Hae
Saran kotikolo

Vaahtoava kotitekoinen karamellilatte (M, G, V)

Minusta on tullut kahviaddikti. Pimeät talviaamut ja kylmä sää muuttuvat tunnelmallisiksi hetkessä, kun saan kupillisen kuumaana höyryävää sumppia eteeni! En kuitenkaan ole mustan kahvin ystävä, vaan minun kahvissani maistuvat täyteläiset, kermaiset, makeat maut. Kuten tässä tajunnan räjäyttävässä karamellilatessa. Sen valmistus vie vain hetken, mutta voi että mikä makuelämys. Karamellilatte on makea, tumman kahvin maustama herkkujuoma, jota tekee mieli nautiskella silmät kiinni. Sellainen Starbucks-elämys ihan kotisohvalla.

Jos joku aamu ketuttaa, nauti karamellilatte. Hymyilet hetkessä.

Ohjeella tulee yksi (kahvilan kuppien mukaan) pieni annos. Mikäli valitset yleensä kahvin sieltä isommasta päästä, tuplaa nesteen määrä.

 

KARAMELLILATTE

(yhdelle)

1dl kuumaa vettä + 2tl pikakahvia (vahvuuden voit toki päättää itse)
1/2dl kookosmaitoa tai jotain Barista kahvijuomaa
1rkl vaahterasiirappia
5 kuivattua taatelia
1dl + 1/2dl haluamaasi makeuttamatonta kasvijuomaa (itse käytin mantelijuomaa)
Ripaus laadukasta suolaa

Sauvasekoittimella tai blenderillä valmista taatelikaramelli: sekoita 5 taatelia, 1dl valitsemaasi kasvijuomaa ja suola sileäksi, juoksevaksi kastikkeeksi. (Tämän voi tehdä jo edellisenä iltana nopeuttamaan aamutoimia. Taateleita voi myös liottaa etukäteen, jolloin ne soseutuvat helpommin.)

Sekoita pikakahvijauhe kuumaan veteen. Voit myös keittää kahvin normaaliin tapaan kahvinkeittimellä, mikäli haluat, mutta pikakahvilla saat kahviin enemmän ytyä. Vinkkinä, että voit valmistaa kahvia kerralla isomman satsin ja laittaa lopun odottamaan jääkaappiin – valmistat siitä vaikka seuraavana aamuna herkullisen mokkasuklaasmoothien!


Kuumenna kookosmaito, 1/2dl toista kasvijuomaa ja noin 2/3 taatelikaramellikastikkeesta kattilassa kiehuvaksi. Toki voit käyttää myös pelkästään joko kookosmaitoa tai vaihtoehtoista kasvijuomaa, kuten jotain Barista kauramaitoa. Itse tykkään käyttää myös kookosmaitoa, koska se lisää juoman kermaisuutta.

Yhdistä kahvi, vaahterasiirappi ja kuuma kasvimaito. Vaahdota juomaa sähkövatkaimella täydellä teholla pari minuuttia. Mitä tehokkaampi laitteesi on, sitä vaahtoisemman koostumuksen saat. Voit myös käyttää blenderiä tai sauvasekoitinta, mutta ne eivät vaahdota juomaa yhtä hyvin.

Kaada latte mukiin ja valuta loppu taatelikaramellikastike juoman päälle. Sekoita ja nauti!

Mikään pimeys ei minua nyt tunnu synkältä! Herkulliset kahvijuomat ovat sellainen juttu mitä oikein odotan aamuisin, ja pistävät mielen väkisinkin positiiviseen suuntaan. Herkkukahvin äärelle tulee pysähdyttyä, nautittua joka suullisesta ja otettua rauhallinen lähestyminen päivään. Jos tykkäät makeasta, aromikkaasta kahvista, kokeile ehdottomasti karamellilattea.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *