Hae
Saran kotikolo

Tahmaiset viljattomat korvapuustit

Viljattomat korvapuustit mehevällä täytteellä ovat houkuttelevia makeita leipomuksia, jotka maistuvat niin lämpimänä kuin kylmänä. Viljattomia korvapuusteja voi hyvin pakastaa ja sulattaa herkkuhimon iskiessä mikrossa, jolloin korvapuustista saa taas ihanan pehmeän ja lämpimän suupalan.

Viljattomissa korvapuusteissa ei olekaan täytteenä sitä totuttua voi-kaneli-sokeri – täytettä, mikä tekee näistä korvapuusteista hauskan vaihtoehdon perinteisille kanelisille korvapuusteille (niin hyviä kuin nekin ovat). Maapähkinävoi ja taatelit tekevät korvapuusteista tahmaisia, toffeemaisia herkkuja, joita ei voi vastustaa! Toki taikinan voi täyttää myös perinteisesti, jos uskot sen miellyttävän enemmän.

Viljattomat korvapuustit ovat myös hiivattomia, joten niitä ei tarvitse erikseen kohottaa. Jotta taikinan käsittely olisi helpompaa eivätkä korvapuustit kuivaisi, taikinaa kannattaa kuitenkin seisottaa hetki jääkaapissa ennen leipomista.

Vaikka nämä viljattomat korvapuustit ovatkin todella hyviä, muistakaa jälleen, että viljattomat korvapuustit eivät kuitenkaan ole niitä ”oikeita” korvapuusteja. Viljattomat, hiivattomat, vehnäjauhottomat pullat eivät millään voi olla yhtä kuohkeita ja pehmeitä kuin alkuperäiset, vaikka niitä samalla nimellä kutsutaankin. Mutta se ei ole tarkoituskaan. Viljattomat leivonnaiset ovat vaihtoehto kaikille niille, jotka eivät viljoja syystä tai toisesta voi syödä. Viljattomuuden ei tarvitse tarkoittaa herkuttomuutta, vaikka ne totutut herkut olisivat jatkossa erilaisia. Joten ei jooko viilata liikaa pilkkua siinä että ”korvapuustit eivät voi olla viljattomia, tai ne eivät ole korvapuusteja”, vaan annetaan kaikille maistuvia vaihtoehtoja ja mahdollisuus saada ihana pullan tuoksu leijumaan kotiin!

 

VILJATTOMAT KORVAPUUSTIT

 

Taikina

3dl perunajauhoa

1,5dl mantelijauhoa

1rkl leivinjauhetta

1tl psylliumia

1tl kardemummaa

Ripaus suolaa

2rkl kookosöljyä (kiinteää)

4 kananmunaa

1rkl hunajaa

 

Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen kulhossa. Sulata kookosöljy sekä hunaja juoksevaksi ja lisää kuiva-aineiden sekaan. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita taikina yhtenäiseksi, kiinteäksi massaksi.

Laita taikinakulho jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi, kunnes se on hieman jähmettynyt eikä tartu käsiin.

 

Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja kaulitse ohueksi melkein leivinpaperin kokoiseksi levyksi. Voit hieman ripotella taikinan pinnalle perunajauhoja, jos kaulitseminen ei muuten onnistu.

 

Täytteet

1dl maapähkinävoita

5rkl kookossokeria

2rkl kanelia

1dl kuivattuja taateleita

 

Levitä maapähkinävoi tasaisesti taikinalevyn pinnalle. Ripottele pähkinävoin päälle kanelia ja kookossokeria. Pilko taatelit pienemmiksi palasiksi ja ripottele palaset muiden täytteiden päälle.

Jos haluat, voit myös valmistaa taateleista kinuskimaista massaa ja levittää sen taikinalevyn päälle pähkinävoin tapaan. Tällöin liota taateleita vedessä tunnin ajan, siivilöi vesi pois ja sekoita taatelit sekä tilkka vettä tehosekoittimella yhtenäiseksi tahnaksi. Tahnan paksuutta saa säädeltyä veden määrällä.

Kääri taikinalevy rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Pilko rulla yhtä suuriksi paloiksi. Minä sain omastani kahdeksan palasta. Rullan päätyjen röpelöinen osa kannattaa leikata erikseen pois.

Valitse itse haluatko valmistaa rullat täytepuoli ylöspäin vai sivulla. Minä käänsin täytepuolen ylöspäin ja valelin pinnalle vielä vaahterasiirappia lisätahmaisuuden saamiseksi!

Paista korvapuusteja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Älä paista yli, jotta puustit eivät kuivu.

Syö heti uunituoreena tai säilytä ylimääräiset ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa, jotta niiden mehevyys säilyy.

Viljattomat korvapuustit ovat täyttävä ja terveellinen makea leipomus vaikka aamupalalle kahvin oheen. Itse en oikeastaan tykkää syödäkään niitä tavallisten korvapuustien tapaan jälkiruokana, koska täytteineen ne ovat sen verran tuhtia tavaraa, että maistuvat parhaiten nälkäisenä.

Valitsemalla erilaista pähkinävoita tai jopa korvaamalla taatelit muilla kuivahedelmillä saat helposti erimakuisia viljattomia korvapuusteja. Suosittelen esimerkiksi kuivattuja aprikooseja ja cashewtahnaa – täydellinen yhdistelmä!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *