Hae
Saran kotikolo

Banaanisuklaabrowniet. Proteiinilisällä. Piste. (G, M)

Saan kotona kerran vuodessa toiveen leipoa jotakin makeaa. Yleensä jotain suklaista. Koska syksyisille metsäreissuille makeasta piittaamatonkin kaipaa jotakin kahvin kanssa nautittavaa herkkua, mielellään suklaista ja helposti mukana kuskattavaa. Kun koko muun vuoden leivon makeaa ihan omien halujeni mukaan, noudatan tätä harvinaista toivetta mielelläni. Tällä kertaa tuloksena olivat banaanisuklaabrowniet.

Banaani ja suklaa ovat luodut toisilleen. Banaanin makeus piristää mitä tahansa suklaaherkkua, ja antaa mukavan twistin suklaan omaan makuun. Samalla banaanin tärkkelys antaa leipomuksille mukavan mutakakkumaisen koostumuksen.

Tämä ohje ei ole raaka, mutta suosin silti pitkälti samoja aineksia kuin raakaherkuissa. Raakasuklaa toki kärsii kuumennettaessa, mutta on silti puhtainta, parhainta suklaata, joten valitsen mielummin sitä kuin tavallista tummaa suklaata. Valitse sinä itsellesi sopivin vaihtoehto – mahdollisimman tumma suklaa on myös oiva valinta. Sama pätee kaakaojauheeseen. Suosittelen valitsemaan sokeroimattoman version.

Jotta näillä herkuilla jaksaa painella luonnossa pidempään, niihin on lisätty proteiinijauhetta. Sen voi myös jättää pois reseptin siitä kärsimättä, mutta tällöin vähennä myös 1/2dl nesteestä.

 

BANAANISUKLAABROWNIET

 

 
4 banaania taikinaan + 1-2 koristeluun
2dl mantelijuomaa tai muuta kasvijuomaa
~60g suklaata (raakaa tai tummaa)
1,5dl raakakaakaojauhetta
1/2dl maustamatonta proteiinijauhetta
2dl perunajauhoa
4 kananmunaa
1/2dl vaahterasiirappia
1dl kookossokeria
1/4dl kookosöljyä
1rkl leivinjauhetta
1/2tl psylliumia
1/4tl vaniljajauhetta
1/4tl kanelia

Purista appelsiineista mehu. Sekoita blenderillä tai muulla sopivalla välineellä yhteen kookosmaito, kookossokeri, kananmunat, banaanit ja mausteet. Kaada seos kulhoon ja lisää sekaan kaakaojauhe, perunajauho, leivinjauhe sekä psyllium.

Sulata suklaa kulhossa, ja lisää taikinan joukkoon. Halutessasi voit myös lisätä sen pieneksi silputtuna. Sulata viimeiseksi kookosöljy ja lisää myös se. Sekoita huolella, ja kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Tästä taikinasta saa myös herkullisia muffineita, kun paistat sen muffinivuoassa.

Jos haluat, pilko banaania taikinan pinnalle. Valitse itse kuinka paljon haluat. Omaani tuli yksi iso banaani, ja siitä riitti mukavasti joka puolelle taikinaa.

 

Paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia uunin tehosta riippuen (meidän väliaikaisessa kodissamme on lähes pelottavan tehokas kiertoilmauuni – kaikki meinaa aina palaa!). Taikina saa jäädä sisältä hieman kosteaksi, jotta tuloksena on meheviä brownieita.

 

Jos haluat herkkuja jemmaan, nämä sopivat loistavasti pakastettaviksi.

Niin meilläkin tehtiin – näin metsäreissuja varten on aina suklaaherkkua valmiina!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *