Hae
Saran kotikolo

Paras viljaton banaanileipä

Viime aikoina olen jatkuvasti himoinnut paitsi banaaneita, myös banaanileipää, joka kermaisella pähkinävoilla valeltuna on melkoista herkkua. Viljaton banaanileipä on mahtava lisä aamupalapöytään tai välipalaksi. Se on itse asiassa melko kummallinen leipä, sillä vaikka siitä leipänä tuleekin puhuttua, niin lopputulos on jotain leivän ja kakun väliltä. Niin kai makeat leivät monesti toimivat?

Tässä on proteiinikyllästetty, yksinkertaisista raaka-aineista koottu PARAS viljaton banaanileipäresepti. Kaikki turha höttö on jätetty pois, ja lopputuloksena on ravitseva, herkullinen, mehevä, kostea leipä, joka antaa potkua päivään. Viljattomana leipänä tämä sopii moneen eri ruokavalioon, ja siitä saa muuten hyvä  satsin proteiinia päuvään ja  täytettä vatsaan!

 

 

Viljattomana leipä on myös luontaisesti gluteeniton. Kanamuna tekee siitä todellista superfoodia ja myös loistavan aamupalan niille, jotka välttelevät hiilihydraatteja aamuisin. Kananmuna takaa leivälle pehmeän ja mehevän koostumuksen, ja mielestäni viipale tätä viljatonta banaanileipää tuokin elävästi mieleen paksun viipaleen banaanilettua!

Jos et syystä tai toisesta voi käyttää mantelijauhoa, voit korvata sen esimerkiksi kikhernejauholla tai kvinoajauholla.

Tämä viljaton leipä maistuu minulle ennen kaikkea pähkinävoilla voideltuna, mutta sen päälle sopii oikeastaan mikä vaan – tai ei mikään. Leipä on niin maukasta, ettei päällysteitä edes tarvitse. Kun haluan syödä ennen kaikkea banaanileipää pähkinävoilla, valitsenkin aina tämän reseptin, sillä jauhoisempien ja kuivempien leipien päälle pähkinävoi ei niinkään sovi.

Jos siis haluat erityisen herkullisen, mehevän ja ravitsevan viljattoman leivän, kokeile tätä!

 

PARAS VILJATON BANAANILEIPÄ

 

 
4 mahdollisimman kypsää banaania + 1 koristeluun
8 kananmunaa
1,5dl mantelijauhoja
1rkl kanelia
1rkl psylliumia
Ripaus suolaa

 

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, kaada leipävuokaan ja koristele viipaloidulla banaanilla, jos haluat. Paista leipää uunin keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Valmis leipä kannattaa säilyttää jääkaapissa. Viipaleita voi hyvin pakastaa.

Tämän leivän päälle sopii loistavasti pähkinävoi. Toinen suosikkini on totta kai chia-hillokoska mihin se ei muka sopisi?! Mutta etenkin kuvien kermainen, suussa sulava cashewtahna banaanileivän päällä on lähes liian herkullista ollakseen totta!

Mutta kyllä banaanileipä on niin hyvää, että sitä tulee syötyä ihan sellaisenaankin!

Leivän yksi juju on siinä, että se vain paranee päivästä toiseen, toisin kuin leivät normaalisti. Kylmässä maku vain tiivistyy ja päivä päivän jälkeen saat aina vain parempaa leipää suuhusi. Paahdettuna viipaleesta saa mukavan lämpimän ja jopa reunoiltaan rapean, ainakin jos paahtaa kovilla tehoilla kuten minä!
Myös itse tehty cashew tuorejuusto maistuu leivän päällä
Psst. Tämä taikina toimii myös lettuina tai pannarina! Leivän etu on se, että leipää on helpompi säilyttää. Ja paksu viipale tätä mehevää viljatonta banaanileipää onkin yksi parhaista leivistä mitä tiedän!
Banaanileivästä saa nopeasti maistuvan aamupalan. Viljattomana ja proteiinipitoisena se ei nosta verensokeria liikaa, on mukavan täyttävää ja antaa hyvin potkua päivään. Etenkin ihanan kookosmaitolaten kanssa nautiskeltuna.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

2 kommenttia

  1. Heidi Hirvonen kirjoitti:

    Olen kokeillut tätä banaanileipää muutaman kerran ja se on todella hyvää mutta ihmettelen että mitä teen väärin kun se tarttuu kiinni vuokaan eikä lähde irti.

  2. Sara kirjoitti:

    Hmm et varmasti tee mitään väärin, taikinahan on hyvin märkää vuokaan mennessään joten helposti paistuu reunoihin kiinni. Ja riippuu varmasti vuoasta miten helposti irtoaa. Itse käytän usein silikonista leipävuokaa, mistä leipä irtoaa helposti. Muussa tapauksessa kannattaa voidella vuoka tai vuorata se ensin leivinpaperilla, jolloin paistunut leipä irtoaa helpommin. Kiva että maistuu, tämä onkin ihan kestosuosikki?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *