Hae
Saran kotikolo

Parhaat makeat jouluherkut

Joulu se vaan tulla jolkottaa (jihuu!) ja pian on aika pistää karkkipajat kotioloissa käyntiin. Parhaat makeat jouluherkut ovat sellaista pikkuhyvää, jota voin lämpimästi suositella valmistelemaan joulun ajaksi. Herkuista saat pakattua kauniita kotitekoisia herkkupaketteja ja vietyä mieluisia paketteja kyläillessä, mitä useimmat joulun aikaan tekevät sukulaisia ja tuttavia kierrellessä läpi.

Luulen, etten itse tule juuri tehneeksi herkkuja enää varsinaisen joulun ajaksi, sillä lähdemme perheeni mökille joulunviettoon ja epäilen, että ruokaa riittää ilman hirmuista herkkukasaakin. Vaikka suklaata onkin pakko pakata mukaan! Sen sijaan leivon tässä pitkin joulukuuta ja nautiskelen erilaisista herkuista jo etukäteen. Se jos mikä nostattaa joulufiilistä. Vietämme lisäksi itsenäisyyspäivää, lapsen synttäreitä, kavereiden kesken pikkujouluja ja ties mitä juhlia, joten tässä tulee kyllä herkuteltua kiintiö täyteen jo ennen jouluaattoa. Sitten voikin keskittyä nautiskelemaan ihania alkupaloja, lämmintä glögiä ja joululeipiä!

Ja hei, pistäkää jakoon omat suosikki ohjeenne makeisiin jouluun sopiviin herkkuihin!

 

 

Parhaat makeat jouluherkut

 

Granola pallot.  

Herkullista, rouskuvaa granolaa makoisina pieninä suupaloina! Siis pelkkää sitä sattumaa, parasta! Granola pallot on helppo maustaa jouluisiksi piparkakkumausteilla.

 

 

Lakritsivalkosuklaa

Ah, tämä on niin koukuttavan hyvää! Jos pidät lakritsista, kokeile tätä. Valkosuklaasta ei edes tarvitse pitää, koska tämä on raakaa valkosuklaata eikä täten maistu samalta kuin oikea valkosuklaa. Super hyvää silti.

 

Laventeli-suklaa raakapatukat

Itse tehdyt raakapatukat ovat ihana lahjaidea, ja nämä laventelilla maustetut patukat ovat herkullisuutensa lisäksi ihanan ylellisiä ja upean tuoksuisia!

 

Jogurttiraakasuklaat

Jogurttitäytteisistä konvehdeista inspiraationsa saaneet kauniit ja makoisat herkut, joista rakentaa suloisen suklaarasian!

 

 

Suklaatoffeet

Suosikkini konvehtirasioista kotitekoisena ja terveellisempänä versiona.

 

 

Mantelisiirappisuklaa

Super makeaa, herkullista ja jouluun sopivaa!

 

Itse tehdyt granolapatukat (appelsiini-suklaa)

Nämä pakkaat näteiksi ja ne säilyvät hyvin ihan huoneenlämmössä! Mainio lahjaidea!

 

Jätticookie

Jos saat tämän pakattua lahjaksi, se olisi mielettömän hauska! Mutta jos koko on haastava, kokeile jätticookieta ihan joulupöydässä. Lasten suosikki, hauskaa sormin naposteltavaa seurusteluruokaa. Ja onnistuu muuten mainiosti piparin makuisena ja vaikka karpaloilla tuunattuna!

 

 

Rice crispiet

Rapsakat suklaanamit terveellisempinä versioina! Todella herkullisia.

 

 

Kotitekoinen herkkugranola

Klassikko, joka toimii aina ja otetaan mielellään vastaan jokaisessa kyläpaikassa. Joulun kunniaksi voi tehdä oikein luksusversion.

 

 

Seesam-lakritsiraakapallot

Hurmaava makuyhdistelmä ja helppoja valmistaa!

 

Herkkujen valmistus on joulun odotuksen parhaita puolia. Koti töyttyy huumaavasta tuoksusta, on ihanan makuisia lusikoita ja lastoja nuoltavana, ja hyvä syy kutsua ihmisiä kylään kun aina on jotakin tarjottavaa. Ihmisille, joilla tuntuu olevan jo kaikkea ja lahjoja on vaikea keksiä, itse tehdyt jouluherkut ovat ihan loistava lahja. Se vaivannäkö, toisen huomioiminen ja ilahduttaminen ovat se mistä parhaissa lahjoissa on kyse!

 

 

Kurkkaa myös Muut parhaat jouluherkut!

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Asta Vehanen kirjoitti:

    Hyviä varmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *