Hae
Saran kotikolo

Tahmeat, sitkeät, vegaaniset valkosuklaa-kookoslastut

Vegaaniset valkosuklaa-kookoslastut ovat tahmaisia, sitkeitä, erittäin makeita keksejä, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa. Tässä on siis ehdottomasti ohje helppoon ja makeaan pikkuhyvään, jota saa syödäkseen hetkessä makeanhimon yllättäessä!

Nämä keksit ovat vegaanisia, viljattomia, gluteenittomia ja ilman valkoista sokeria valmistettuja – paitsi että valkosuklaassa on toki sokeria jo valmiiksi. Keksit ovat super makeita, karamellimaisia, kookoksisia ja rapsakoita – ihan huippuhyviä keksejä siis! Tykkään erityisesti näiden keksien tahmaisesta ja sitkeästä     koostumuksesta, joka vain paranee seuraavaan päivään, etenkin, jos säilytät keksit kylmässä. Siinä makeuden ja sitkeyden yhdistämisessä on aina jotain taikaa, ihan kuin toffeen jauhamisessa.

Tällä ohjeella tulee yksi pellillinen taikinaa, ja voit itse päättää minkä kokoisia ja muotoisia keksejä haluat. Taikina leviää uunissa, joten keksit leikataan paloiksi vasta paistamisen jälkeen. Voit myös käyttää piparimuotteja, jos haluat kuvioituja keksejä.

Ainut mutta näiden keksien leipomisessa on niiden paistaminen, sillä sen kanssa saa olla tarkkana. Keksit paistetaan kuumassa uunissa nopeasti, ja ne on todella helppo polttaa. Joten ole tarkkana. Uuneissa ja niiden paistoajoissa on eroja, ja voin ohjeessa jakaa vain tietoni meidän uunilla paistamisesta. Jos siis näyttää, ettei paistoaika tai -kuumuus sinulla riitä, lisää niitä. Tai vastaavasti ota ihmeessä pelti pois aiemmin, jos taikina meinaa kärähtää. Keksit ovat vielä pehmeitä, kun otat pellin pois uunista, mutta niiden väri on tummunut ja ne ovat paistuneet kiinteiksi. Keksit kovettuvat jäähtyessään, mutta niiden tulisi pysyä silti kasassa jo heti uunista poistamisen jälkeen. Jos taikina meinaa murentua, paista vielä hetki lisää.

 

 

vegaaniset Valkosuklaa-kookoslastut

 

50 g kasvimargariinia

160g vegaanista valkosuklaata (2 iChoc-levyä)

1/2dl kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa (käytin Alpron kookosjuomaa)

3,5dl kookoshiutaleita

1 dl kookossokeria

1 tl leivinjauhetta

 

Sulata margariini ja valkosuklaa juoksevaksi. Lisää sekaan loput ainekset, ja sekoita yhtenäiseksi massaksi.

Levitä massa leivinpaperin päälle uunipellille tasapaksuksi levyksi.

Paista keksilevyä 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes massa alkaa hieman tummumaan. Taikina on vielä pehmeää kun otat sen uunista pois, mutta se kovettuu ja rapeutuu lisää jäähtyessään.

Tee veitsellä viillot vielä pehmeään taikinaan sopivan kokoisiksi kekseiksi. Anna keksien jäähtyä täysin, jolloin ne kovettuvat vastustamattoman tahmaisiksi, rapsakoiksi suupaloiksi!

Valkosuklaa-kookoslastut säilyvät hyvin huoneenlämmössä pari päivää, mutta jääkaapissa tai pakastimessa vielä pidempään. Itse tykkään näistä kekseistä erityisesti kylminä ja äärimmilleen kohmettuneina, jolloin niiden koostumus ja maku karamellisoituvat ja kekseistä tulee herkullisen sitkeitä.

Vegaaniset valkosuklaa-kookoslastut ovat nopea ja helppo leipomus, joka sopii moneen eri ruokavalioon ja on täten loistava ohje äkilliseen makeanhimoon tai yllättävien vieraiden varalle. Keksejä voi murentaa jäätelöannokseen tai kotitekoisen suklaan sekaan, ja erityisesti nautiskella ihan sellaisenaan. Nämä keksit ovat niin makeita, että niitä teoriassa riittäisi yksi kerrallaan, mutta toisaalta ne ovat aivan liian koukuttavia, jotta sen malttaisi vain yhteen jättää…

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *