl hunajaa
Ripaus suolaa
Ripaus vaniljajauhetta

Liota pähkinöitä ainakin muutama tunti. Kaada sen jälkeen vesi pois ja yhdistä ainekset. Aja tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Veden määrää voit lisätä sen mukaan kuinka paksua levitettä haluat. Tällä määrällä tulee löysähköä, mutta ei juoksevaa – sopii siis hyvin sekä dipiksi että leivän päälle levitettäväksi!

Pähkinäjuustolla saat lisättyä helposti hyviä rasvoja päivääsi, ja saat mukavaa vaihtelua leivän täytteeksi. Levite sopii loistavaksi evääksi ja välipalaksi, sillä lisäämällä sitä leivän päälle, salaattiin tai vaikka siihen eväsomenan oheen saat helposti parannettua ruuan ravinnepitoisuutta ilman, että joutuisit raahaamaan monta ylimääräistä ainesta tai rasiaa mukanasi.

Aamupala, johon en kyllästy ja jonka ehtii syödä kiireisimpinäkin aamuina!

Cashewpähkinät sisältävät nimittäin paitsi hyviä rasvoja, myös paljon muun muassa rautaa, seleeniä ja magnesiumia. Ravintohiivassa on paljon B-vitamiinia ja sinkkiä, fosforia sekä kuitua. Se myös antaa tuorejuustolle juustoista makua. Sekä pähkinät että ravintohiiva ovat myös proteiinipitoisia, ja näin raakana valmistettuna niiden kaikki hyvät ravinteet pääsevät myös kehosi käyttöön.

Säilytä kannellisessa astiassa jääkaapissa ja nauti levitteenä, dippinä, kastikkeena tai jopa ihan sellaisenaan!

Cashewtuorejuustosta saa tehtyä myös maukkaan maidottoman kuorrutteen kakuille ja muffineille. Pidän pähkinätuorejuustosta erityisesti siksi, että se on älyttömän ravitsevaa levitettä leivälle ja samalla tulvillaan täyteläistä makua. Maidoton tuorejuusto ei täten ole vain maidosta riisuttua epämääräistä vaihtoehtoversiota, vaan aitoa, ravintorikkaista aineksista valmistettua terveyslevitettä.

Muista kokeilla myös mehevää viljatonta banaanileipää  tai herkullista banaani-pähkinäleipää cashewtuorejuuston kaveriksi! Viljaton leipä on täyttävä aamupala, joka sopii hyvin myös hiilihydraatteja aamuisin vältteleville. Leipä on yksi omista suosikeistani, ja sitä tuleekin valmistettua usein juuri aamupalaksi.

Kokeile tätä täyteläistä maidotonta tuorejuustoa erilaisten leipien päälle siveltynä, kermaisena sattumana sosekeittojen seassa, makeana tai suolaisena dippinä tai kakkukuorrutteena. Cashewtuorejuusto on uskomattoman monikäyttöinen kasvispohjainen tahna, joka toimii mainiosti maidottomana tuorejuustona erilaisissa tuorejuustoa vaativissa resepteissä.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *