Hae
Saran kotikolo

Gluteeniton banaani-pähkinäleipä

Miten tehdä banaanileivästä vieläkin herkullisempi? Tekemällä siitä banaani-pähkinäleipä! Banaanileipä on yksi ylivoimaisista suosikeistani, ja olenkin jakanut aiemmin täydellisen, proteiinipitoisen ja ravitsevan viljattoman banaanileivän ohjeen. Välillä reseptien kanssa haluaa hieman leikkiä vaihtelun vuoksi, ja joskus myös siksi, että kaapeista ei löydy juuri niitä raaka-aineita mitä tarvitsee.

Banaanileipä ei välttämättä tarvitse edes päällysteitä, mikä tekee siitä erinomaisen eväsleivän! Tällä kertaa kotona ei kuitenkaan ollut tarpeeksi munia tai banaaneita eikä lainkaan mantelijauhoa. Banaanileivän tarpeessa lähdin sitten soveltamaan niillä aineksilla, mitä sattui olemaan. Kaappieni perusvarastolla, sanoisin.

Leipä onnistui niin paljon paremmin kuin osasin odottaa! Se on koostumukseltaan rouheisempi ja leipämäisempi kuin viljaton banaanileipä, totta kai, koska siinä on jauhoja seassa. Myös tämä gluteeniton banaanileipä on silti mehevä ja banaanin ihanasti makeuttama, ja lisäsäväyksen sille antaa pähkinävoi. Molemmat ovat mielettömän herkullisia ja keskenään aika erilaisia leipiä. Banaani ja pähkinä ovat täydellinen pari, ja sopivat ihan loistavasti myös leipätaikinaan.

Gluteeniton banaanileipä on kuivempaa kuin viljaton banaanileipä, mutta en missään nimessä kuvailisi sitä kuivaksi. Itse asiassa leivässä on aika täydellinen koostumus. Se on pehmeää, mutta siinä on selkeä kuori. Siitä irtoaa murusia, mutta se ei murene. Maultaan se on täyteläinen ja aavistuksen makea. Sisus on kuohkea, mutta ei höttöinen. Juuri oikeanlainen.

Taikina on sen verran iso, että siitä saa yhden isomman uunipadassa paistetun leivän, tai kaksi tavallisen kokoisessa leipävuoassa tehtyä. Jos haluat vain yhden leipävuoan verran, puolita ohje.

GLUTEENITON BANAANI-PÄHKINÄLEIPÄ

 

 
6 kananmunaa
2 banaania + 1 koristeluun
2dl mantelijuomaa tai muuta kasvimaitoa
1,5dl maapähkinävoita
1dl perunajauhoa
2dl gluteenitonta kaurajauhoa
2dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1/4tl suolaa
1tl kanelia
1tl leivinjauhetta

 

Blendaa kaikki ainekset paitsi kaurahiutaleet sekaisin. Sekoita lopuksi kaurahiutaleet mukaan käsin.

Käytin tällä kertaa kookosöljyllä voideltua uunivuokaa

 

Kaada taikina leipävuokaan tai uunivuokaan ja halutessasi viipaloi päälle banaania koristeeksi. Laita vuoka uuniin ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

 

Tässä on yksi syy, miksi kannustan välillä rohkeasti mokaamaan, unohtelemaan ja soveltamaan ruokien kanssa – tuloksena voi olla jotakin mielettömän onnistunutta, jota ei olisi muuten tullut tehneeksi.

Tätä leipää tykkään syödä paitsi perus leivänpäällisten, myös itse tehdyn cashewtuorejuuston kanssa.

Tuorejuuston suolaisempi versio esimerkiksi mustapippurilla tai valkosipulilla maustettuna saa leivänkin maistumaan taas ihan uudella tavalla.

Leivältä ei mielestäni voi juuri enempää toivoa. Tässä gluteenittomassa leivässä on runsaasti proteiinia, kuitua, hyvälaatuisia hiilihydraatteja sekä rasvoja maukkaassa, koostumukseltaan täydellisessä paketissa!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *