Hae
Saran kotikolo

Kasvispitoiset terveelliset browniet (G, M)

Ei tästä voi edes kiistellä. Kokeile tätä reseptiä etkä enää ikinä kaipaa vehnäjauhoista ja valkoisesta sokerista tehtyä browniepalaa, koska terveellisillä valinnoilla saa aikaan jotain niin paljon parempaa! Terveelliset browniet syntyvät muun muassa bataatista ja kukkakaalista, jotka tekevät niiden koostumuksesta uskomattoman pehmeän, kostean ja mehevän.

Tämä brownieohje sopii moneen erikoisruokavalioon, on satumaisen mehevä ja samalla tahmainen, suklainen ja jessus niin täydellinen, että sitä haluaa syödä silmät kiinni.

Usko pois. Kaakaojauhe sopii kasvisten ja papujen kanssa loistavasti yhteen ja nimenomaan niiden kasvismaisen maun. Terveelliset browniet eivät siis maistu kasvispihveiltä, vaan juurikin suklaisilta leivoksilta!

Näissä brownieissa on runsaasti kasviksia, jotka tuovat taikinaan paitsi kuitua ja ravinteita, myös mehevyyttä ja juurikin sitä tahmaisuutta. Ohjeessa on manittu mustat pavut, koska ne sopivat suklaan kanssa parhaiten yhteen jo värinsä puolesta. Olen kuitenkin käyttänyt itse paremman puutteessa myös valkoisia, ja nekin toimivat loistavasti.

TERVEELLISET BROWNIET

 
1 bataatti
1 purkki mustia papuja + purkin neste eli aquafaba
3 kananmunaa
2dl kukkakaalia
4dl täysjyväriisijauhoa
2dl raakakaakaojauhetta
2,5dl vaahterasiirappia
1dl kookossokeria
3dl mantelimaitoa
1tl leivinjauhetta
1tl psylliumia
1/2tl vaniljajauhetta

Keitä bataatti ja kukkakaali kypsäksi. Kaada puolet keitinvedestä pois, ja soseuta seos tasaiseksi. Lisää sekaan muut ainekset aquafabaa lukuunottamatta, ja soseuta uudelleen.

Vatkaa aquafaba sähkövatkameilla paksuksi vaahdoksi, ja kääntele se lastan avulla muun taikinan joukkoon.

VINKKI: Jos haluat brownieisiin tuplasuklaan, voit lisätä taikinaan rouhittua raakasuklaata tai vähintään 70% tummaa suklaata. Suklaa voi olla myös maustettua. Esimerkiksi kahvi ja minttu tuovat ihanan lisäaromin.

Levitä taikina uunipellille tai vuorattuun vuokaan, ja paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kun taikinan pinta on kuiva, paista vielä viitisen minuuttia, ja poista pelti uunista. Tällöin saat täydellisen kostean ja mehevän, tahmaisenkin koostumuksen. Jätä browniet mielummin vähän pehmeäksi kuin paistat liikaa, jolloin ne kuivuvat.

     

Leikkaa palasiksi ja tarjoile esimerkiksi ihanan vaniljajäätelön kanssa.

Ja mieti millainen makupommi noin laadukkailla aineksilla syntyikään! Helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä päivään – ja mikä sen parempaa kuin nauttia niitä brownien muodossa!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *