Mehevä gluteeniton vegaaninen porkkanakakku
Porkkanakakku on kenties sittenkin suosikki kakkuni, vaikka onhan niitä hyviä kakkuja vaikka millä mitalla. Mutta missä muussa kakussa yhdistyisi yhtä täydellisesti hapan ja makea, karkea ja kermainen? Ihanan mausteinen porkkanakakku, jossa on seassa maukkaita sattumia, on kakku minun makuuni. Tämä gluteeniton vegaaninen porkkanakakku valmistui tänä vuonna synttärikakuksi, ja päivänsankarin oikeudella nautiskelinkin sitä useamman palan!
Vaikka jätän porkkanakakun aina kosteaksi ja meheväksi, se menee silti kuivakakkujen puolelle, enkä ole kuivakakuista kovin innoissani. Kermainen tuorejuustokuorrute yhdistettynä kakkutaikinaan on se juttu, mikä tekee porkkanakakusta niin syntisen herkullista! Vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku ei häviä lainkaan alkuperäiselle porkkanakakulle, sillä vaihtoehtoja kasvipohjaisiin ja gluteenittomiin tuotteisiin löytyy runsaasti. Olen tehnyt myös todella herkullista gluteenitonta ja maidotonta porkkanakakkua, mutta nyt laajensin homman ihan vegaaniseen asti.
Tämä porkkanakakku on uskomattoman mehevä ja ihanan kostea! Se on täyteläinen, mausteinen ja juuri sopivan makea. Itse kakku mausteineen sointuu täydellisesti yhteen makean ja kermaisen tuorejuustokuorrutteen kanssa.
Gluteeniton vegaaninen porkkanakakku
Porkkanakakku
5dl tiiviiksi puristettua porkkanaraastetta
2dl vaahterasiirappia
1/2dl kookossokeria
1,5dl murskattuja pekaanipähkinöitä
100g leivontamargariinia
8dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
1,5rkl ceylon kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
1/4tl neilikkaa
1/2tl muskottipähkinää
Ripaus mustapippuria
1/2tl suolaa
1rkl leivinjauhetta
5dl kaurajauhoa
2dl riisijauhoa
Raasta porkkanat ja sekoita raasteeseen vaahterasiirappi, kookossokeri sekä pekaanipähkinät. Sulata margariini juoksevaksi ja lisää myös se sekä kasvimaito.
Sekoita erillisessä astiassa mausteet ja jauhot. Lisää kuivia aineksia raasteseoksen joukkoon pieni määrä kerrallaan ja sekoita yhtenäiseksi taikinaksi.
Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, pellille tai uunivuokaan. Voit myös käyttää muffinssivuokia.
Paista porkkanakakkua uunissa 175 asteessa 75 minuuttia, tai kunnes se on kypsä. Kypsä kakku on kimmoisa, mutta ei kova. Voit testata kypsyyden tökkäämällä kakun keskelle hammastikun. Huomioi, että tämä kakku jää kosteaksi ja meheväksi eikä paistu kuivakakkumaiseksi, minkä vuoksi tikkuun voi jäädä kakkua kiinni. Kypsästä kakusta ei kuitenkaan irtoa raakaa taikinaa vaan pikemmin murusia.
Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta ja lisäät kuorrutteen.
Vegaaninen Tuorejuustokuorrute
450g kasvipohjaista tuorejuustoa
1/2dl maustamatonta kasvipohjaista jogurttia (käytin kaurajogurttia)
50g leivontamargariinia
1rkl omenaviinietikkaa
3rkl agavesiirappia
1/4tl Bourbon vaniljajauhetta
Sekoita kaikki ainekset sileäksi, yhtenäiseksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Säilytä valmis kuorrute jääkaapissa.
Levitä tuorejuustokuorrute porkkanakakun päälle kakun jäähdyttyä. Valmis kakku säilyy hyvin huoneenlämmössä pari päivää, mutta kuorruttamisen jälkeen se tulee säilyttää jääkaapissa.
Kokeile myös
Mielettömät porkkanakakkukeksit
Gluteeniton ja maidoton porkkanakakku
SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?