Hae
Saran kotikolo

Viileä piristys: Mokkasuklaasmoothie

Kesäisin joudun monesti luopumaan aamukahvista sekä iltateestä, koska on vain yksinkertaisesti liian kuuma! (Jos ihmettelette Suomen olosuhteissa, olen hyvin lämminverinen.) Aamuisin on ihanaa herätä lämpimään, valoisaan kesäaamuun, mutta se ei tarkoita, ettei ikinä väsyttäisi. Yhtä lailla iltapäivisin kaipaan usein pientä piristettä, ja tämä mokkasuklaasmoothie toimii siihen tarkoitukseen kuin nakutettu.

Smoothie on myös ihana iltapalalla, mutta jos olet herkkä kofeiinille, vaihda kahvi kofeiinittomaan versioon.

Mokkasuklaasmoothie on täyttävä, hyviä rasvoja ja ihania mausteita sisältävä smoothie, jossa maistuu juurikin ihana kahvin maustama suklaa! Mokkasuklaasmoothie on täydellinen piristävä ja viileä juoma, joka maistuu hyvin myös kesäisenä jälkiruokana esimerkiksi marjapiirakan tai jäätelöannoksen kera. Mokkasuklaasmoothien valmistus on helppoa, ja siitä saa nopeasti annokset isommallekin porukalle. Ohjeen mukaisilla määrillä smoothiesta saa hyvän kokoiset juomat kahdelle.

 

MOKKASUKLAASMOOTHIE

(kahdelle)

3dl kahvia (kylmänä)
2dl mantelimaitoa
1/2-1 banaani
0,5dl cashewpähkinöitä
2rkl raakakaakaojauhetta
1tl kookossokeria
0,5tl kardemummaa
Ripaus vaniljajauhetta

Liota cashewpähkinöitä ainakin pari tuntia kylmässä vedessä. Jos teet smoothien aamupalaksi, pistä pähkinät likoamaan jo edellisenä iltana.

Keitä kahvi ja anna sen jäähtyä täysin. Sen voi antaa kylmettyä jääkaapissa, jolloin myös smoothiesta tulee viileämpää.

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella täysin sileäksi. Jos ainekset eivät ole erityisen kylmiä, lisää muutama jääpala.

Jos tehosekoitin ei saa jauhettua pähkinöitä täysin sileäksi, voit hyvin käyttää myös pähkinävoita. Erilaisia pähkinävoita käyttämällä saat smoothieen myös uudenlaista makua. Kokeile juuri cashewtahnaa ja vaihteluna esimerkiksi maapähkinävoita tai mantelivoita.

Voit valmistaa mokkasuklaasmoothien myös ilman kookossokeria, mutta sokerin määrä jää annoksessa hyvin pieneksi. Se antaa kahville ja kaakaojauheelle kuitenkin hyvää pehmeyttä, joten itse tykkään lisätä sitä hitusen sekaan. Täysin sokerittoman version voit kuitenkin korvata vaikka yhdellä tai kahdella kuivatulla taatelilla tai pipetillisellä steviaa, jota löytyy monessa eri maussa. Itse pidän eniten vaniljasteviasta ja sitä yleensä kahvin sekaan pistänkin, mutta tähän smoothieen sopiihyvin myös suklaan tai kahvin  makuinen stevia. Erilaisia makuvaihtoehtoja löytyy runsaasti muun muassa IHerbistä.

Nauti tuoreeltaan tai pakkaa evääksi. Ihana viilentävä yhdistelmä kahvia ja kaakaota, nam! Tällä mokkasuklaasmoothiella päivä alkaa loistavasti!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *