Hae
Saran kotikolo

Herkulliset maidottomat gluteenittomat riisipiirakat

Riisipiirakoiden näpertely ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin aikanaan kuvittelin. Itse asiassa se on melko rentouttavaa ja rauhoittavaa puuhaa – ja piirakoita voi hyvällä syyllä valmistaa kerralla isomman satsin ja pakastaa osan odottamaan seuraavaa herkuttelukertaa. Itse pakastin piirakoita raakana, jotta saan aina niitä nauttiessani sen tuoreen, kuuman piirakan nautinnon.  Nämä  maidottomat  gluteenittomat  riisipiirakat  ovat  todella  näpertelyn  arvoisia!

Riisipiirakkahan on sellainen kansallisruoka, että jokaisella on varmasti oma paras tapansa nauttia valmiita tuotoksia. Jos perinteiset ruiskuoriset, voilla ja maidolla valellut piirakat eivät juuri sinulle sovi, suosittelen kokeilemaan näitä. Kuten sanottu, maidottomat gluteenittomat riisipiirakat ovat todella helppoja valmistaa ja myös herkullisia.  Ohje  on  gluteeniton,  maidoton  ja  myös  vegaaninen.

Tällä määrällä tuli 10 piirakkaa, osa vähän pienempiä. Mutta silti kyllä puhutaan ihan isoista piirakoista, ei coctailkoosta. Jos haluat tehdä riisipiirakoita reilummin ja vaikka pakastaa osan, tuplaa määrät. Samalla vaivalla piirakoita rypyttää useammankin pellillisen, kun kerta taikina on tehty.

Voit käyttää kookosmaidon tilalla myös jotain muuta kasvimaitoa, mutta kookosmaidolla saat erityisen ihanaa, kermaista täytettä, joten suosittelen ensisijaisesti sitä. Valmiit piirakat eivät maistu kookokselta, joten siitä ei tarvitse huolehtia.

Maidottomat GLUTEENITTOMAT RIISIPIIRAKAT

 

Riisipuuro

 

2dl puuroriisiä

4dl kookosmaitoa

10dl vettä

Suolaa

Kiehauta vesi ja kookosmaito kattilassa, lisää riisi ja hauduta hiljalleen paksuksi puuroksi noin 45-60 minuuttia. Lisää suola ja sekoita huolella. Anna puuron hieman jäähtyä.

Kuoritaikina

 

3dl tattarijauhoja

1,5dl kylmää vettä

1tl suolaa

1rkl psylliumia

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vesi. Vaivaa tasaiseksi ja anna turvota kymmenisen minuuttia.

Pyöritä taikinasta tanko ja pilko samankokoisiksi osiksi sen mukaan, minkä kokoisia piirakoita haluat. Kaulitse paloista soikeita ohuita levyjä. Levitä levyjen keskelle muutama ruokalusikallinen riisipuuroa, ja rypytä reunat peukalon ja keskisormen avulla puuron reunaa kohti. Älä ole liian kriittinen lopputuloksen kanssa, maku ratkaisee!

Eikös se näytä jopa ihan hellyyttävältä tuollainen rypytys, jonka kuvittelisi viisivuotiaan tekemäksi…?

Paista piirakoita uunipellillä 250 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes niiden pinta on aavistuksen ruskettunut.

Jos haluat vielä voidella piirakat, sulata 3rkl kookosöljyä. Voitele piirakat kauttaaltaan pullasudilla ja anna öljyn imeytyä hetki.

Maidottomat gluteenittomat riisipiirakat maistuvat vaikka ihan sellaisenaan, mutta niiden päälle sopii myös monenlainen lisuke. Loistavia eväsleipiä, iltapalaa, lisuke keittoruuan tai salaatin oheen – riisipiirakat toimivat aina ja niiden näpertely itse todella kannattaa!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *