Hae
Saran kotikolo

Hedelmäinen kukkakaalismoothie (G, M, V)

Kun kukkakaali nice cream osoittautui superhyväksi, halusin välittömästi päästä kokeilemaan myös kukkakaalismoothieta. Ohje oli jäänyt lojumaan arkistoon, mutta nythän se sopii erinomaisesti osaksi syyskauden terveellistä ruokavaliota. Kukkakaalismoothiet ovat olleet jo pidempään it – juttu, ja reseptejä alkaa olla pilvin pimein. Halusin, että smoothiessa olisi reilusti kukkakaalia, eikä vain yhtä nuppua ison hedelmäkasan seassa. Voisiko kukkakaalista syntyä hyvä smoothie?

Kyllä. Kyllä todellakin voi. Tämä todella todistaa sen.

KUKKAKAALISMOOTHIE

 
3dl kukkakaalia (kypsänä ja jäähdytettynä/pakastettuna)
2dl kookosmaitoa
1 appelsiini
1 nektariini (voi korvata esim. persikalla, ananaksella tai persimonilla)
1dl maidotonta makeuttamatonta jogurttia (esim. soija/kaura/kookos)
1/2tl vaniljajauhetta

Kuori ja pilko appelsiini sekä nektariini. Sekoita kaikki ainekset täysin sileäksi juomaksi. Käytä tehosekoitinta tai sen puuttuessa sauvasekoitinta. Sauvasekoittimella kannattaa käyttää kukkakaalit sulana, jotta seokseen ei jää paakkuja.

Voit vaikuttaa smoothien koostumukseen sillä, käytätkö pakastettua kukkakaalia vai et. Joka tapauksessa suosittelen käyttämään jääkaappikylmää.

 

 Käytin kuvatussa erässä persimonia, vaikka nektariinit ovat nyt paremmin sesongissa. Persimonia piti hankkia erästä toista leipomusta varten, joten pääsi käyttöön tähänkin sekä isosti esille kuvissa, koska niitä sattui olemaan hedelmäkulhossa jäljellä. Kuvissa siis erityisesti persimonia, toisin kuin sitä kukkakaalia, mikä on tämän smoothien pääraaka-aine. Persimon jogurttia voin suositella myös, siihen ohje täällä.

 


Nauti smoothie tuoreena tai viimeistään seuraavana päivänä.

Kasvisten syönti lisääntyy kummasti, kun niitä piilottelee milloin mihinkin ruokaan. Smoothie on kaiken lisäksi sieltä helpoimmasta päästä, sillä sekaisin hurautettuna vihannekset katoavat tyystin makeiden hedelmien ja marjojen sekaan. Samalla smoothien vitamiinipitoisuus kasvaa ja voit lisätä ruokavalioosi myös sellaisia kasviksia, mitä et muuten tulisi syöneeksi.

Minä alan hyödyntää kukkakaalia jatkossa useammin. Tsekkaa myös herkullinen gluteeniton pizzapohja, missä on lisänä aimo annos kukkakaalia!

Sillä välin herkuttele raikkaalla hedelmäkukkakaalimixillä!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *