Hae
Saran kotikolo

Gluteeniton ja maidoton mannapuuro lakritsikastikkeella

Talven aikana erilaiset puurot ovat jälleen kovaa valuuttaa. Lämpimät, täyteläiset, mehevät puurot ovat mitä parhainta lohturuokaa kiireisen arjen keskelle! Aamupalana ne ravitsevat lempeästi unista ja nälkäistä kehoa, ja iltapalana puolestaan rauhoittavat mukavasti yötä varten. Tämä mannapuuro on itselleni ennen kaikkea juuri iltapuurona nautittavan herkku. Gluteeniton ja maidoton mannapuuro saa parikseen vielä herkullisen lakritsikastikkeen, joka tekee tästä puuroannoksesta erityisen maukkaan!

Mannapuuron kaveriksi sopivat nimittäin marjat, hedelmät, hillot ja soseet, mutta myös tämä aivan ihana lakritsikastike, joka valmistuu vain muutamalla raaka-aineella. Lakritsikastiketta voi hyödyntää monessa muussakin, ihan vaikka kaurapuurossa tai jäätelöannoksessa, mutta vaaleaan mannapuuroon se sopii mielestäni erityisen hyvin. Halutessaan annokseen voi vielä lisätä super koukuttavia lakupähkinöitä, jotka valmistuvat tällä ohjeella. Ohjeessa on mainittu cashewpähkinät, mutta pähkinöitä voi myös vaihdella. Pähkinäallergiset voivat kokeilla vaikka auringonkukansiemenillä.

Mannapuuro valmistuu helposti gluteenittomana ja maidottomana, enkä itse huomaa siinä edes merkittävää eroa siihen perinteiseen mannapuuroon. Joskin myönnettäköön, että sellaisen syömisestä on kulunut aika monta vuotta. Keitän maidottoman mannapuuron yleensä veden ja kookosmaidon sekoitukseen, jolloin puuroon tulee ihanaa kermaisuutta, mutta ei kuitenkaan liikaa. Soijamaito käy myös hyvin, mutta muista, että soijamaito palaa todella herkästi pohjaan. Soijamaitoa käytettäessä jatkuva sekoittaminen on siis ensiarvoisen tärkeää.

 

 

GLUTEENITON JA MAIDOTON MANNAPUURO LAKRITSIKASTIKKEELLA

 

(yksi annos)

5dl makeuttamatonta soijamaitoa tai 2dl kookosmaitoa + 3dl vettä

1/2dl karkeaa riisijauhoa (Farina)

1tl kookosöljyä tai margariinia

Ripaus suolaa

Kiehauta neste ja vispaa sekaan riisijauhot. Madalla lieden lämpöä ja anna puuron hautua kymmenisen minuuttia.

Lisää rasva sekä suola ja sekoita huolella.

Kaada puuro annoskulhoon ja kaada päälle lakritsikastiketta sekä halutessasi lakupähkinöitä.

 

Lakritsikastike

4 kuivattua luumua

1/2dl kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa

1tl raakalakritsijauhetta

 

Liota luumuja vedessä puolisen tuntia. Kaada liotusvesi lopuksi pois.

Sekoita ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi, juoksevaksi nesteeksi.

Lakritsikastiketta voi valmistaa myös kerralla enemmän ja jemmata valmiiksi seuraavia kertoja varten. Se säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Kaada lakritsikastiketta mannapuuron päälle ja nautiskele hurmaavasta lakritsin ja mannapuuron liitosta!

Psst. Ehdit vielä tänään osallistua upeaan arvontaan, joka löytyy täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *