Hae
Saran kotikolo

Meksikolainen uunipata on runsas arkiruoka

Tämä meksikolainen uunipata on omia suosikkejani arjen keskelle. En keksi äkkiseltään mitään, mistä en meksikolaisessa ruuassa pitäisi. Siis siinä ihan aidossa meksikolaisessa ruuassa. Taco Bellit sun muut voivat varmasti maistua superhyvältä nälän iskiessä, mutta hyvää oloa niistä ei saa. Sen sijaan laadukkailla raaka-aineilla rakennettu meksikolainen, nam! Siinä ei haittaa edes juuston puute, sillä mielestäni parasta antia ovat mausteet, pavut ja kasvikset. Eihän täällä koti-Suomessakaan sitä aidoista aidointa versiota saa, koska eihän täältä löydy lähimainkaan vastaavia kasviksia ja hedelmiä, mutta terveellisiä ja herkullisia kotiruokia valmistuu kyllä täälläkin. Meksiko-henkisiä, pikemmin. Sitä aitoa nautin sitten Meksikossa, tai astetta paremmissa ravintoloissa.

 

Rakastan erilaisia padoissa ja vuoissa kypsennettäviä uuniruokia, koska niiden maku vain paranee päivä päivältä. Ruokaa on helppo tehdä kerralla usealle päivälle, ja alkuvalmistelujen jälkeen ruoka vain kypsyy uunissa itsekseen. Siinä sitä ehtii itse lenkittää koiran, käydä suihkussa, tehdä kotitreeniä, köllähtää sohvalle tai mitä tahansa vapaa-ajallaan haluaakin tehdä. Kohta on ihana kotiruoka valmiina!

 

MEKSIKOLAINEN UUNIPATA

 
400g jauhelihaa
1 purkki valkoisia papuja
1 purkki kidneypapuja
500g tomaattimurskaa
2 eriväristä paprikaa
2 sipulia
2 kananmunaa
1dl kookosmaitoa
2dl puuroriisiä (kuivana)
5 valkosipulinkynttä
2rkl paprikajauhetta
1rkl sipulijauhetta
1rkl juustokuminaa
1rkl oreganoa
1 purjon varsi
1 pussi eli noin 2dl pakasteherneitä 
1/2tl chiliä
Mustapippuria
Suolaa

Keitä riisi ohjeen mukaan. Pilko sipulit ja paista jauhelihan kanssa pannulla. Pilko myös paprikat ja purjo pienemmiksi paloiksi. Lisää jauhelihan sekaan muut ainekset sekä riisi, kun se on kypsää.

 

Kaada seos uunivuokaan tai isoon pataan. Sekoita keskenään kookosmaito ja kananmunat, ja kaada seos muiden ainesten päälle. Mikäli haluat, päälle voi lisätä vielä juustoraastetta.

Kypsennä uunissa 175 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes paistos on kunnolla hyytynyt ja pinta ruskettunut.

Meksikolaisesta uunipadasta riittää syötävää useammalle päivälle, ja padan muhiessa lisää jääkaapissa maku todellakin sen kuin paranee!

 

Herkuttele  vaikka tuoreen avokadon tai peräti guacamolen kanssa.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

2 kommenttia

  1. Chilin siemenet kirjoitti:

    Tätä pitää testata.

  2. Sara kirjoitti:

    Kiva että houkuttelee? Omassa keittiössäni tulee tehtyä aika usein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *