Hae
Saran kotikolo

Koukuttava lakritsivalkosuklaa

Raakasuklaa on yksi parhaista herkuista mitä olla voi, ja koska olen aina nauttinut erityisesti myös valkosuklaasta, täytyyhän sitä raakasuklaata valmistaa myös valkosuklaaversiona! Ja raakavalkosuklaan kaveriksi sopii ihan loistavasti koukuttava lakritsimousse… Raaka lakritsivalkosuklaa on mitä maistuvin, ihanin suklaaherkku – ja myös täsmälääke lakritsin himoon!

 

Raakavalkosuklaa valmistuu erittäin helposti, ja siihen sopii oheen monenlaiset maut aina marjoista viherjauheisiin. Itselläni on ollut menossa aika vahva lakritsikausi, minkä vuoksi lakritsijauhetta on tullut ripoteltua vähän sinne sun tänne. Kerrassaan koukuttava ja herkullinen lakritsimousse on mitä ihanin lisä kermaisen raakavalkosuklaan rinnalle.

Koukuttavan lakritsivalkosuklaan voit valmistaa useammalla eri tyylillä. Käytin itse suklaalevymuottia ja sekoittelin lakritsimoussea valkosuklaan sekaan. Voit myös valmistaa suklaat konvehtimuotteihin, patukkaversiona leipävuokaan tai vaikka muffinssivuokiin. Vaihtoehtoja piisaa, kuten myös tyylejä. Moussen voi tosiaan sekoittaa suklaan sekaan sattumiksi, jättää pehmeäksi kerrokseksi suklaakonvehtien väliin tai, jos jaksaa näpertää vähän enemmän, ihanaksi täytteeksi suklaakuorrutteen sisään. Lakritsimousse jää sen verran pehmeäksi, että mikäli haluat kuorruttaa sen kokonaan suklaalla, pakasta mousse ensin muoteissa tarpeeksi jähmettyneeksi pitämällä muotteja pakastimessa jopa yön yli.

 

RAAKa lakritsivalkosuklaa

 
1,5dl kaakaovoita
4 kukkurallista rkl kookosmannaa
2rkl agavesiirappia
Ripaus Bourbon vaniljajauhetta
2dl kuivattuja luumuja
1dl kasvimaitoa (käytin kookosmaitoa)
1,5rkl lakritsijauhetta
3rkl kookosöljyä

 

Tarvittaessa liota luumuja vedessä tunnin ajan. Itse en liotusta tehnyt, koska luumut olivat todella pehmeitä. Liotus kuitenkin auttaa etenkin, jos sekoitusväline ei ole erityisen tehokas.Sulata kookosöljy vesihauteessa. Mikäli liotit luumuja, kaada liotusvesi pois. Sekoita luumut, kasvimaito ja lakritsijauhe yhtenäiseksi massaksi. Lisää lopuksi vielä kookosöljy, ja sekoita uudelleen.

Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa juoksevaksi. Lisää sekaan agavesiirappi ja vaniljajauhe, ja sekoita huolella kaikki ainekset sekaisin.

Voit sekoittaa sulan valkosuklaaseoksen lakritsiseokseen, ja lusikoida sen sellaisenaan muotteihin tai esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Itse täytin muotin pohjan suklaalla, ja levitin lakritsiseosta valkosuklaaseoksen sekaan. Lakritsimassa ei kovetu kuten suklaa, joten palaset saattavat halkeilla, mutta näin lakritsimassa jää ihanaksi pehmeäksi sattumaksi valkosuklaan sekaan.

 

Laita muotit pakastimeen jähmettymään parin tunnin ajaksi. Voit jähmettää suklaat myös jääkaapissa, mutta pakastettuina ne on helpompi irrottaa muoteista. Pakastettaessa myös lakritsimousse jähmettyy enemmän ja suklaat pysyvät helpommin ehjinä.

Lakritsivalkosuklaa on juuri niin ihanaa kuin miltä kuulostaa! Kovan, rouskuvan, kermaisen suklaakuoren alla on lakritsinen pehmyt kerros ihanaa lakumoussea! Täydellinen makuyhdistelmä, ja mitä ihanin suutuntuma.

Säilytä lakritsi-valkosuklaat kylmässä joko jääkaapissa viikon ajan tai pakastimessa useampien viikkojen ajan. Nämä ovat tosin ainakin itselleni niin addiktoivia, että palasia hupeni aika lailla jo samana iltana!

 

 

Katso myös

Maidoton mannapuuro lakritsikastikkeella

Lakritsilatte

Suklaa-lakritsi keksit 

Vanilja-lakritsivanukas

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *