Hae
Saran kotikolo

H****tin hyvä vegaaninen punainen pesto

Rakkauteni pestoon on ollut pitkä ja horjumaton. Peston ydin ei kaikeksi onneksi olekaan siinä parmesaanissa, vaan taivaallisessa basilikassa ja minun tapauksessani valkosipulissa, jotka rakentavat peston ytimen niin vihreässä kuin tässä punaisessa versiossa. Vegaaninen punainen pesto on jotain niin uskomattoman hyvää, että elämys on pakko vahvistaa voimasanoilla. Ja polkaista jalalla lattiaa. Koska, piru vie, tämä on helvetin hyvää!

Molemmat toimivat niin pastoissa, salaateissa, marinadeissa kuin levitteinä. Kasvistahnojen monikäyttöisyys pääsee yllättämään minut edelleenkin – ai voiko niitä siihenkin käyttää! Kokeilin nimittäin tätä punaista pestoa myös munakkaaseen ja kasvissosekeittoon. Ja voih, rakastun siihen makuun yhä vain uudelleen.

Tee kerralla iso satsi, koska tämä tulee syötyä hetkessä. Valmistaminen on onneksi järjettömän helppoa ja nopeaa!

Tästä punaisesta pestosta en ole pahaa sanaa kuullut. Itse asiassa sitä rakastaa myös mieheni, joka ei omien sanojensa mukaan juuri pestosta pidä. Mutta tämä kasvistahna onkin ihan omaa luokkaansa!

Vegaaninen punainen pesto on kenties blogini reseptivalikoiman kruunaamaton prinsessa!

 

 

VEGAANINEN PUNAINEN PESTO

 

200-300g tomaattipyreetä
1 puntti basilikaa
1dl oliiviöljyä
2dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1,5dl cashewpähkinöitä/pinjansiemeniä/auringonkukansiemeniä
4 valkosipulinkynttä
2rkl omenaviinietikkaa
1/4tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset yhtenäiseksi tahnaksi tehosekoittimella. Pähkinöitä/siemeniä kannattaa tarvittaessa liottaa muutama tunti etukäteen vedessä, mikäli aineksia ei saa muuten sekoitettua.

Tällä ohjeella tulee melko paksua tahnaa – mikäli haluat pestosta juoksevampaa esimerkiksi pastan sekaan, lisää vettä.

 

  

Pesto sopii erityisen hyvin siemennäkkärille. Siitä saa myös loistavan marinadin ja pasta- tai pizzakastikkeen.

Minusta tämä punainen pesto on niin järjettömän hyvää, että nuolen aina myös veitseen jääneet rippeet. Jos pitäisi valita muutama ruoka mitä ilman en voi elää, tämä punainen pesto olisi aika kärkipäässä.

Nauti ihan minkä kanssa tahansa. Ehkä ei hedelmien? Paitsi enpä ole vielä kokeillut…

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit  

6 kommenttia

  1. Tiia kirjoitti:

    Olisiko vinkkejä mitä kokeilen sipulin ja valkosipulin tilalle tuomaan makua, kun olen niille vähän allerginen?

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hei, ihanaa kun löysit tämän koukuttavan peston ohjeen! Voit hyvin jättää valkosipulin vain pois. Olen itsekin tehnyt usein ilman kun sitä ei ole ollut saatavilla, ja on super hyvää silti. Jos haluat lisätä jotain tilalle niin esimerkiksi tuore persilja toimii tässä hyvin. Myös purjon varsi korvaa aika hyvin sipulin. Sitten tulee mieleen ihan hapankaali. En ole tässä pestossa kokeillut, mutta sellainen 1-2rkl toisi varmasti hyvän aromin. Mutta älä tosiaan huoli, ei tämä jää sipulista kiinni?

  2. Jaana kirjoitti:

    Tämähän käy erinomaisesti myös voileipäkakkuun?

    https://www.k-ruoka.fi/reseptit/meloni-kinkkuvoileipakakku

  3. Evelina kirjoitti:

    Tämä on niin taivaallista!

    Piti saada vegaanista pestoa lasagneen, niin onneksi oli näin helppo valmistaa itse. 😋

    Kiitos reseptistä ❣️

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hei kiitos, onpa mukava kuulla kuulla! Tykkään itse myös tosi paljon ja tämä on niin monikäyttöistä. Ihanaa että maistuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *