Hae
Saran kotikolo

Helppo riisinuudelikeitto

Lämmin nuudelikeitto keskellä pimeää, sateista talvikautta on sitten vaan parasta! Erilaiset nuudelikeitot ovat yleistyneet hurjasti ainakin Helsingin ravintolatarjonnassa viime vuosina, mutta harmillisen heikosti gluteenittomina versioina. Onneksi gluteeniton riisinuudelikeitto on älyttömän helppoa valmistaa itse!

Ohjeessa olen käyttänyt riisinuudeleita, mutta nimestään huolimatta tämä nuudelikeitto ei ole juuri riisinuudeleista riippuvainen. Voit valita mitä tahansa gluteenittomia nuudeleita, joita löytyy esimerkiksi erilaisista etnisistä kaupoista hyllymetreittäin. Hauskoja tuttavuuksia ovat olleet muun muassa bataatti- ja sobanuudelit, jotka on valmistettu tattarista.

Nuudelikeitto on hetkessä valmis herkullinen lounaskeitto tai lämmittävä iltaruoka, johon voi tyhjentää jääkaapin sisältöä omien mielitekojensa mukaan. Nuudelikeitto valmistuu helposti niin kasvis-, liha- kuin mereneläväkeittonakin, ja koska jokainen voi täyttää oman kulhonsa halunsa mukaisesti, saa samasta keitosta ruokaa hyvinkin erilaisille syöjille.

Olen halunnut pidempään kokeilla erilaisia aasialaisia keittoja, joihin tulee pitkään haudutettu liemi, kuten pho’ta ja ramenia, mutta omassa arjessani pikakeitoille on selkeästi enemmän tarvetta. Sikäli myös tämän riisinuudelikeiton valmistus on nopeaa ja vaivatonta, mutta maku mielettömän herkullinen! Mikä sen parempaa pitkän juoksulenkin ja saunan jälkeen. Jätän ne pidemmät liemenvalmistus prosessit jollekin sateiselle vapaapäivälle.

Arkea on hyvä helpottaa nopeasti valmistuvalla ruualla, jotta sen nauttimiseen jää vastaavasti enemmän aikaa. Tämä keitto hurmasi myös mieheni, joka rakastaa aasialaista ruokaa!

 

HELPPO RIISINUUDELIKEITTO

(kahdelle)

 

2 nippua (~40-50g) riisinuudeleita
1l vettä
2 pussia misokeittoaineksia
2 kourallista tuoretta pinaattia
6 pientä tuoretta herkkusientä
~50g tuoreita Haricot papuja tai vihreitä papuja
2 kananmunaa
200g jättiravunpyrstöjä/kanaa/tofua/tms. proteiinia
2 sitruunaruohon vartta
2 valkosipulinkynttä
Muutama pala tuoretta chiliä (maun mukaan, itse laitoin 6 palaa)
1rkl tamarinditahnaa
1rkl tummaa balsamicoa
1/4tl tuoretta inkivääriä
Suolaa
Tuoretta korianteria

 

Aloita viipaloimalla herkkusienet. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita niiden joukkoon balsamico. Anna marinoitua sen aikaa, kun valmistat liemen.

Pilko sitruunaruoko, valkosipuli, inkivääri ja chili pienemmäksi. Yhdistä ne kattilassa veden kanssa, ja kiehauta. Kun vesi kiehuu, madalla lämpöä ja lisää misokeittoseos sekä tamarinditahna. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Sulata jättiravut vedessä, jos ne ovat vielä jäisiä. Poista halutessasi kuoret jo etukäteen.

Keitä kananmunat puolikypsäksi.

Laita jättiravut ja pavut paistinpannulle ja kiehauta nopeasti tilkassa vettä. Lisää myös pinaatti, ja sekoita ainekset nopeasti.

Jos haluat herkkusienistä pehmeämpiä, käytä myös ne pannun kautta. Minulla ne menivät keittoon vain marinoituina.

 

Huuhtele kuivia nuudeleita kylmän veden alla. Huuhtelu poistaa tärkkelystä nuudeleiden pinnalta, ja estää nuudeleita klimppiintymästä.

Annostele nuudelit keittolautasille yhdessä herkkusieniviipaleiden kanssa. Kaada valmista keittolientä nuudeleiden päälle, ja anna hautua muutama minuutti.

Lisää annoksen päälle puolitettu kananmuna, jättirapuja, pinaattia ja papuja.

Syö heti.

 

Riisinuudelikeitto on kevyt ja lämmittävä keittoruoka, joka sisältää samalla mukavasti erilaisia kasviksia ja vaihtelevia proteiininlähteitä. Kokeile nuudelikeittoa erilaisilla lisukkeilla ja huomaa, miten sen maku saa aina uusia elementtejä valittujen kasvisten ja proteiinin mukaan.

Valmis misokeittopussi tekee liemen valmistuksesta erityisen helppoa ja nopeaa, ja pitää kauppalistan lyhyenä.

Nuudelit ovat yksi omista suosikkiruuistani, minkä vuoksi helppo riisinuudelikeitto onkin usein itsestään selvä valinta nopeaksi iltaruuaksi.

Syömäpuikot tuovat lisäksi ruokahetkeen hauskaa vaihtelua. Kuulemma aasialaiset nykynuoret eivät enää puikkoja syödessään juuri käytä, mutta kenties juuri vaihtelun vuoksi se tuntuukin itselleni viihdyttävältä vaihtoehdolta.

Oli ruokailuväline mikä tahansa, riisinuudelikeitto on ehdottomasti helppojen ja herkullisten arkiruokien kärkipäässä!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *