Hae
Saran kotikolo

Maustetut tofutikut (G, M, V)

Tofua voi nauttia muutenkin kuin lämpimän ruuan seassa, sillä siitä syntyy muun muassa mielettömän hyviä snäcksejä! Vertaisin näitä tikkuja mozzarellatikkuihin ja sipulirenkaisiin, mutta en niinkään maun kuin käyttötarkoituksen puolesta. Maustetut tofutikut sopivat nimittäin loistavasti alkupalaksi, salaatin sekaan tai suolaiseksi naposteltavaksi sellaisenaan.

 

Tikuista tuli vielä parempia kuin osasin kuvitellakaan! Tofutikut valmistuvat vähällä vaivalla, mikä tekee niistä sitäkin parempia pikkusuolaisia!

Minulla oli isompi tofuklöntti, joten ohjeessakin sitä on suurempi määrä. Marinadin mitat voi silti pitää samana, tai aavistuksen pienentää. Omiin tikkuihini imeytyi jo parissa tunnissa todella hyvin makua näillä määrillä!

 

MAUSTETUT TOFUTIKUT

 

500g tofua
4rkl tamarisoijaa tai muuta gluteenitonta soijakastiketta
4rkl tummaa balsamicoa
2rkl tamarinditahnaa
1rkl oliiviöljyä
1rkl sipulijauhetta
1rkl jauhettua fenkolia
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria

Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi, noin 1/2cm paksuisiksi.  Mitä ohuempia tikut ovat, sitä rapeampia niistä tulee.

Kuivaa viipaleita talouspaperilla ja laita ne kulhoon. (Kuivaaminen ei ole pakollista, mutta auttaa marinadia imeytymään paremmin.)

Sekoita muut ainekset keskenään, ja kaada valmis marinadi tofuviipaleiden päälle. Anna marinoitua puolisen tuntia tai pidempään. Sekoittele välillä ravistelemalla rasiaa, jotta marinadia leviää tasaisesti joka puolelle.

 

Asettele viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä halutessasi lisää marinadia viipaleiden päälle. Kypsennä 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat kuivuneet ja jämäköityneet.

Jos haluat, valmista tikkujen kaveriksi esimerkiksi minuutissa valmis avokadotippi. Muussaa yhden avokadon sisus haarukalla tahnamaiseksi, lisää sekaan 1rkl oliiviöljyä, 1tl sitruunamehua ja ripaus laadukasta suolaa, ja sekoita tasaiseksi.

Avokadosta saa tofutikuille raikkaan makuparin.

Harmittelin, ettei jääkaapista löytynyt maustamatonta jogurttia, sillä se olisi varmasti mausteilla tuunattuna sopinut hyvin. Mutta ennenkin hätävarana toiminut avokadodippi toimi myös! Se onkin yleensä takuuvarma valinta ruokaan kuin ruokaan.

Syö lämpimänä tai jäähtyneenä. Minusta nämä olivat parhaimmillaan suoraan uunista!

Ihana ja täyttävä naposteltava telkkarin ääreen!

Enkä ollut ainut kenestä nämä tuoksuivat vastustamattomilta…

 

MUISTA MYÖS OSALLISTUA UPEAN HIUSTENHOITOPAKETIN ARVONTAAN TÄÄLLÄ!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *