Hae
Saran kotikolo

Täyteläinen raaka mansikkamousse

Erilaiset vanukkaat ja mousset eivät ole minulle pelkkään karkkipäivään kuuluvia herkkuja, vaikka monet ne herkuksi mieltävät. Varsinkin nykyään erilaiset chia-vanukkaat ja mousset menevät niin välipalasta kuin smoothien korvikkeena. Ja esimerkiksi tämä raaka mansikkamousse on todella terveellinen – runsaasti ihanaa kesäistä mansikkaa ja laadukkaiden cashewpähkinöiden kermaisuutta. Sen lisäksi se on niin mielettömän herkullista, että sitä ei uskoisi terveelliseksi!

 

 

Valmistaminen on helppoa, ja mousse sopii monenlaiseen ruokavalioon. 

 

Mansikoiden määrään vaikuttaa se, käytätkö pakastettuja vai tuoreita mansikoita. Tuoreissa on luonnollisestikin enemmän nestettä, mikä vaikuttaa koostumukseen. Itse käytin tällä kertaa pakastettua mansikkasosetta, jossa mansikan maku on varsin tiiviissä muodossa, ja nestemäärä helposti nähtävissä jo valmiiksi. 

Jos käytät kokonaisia (tai pilkottuja) pakastemansikoita, anna niiden ensin sulaa kokonaan ja valuta sen jälkeen neste erilliseen astiaan. Voit lisätä nestettä erikseen blendaamisen aikana sen verran kuin tarvitsee haluamasi koostumuksen saamiseksi. Jos taas käytät tuoreita mansikoita, pyöräytä ne ensin blenderissä valmiiksi soseeksi ennen pähkinöiden ja muiden ainesten lisäämistä. Jos nestettä näyttää olevan liikaa, lisää aavistus psylliumin määrää.

Tällä kertaa raaka mansikkamousse meni jälkiruokana, mutta jäipä sitä vielä vähän yli huomisellekin…

 

RAAKA MANSIKKAMOUSSE

(4 annosta)
 
1,5dl cashewpähkinöitä
500g mansikoita
1/2dl kookosmaitoa
2rkl kookosöljyä
3rkl hunajaa
2rkl psylliumia
Ripaus vaniljajauhetta

Liota pähkinöitä  ainakin kaksi, mielellään neljä tuntia. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes mousse on sileää. Säätele moussen paksuutta mansikoiden määrällä – mitä enemmän mansikoita on, sitä löysempää moussesta tulee. Mansikoiden määrällä mousseen saa myös marjaisampaa makua, joten niiden kanssa ei kannata pihtailla.

Psyllium auttaa hyydyttämään moussen sitomalla ylimääräistä nestettä, ja antaa mousselle samalla lisää kuitupitoisuutta. Psyllium tekee moussesta ilmavaa, ja sitä käyttämällä pystyy myös vähentämään pähkinöiden määrää ja keventämään lopputulosta.

 

Moussen kanssa tarjoiltavaksi sopivat tuoreet marjat, kookoshiutaleet tai vaikkapa suklaamurut. Olen kokeillut myös kaakaonibseillä, ja ei ollut lainkaan hullumpi yhdistelmä.

Tällä kertaa jälkiruokana tarjoiltava mousse luontui kerrosherkuksi vadelmien ja mansikoiden kanssa yhdistettynä.

 

 

Suosittelen kokeilemaan. Pähkinöiden liuotus vaatii hieman aikaa, mutta ne on helppo jättää seisomaan vaikka yön yli tai päivän ajaksi, minkä jälkeen loppuvalmistelut vievät vain muutamia minuutteja. Ravitseva, täyteläinen ja terveellinen mousseherkku! Raaka mansikkamousse on omia kestosuosikkejani.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *