Raikas vegaaninen appelsiinijäätelö
Rakastan sitrushedelmien makua etenkin keväisin, ja tässä on viime aikoina ollut jo kevään tuntua ilmassa auringon vihdoin paistaessa. Niiden keltainen väri on omiaan kevään keskelle ja raikas, kirpeä maku mitä parhain auringonpaisteessa nautiskeltavaksi! Olen tehnyt viime aikoina paljon erilaisia sitrusmehuja, muun muassa juuri appelsiineista, jotka ovat nyt erityisen hyviä ja parhaassa sesongissa! Mieleni on tehnyt koko ajan enemmän jäätelöä, ja vaikka banaanijäätelöä on mennyt melkein joka päivä, nyt oli vihdoin pakko saada ihan oikeaa kermaista jäätelöä! Appelsiinijäätelö oli juuri se mitä eniten teki mieli. Raikasta, kermaista ja niin iloisen keltaista!
Appelsiinijäätelö on vegaanista ja laadukkailla raaka-aineilla valmistettua – todellista hyvisjäätelöä! Näitä terveellisiä vegaanisia jäätelöitä aion kesän tullen valmistaa usein, sillä ainestensa puolesta ne kelpaavat vallan mainiosti vaikka iltapalaksi, eivätkä sisällä tyhjää energiaa. Pähkinöistä jäätelö saa laadukkaita rasvoja, kurkuma on tämän hetken todellinen superfoodmauste ja tuoreet appelsiinit varsinaisia c-vitamiini pommeja. Jos jäätelön ei tarvitse olla vegaanista, makeutukseen voi myös valita hunajaa, joka tutkitusti hoitaa etenkin hengitysteitä ja vatsaa antibakteerisella vaikutuksellaan. Koska appelsiinit ovat itsessään makeita, makeutusta vegaaninen appelsiinijäätelö ei juuri edes kaipaa, joten agavesiirappikin ajaa asian hyvin.
VEGAANINEN APPELSIINIJÄÄTELÖ
Tarvittaessa liota pähkinöitä muutama tunti etukäteen. Liotuksen jälkeen siivilöi vesi pois.
Kuori appelsiinit ja leikkaa ne puoliksi sekoittamisen helpottamiseksi.
Sekoita cashewpähkinät, appelsiinit, kookosmaito, agavesiirappi ja kurkuma (sekä appelsiiniöljy, jos sitä käytät) sileäksi nesteeksi tehosekoittimella. Pyri saamaan pähkinät täysin hienoksi. Lisää lopuksi vaniljajauhe ja sekoita vielä käsin.
Valmista jäätelö jäätelökoneella ohjeen mukaan ja nauti heti, tai pakasta vielä hetkeksi erillisessä rasiassa kovemman koostumuksen saamiseksi.
Ilman jäätelökonetta kaada jäätelöseos pakastuksen kestävään kulhoon ja pakasta 2-3 tuntia, kunnes jäätelö on saavuttanut halutun koostumuksen. Sekoita pari kertaa tunnissa välttyäksesi jäähileiltä.
Pakastukseen kannattaa valita pinta-alaltaan iso kulho, jotta jäätelö levittyy ohuempana ja pakastuu tasaisemmin, kuin syvässä kulhossa, jossa jäätelön keskiosa jähmettyy reunoja hitaammin.
Valmis appelsiinijäätelö on raikasta, hedelmäistä ja piristävää herkkua. Se on koostumukseltaan sorbettimaista, ja appelsiini maistuu selkeimpänä. Kookosmaito antaa appelsiinijäätelölle makoisan trooppisen vivahteen, mutta kookosta karttavat älkää huoliko, valmis appelsiinijäätelö ei maistu lainkaan kookokselta.
Herkuttele vegaanisella appelsiinijäätelöllä hyvillä mielin – ja ilman lämmetessä mahdollisuuksien mukaan ulkona auringossa!