Hae
Saran kotikolo

Hoitava ja herkullinen kurkumalatte (G, M)

Tautien jyllätessä ja pakkasten jatkuessa tekee mieli hemmotella itseään. Ja nyt onkin erityisen tärkeää pitää itsestään huolta. Hoitava ja lämmin kurkumalatte on helppo, herkullinen ja tehokas tapa boostata omaa hyvinvointia ja positiivista mieltä!

Parasta talvessa on sen tunnelmallisuus. Pimeän kauden voi kääntää rauhoittavaksi, kauniiksi hetkeksi sytyttämällä kynttilöitä, piiloutumalla peiton alle hyvän kirjan kanssa ja nauttimalla tätä maukasta, lämmittävää kurkumalattea. Kurkuman on todettu torjuvan kehon hiljaista tulehdusta, boostaavan immuniteettia ja edistävän aineenvaihduntaa, muun muassa. Loistava tehojuoma immuneetin tueksi.

Kurkuma on edullinen ja monipuolinen mauste, joka sopii loistavasti niin lämpimiin ruokiin, leivonnaisiin kuin smoothieen. Koska se ei tosiaankaan ole kallis mauste, se kannattaa ostaa luomuna, jolloin saat varmasti hyvälaatuisen ja myrkyttömän mausteen. Kurkumajäätelöstä on muuten tulossa blogiini ihan oma reseptinsä! 

Mikäli et kaipaa lämmintä juomaa, tämän voi hyvin nauttia myös kylmänä vain sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa yhteen. Mukaan voi jopa lisätä jääpaloja viileyttä lisäämään. Kurkumalatte on lempeä aamujuoma ja rauhoittava iltapala, sillä siinä ei ole lainkaan kofeiinia. Anna tämän ihastuttavan laten keinuttaa sinut untenmaille!

KURKUMALATTE

 
2dl makeuttamatonta mantelijuomaa
1tl kurkumaa 
1tl hunajaa tai muuta makeutusta
1/2tl kanelia
1/4tl inkivääriä
Ripaus pomeranssia
Ripaus mustapippuria

Kiehauta mantelijuoma kattilassa.

Lisää sekaan mausteet ja vaahdota maidonvaahdottimella, sähkövatkaimella tai tehosekoittimella. Älä hämäänny mustapippurista – se kuuluu olennaisena osana tähän juomaan ja lisäksi tehostaa kurkuman vaikutuksia.

Suosittelen muuten lämpimästi maidonvaahdotinta. Niitähän löytyy tosi high-tech – laitteita, mutta myös edullisia paristokäyttöisiä, joista maksaa vajaat 12€. Ja toimii kuin unelma! Eikä ole muuten liian äänekäs, joten näitä vaahdotteluita voi nykyään tehdä myös aikaisin aamulla muita herättämättä.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *