Hae
Saran kotikolo

Viraaliksi mennyt resepti testissä – ihana Date bark!

Kun näin tämän reseptin, tuli pitkästä aikaa täysi pysähdys. Ja olo että tätä on pakko päästä kokeilemaan. Viraaliksi mennyt ohje on jaettu jo lukuisia kertoja eri ruokablogeissa ja somessa, mutta jokainen valitkoon omansa. Tällaiset luomukset kun tuppaa olemaan tekijänsä näköisiä, ja niihin vaikuttaa tosi moni asia aina taateleiden laadusta käytössä olevaan pähkinävoihin. Oman ohjeen nappasin Eating bird food – blogista. Ja kyllä, Date bark on juuri niin hyvää kuin miltä se näyttää. Tai ei – parempaa!

Aineksia voi vaihdella aika lailla miten vaan. Jos pähkinät ei sovi, ne voi korvata vaikka vaalealla tahinilla ja auringonkukansiemenillä. Voit käyttää extra terveellisessä versiossa raakasuklaata ja huokeammassa ihan perus tummaa suklaata. Suklaan voi myös vaihtaa vaikka valkoiseen, jos se maistuu susta paremmalta tai kaipaat vaihtelua. Parasta tällaisissa herkuissa on se miten paljon niitä voi muunnella, ja aina saada jotakin uutta.

Nyt kuitenkin alkuperäisen ohjeen mukaan – mutta sellaisena mitä-meiltä-löytyy-kaapista versiona. Nämä ainekset saa siis ihan lähikaupasta, mutta jessus Date bark on kyllä niin hyvää, että ens kerralla panostan aineksiin enemmän.

Jos käytät valmiiksi suolattuja pähkinöitä, et välttämättä tarvitse merisuolaa enää pinnalle. Meillä oli suolapähkinöitä, suolattua pähkinävoita ja vielä manteli-merisuola suklaata, ja ne muutamat suolahiutaleet pinnalla sopi vielä hienosti. Täydellinen makean ja suolaisen kombo!

Mikä tälle voisi olla hyvä suomennos? Taatelilevy ei kuulosta yhtään niin tarttuvalta.

 

Date bark (gluteeniton, vegaaninen)

 

200 g kuivattuja kivettömiä taateleita

2 rkl löysähköä (=helposti levitettävää) maapähkinävoita

2 rkl maapähkinöitä

150 g tummaa suklaata

1 tl kookosöljyä

Hiutaleista merisuolaa

 

Levitä leivinpaperi pellin päälle. Poista taateleista kivet, jos niissä on, ja painele ne ”levälleen”. Asettele taatelit tiukasti vierekkäin muodostamaan levy. Niiden kannattaa olla jopa vähän toistensa päällä, että ne varmasti tarttuvat hyvin kiinni ja muodostavat yhtenäisen levyn. Mitä pehmeämpiä taatelit on, sitä paremmin ne saa tarttumaan yhteen.

Levitä päälle maapähkinävoita mahdollisimman tasaisesti. Ripottele pähkinävoin päälle murskattuja tai kokonaisia maapähkinöitä.

Sulata suklaa ja kookosöljy ja sekoita ne hyvin yhteen. Levitä seos muiden ainesten päälle niin, että se peittää koko levyn. Ripottele sulan suklaan päälle merisuolahiutaleita.

Pistä pelti pakastimeen vartiksi tai jääkaappiin muutamaksi tunniksi, kunnes suklaa on kunnolla kovettunut. Muista, että jos kokonainen pelti ei mahdu jääkaappiin, taatelilevyn voi tehdä myös piirakka- tai leipävuokaan tai ihan vaikka lautaselle. Se muoto ei ole niin justiinsa.

Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levy paloiksi ja ala syödä. Heti. Koska hiiskatti tämä on hyvää!

Miltä Date bark / taatelilevy sitten maistuu? Siinä on taatelista tulevaa toffeemaisuutta, mikä korostuu silmiä pyöräyttävän upeasti merisuolan kanssa. Jokainen maapähkinävoin ystävä tietää miten hyvää Snickersit on – ja tästä tulee hyvin elävästi Snickers mieleen. Se ei ole kuitenkaan yhtä imelää, vaan aitojen makujen juhlaa. Täydellinen esimerkki terveellisestä herkusta, jonka jälkeen ei kaipaa mitään keinotekoista tai ylimakeaa. Ja variaatioita on muuten vaikka kuinka!

Meinaatko kokeilla Date barkia tai oletko törmännyt tähän reseptiin? On muuten tosi helppo ja kiva tehdä yhdessä lasten kanssa.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *