Hae
Saran kotikolo
Kaupallinen yhteistyö

Täydelliset hedelmäsoseet ja tuotearvonta!

Kaupallinen yhteistyö: Spices Chef

Kontionlahdella toimii pieni ja kiinnostava luomuelintarvikkeita valmistava yritys nimeltään Spices Chef. Spices Chefiltä löytyy laadukkaita hedelmäsoseita, mausteita ja mautesekoituksia sekä vegaanisia liemiaromeita. Yrityksen toimitusjohtaja Pramod Jayaprakash on pitänyt huolen siitä, että yrityksen tuotteet on hiottu kuntoon viimeisen päälle ennen niiden lanseerausta. Ja nämä kestävää kehitystä tukevat luomuelintarvikkeet ja täydelliset hedelmäsoseet todella maistuvat juuri siltä kuin kuuluukin; täyteläiseltä, aidolta ja raikkaalta. Kiinnostuitko? Jatka lukemista, sillä lopussa odottaa myös mahtava tuotearvonta!

 

 

SpiceS chef Luomuhedelmäsoseet

 

Spices Chefin visiona ovat laadukkaat, ympäristöystävälliset ja allergiavapaat elintarvikkeet. Nimestään huolimatta yritys ei keskity pelkästään mausteisiin, vaan valmistaa myös muun muassa yrttejä, teetä, lihankorvikkeita sekä niitä täydellisiä hedelmäsoseita, joihin keskityn tässä yhteistyössä tarkemmin. Spices Chefin luomuhedelmäsoseet ovat nimittäin ylivoimaisesti parhaita koskaan maistamiani! Näissä hedelmäsoseissa mango todella maistuu mangolta ja papaija papaijalta. Maut ovat selkeitä, puhtaita ja raikkaita, ja pakkaukset riittoisia, koska aidolla täyteläisellä hedelmän maulla pienikin määrä kerrallaan riittää. Käyttötavat ovat monipuolisia ja maku kerrassaan loistava.

Raaka-aineena on 100% täyttä hedelmää, minkä vuoksi esimerkiksi mangosose maistuu juuri siltä kuin olisit itse keskellä tropiikkia sujauttanut mangon blenderiin. Mangososeessa on kaiken lisäksi käytetty satokauden mukaan kasvavia alphonso- ja kesar-lajikkeita, minkä vuoksi Spices Chefin mangososeissa on erityisen täyteläinen mangon maku, toisin kuin ympäri vuoden viljellyissä hybridimangoissa. Näiden hedelmäsoseiden jälkeen kaupan vastaavat maistuvat vetisiltä ja laimeilta!

 

 

Tutustuin itse Spices Chefiin ensimmäisen kerran Lautasella – messuilla vuonna 2018. Yritys avasi samana vuonna pienen tehtaan Kontionlahdelle ja alkoi kehittää toimintaansa muun muassa Aalto yliopiston ja Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen tukemana. Seuraavaksi yritys aikoo keskittyä verkkomarkkinointiin ja kansainvälistymiseen. Spices Chefille on vastikään avautunut oma verkkokauppa, jonka kautta tuotteita saa tilattua edullisesti omalle kotiovelle. Spices Chefin kotisivut sekä verkkokaupan löydät täältä. Yrityksen Facebook-sivut löytyvät puolestaan täältä.

Käytyäni Lautasella-messuilla myös tänä vuonna ja maisteltuani lisää näitä herkullisia soseita, halusin ehdottomasti kertoa yrityksestä lisää myös lukijoilleni. Pramodin kanssa jutellessani suorastaan yllätyin siitä, kuinka kattava ja monipuolinen tuotevalikoima yrityksellä on jo taskussaan. Kaikissa tuotteissa käytetään laadukkaita raaka-aineita ja pidetään huolta siitä, että ne maistuvat siltä kuin kuuluukin. Spices Chefin arvo on huomattu jo laajemminkin, sillä yritys pääsi kilpailemaan European Organic Food Innovation  – kilpailuun, joka järjestettiin Finlandia-talossa 2.lokakuuta. Voit katsoa kilpailun osallistumisvideon tästä.  

 

MONTA ERI KÄYTTÖTAPAA

 

Olen erityisen innoissani hedelmäsoseiden kanssa juuri nyt, kun oma vauvani syö innolla kiinteää ruokaa. Spices Chefin hedelmäsoseita on ihana tarjota omalle lapselle ja tietää, että lapsen mahaan päätyy ravitsevaa, puhdasta, terveellistä ruokaa. Mango sekä papaija ovat ihana lisä esimerkiksi vauvan puuron sekaan ja niitä kannattaa kokeilla myös muun muassa tahmariisin dippinä! Kolmen litran pakkaus säilyy jääkaapissa ainakin kuukauden ajan, joten sen ehtii hyvin hyödyntää – etenkin kun lisäilet sitä sinne sun tänne, kuten itse teen.

Hedelmäsoseet sopivat niin jogurtin, puuron, vanukkaan, tuorepuuron, hedelmäsalaatin, jäätelöannoksen kuin smoothien sekaan. Käyttömahdollisuuksia siis piisaa. Vauvalleni olen antanut niitä myös reippaasti sellaisenaan. Mangososeesta saa helposti täytettä kakkuihin ja siitä voi valmistaa vaikka ihan juustokakunkin. Papaija on happamampi, minkä vuoksi se sopii myös osaksi suolaisia ruokia.

Herkullisuutensa lisäksi nämä luomuhedelmäsoseet ovat myös todella terveellisiä. Mango on loistava apu immuunipuolustukselle ja ruuansulatukselle, ja siinä on myös paljon muun muassa A-, B- ja C-vitamiinia. Papaija puolestaan on loistava lisä Fodmap-ruokavalioon ja painonhallintaan. Se on tehokas nesteenpoistaja ja suosittu paastojen aikana käytettävä hedelmä, sillä se huuhtoo kuona-aineita elimistöstä.

Ohessa jaan muutaman oman suosikkiohjeeni, joihin olen tykännyt hedelmäsoseita käyttää.

 

RESEPTIVINKKEJÄ JAKOON!

 

 

Nopea mangomousse 

 

2,5dl kookoskermaa

1rkl agavesiirappia

1dl mangososetta

1rkl kookosöljyä  

Pidä kookoskermaa ainakin hetki kylmässä. Jos on erityisen kiire, vartti pakastimessa riittää. Vispaa kylmä kookoskerma ja agavesiirappi sähkövatkaimella paksuksi kermaiseksi vaahdoksi.

Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi, ja sekoita se mangososeeseen. Lisää seos kookoskerman joukkoon, ja sekoita käsin kaikki ainekset sekaisin. 

Laita mangomousse tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi jääkaappiin, jolloin sen koostumus jähmettyy kookosöljyn kovettuessa.

 

Mikäli et malta odottaa, voit toki nautiskella sen myös heti.

 

   MANGO-PAPAIJA FRUIT LEATHER

 

340g mangososetta

1dl papaijasosetta

 

Levitä mangosose mahdollisimman tasaiseksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Valuta papaijasose raitoina mangososeen sekaan, ja tasoita hieman. Älä kuitenkaan sekoita täysin sekaisin, niin saat rulliin mukavaa makuvaihtelua.

Kuivata seosta uunissa kiertoilmalla 80 asteessa noin 2-3 tuntia, kunnes levyn pinta tuntuu kuivaneen. Mikäli käytössäsi ei ole kiertoilmauunia, jätä uunin luukku hieman raolleen.

 

Nosta levy voipaperin päälle ja kääri rullalle. Pilko levy saksilla tai veitsellä sopivan kokoisiksi palasiksi.

 

Säilytä valmiit rullat ilmatiiviissä astiassa tai pussissa, jotta ne pysyvät pehmeinä. Tällä ohjeella tulee kymmenen keskikokoista rullaa. 

Rullat säilyvät hyvin huoneenlämmössä, mutta voit pistää ne myös jääkaappiin.

 

Tahmea papaijamarinadi

 

2rkl kookosöljyä
2,5dl papaijasosetta
1/2dl vaahterasiirappia
1,5dl appelsiinimehua
1 limen mehu
1/2tl savupaprikamaustetta
1/2tl sipulijauhetta
1/4tl kuivattua inkivääriä
1/4tl suolaa
Ripaus mustapippuria
1,5rkl perunajauhoa

Sulata kookosöljy paistinpannulla miedolla lämmöllä. Sekoita kaikki muut marinadin ainekset yhteen, ja kaada seos pannulle kookosöljyn sekaan. Kiehauta seos nopeasti ja madalla lämpöä.

Anna marinadin hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes se alkaa muuttua paksummaksi ja tahmeaksi.

Lisää marinadin sekaan yksi pilkottu sipuli sekä haluamasi proteiininlähde ja kypsennä valmiiksi – siihen sopivat loistavasti kaikki vaihtoehdot aina pavuista, tofusta tai nyhtökaurasta katkarapuihin, kanaan ja porsaanlihaan.

 

 

Nauti ihana tahmea papaijakastike riisin, nuudeleiden tai miksei salaatin kanssa. Papaija tekee kastikkeesta herkullisen hapanimelän makuisen, minkä vuoksi se sopii moneen eri ruokaan.

 

Papaijavinegrette

 

2,5dl papaijasosetta
1rkl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1/4dl sitruunamehua
3/4dl omenaviinietikkaa
1/2tl sipulijauhetta 
1/4tl suolaa
3rkl oliiviöljyä 
Ripaus rouhittua mustapippuria

 

Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita huolella. Kaada vinegrette lasipurkkiin ja ravistele hieman aina ennen käyttöä.

 

 

Säilytä valmis vinegrette jääkaapissa ja käytä muutaman päivän sisällä. Esimerkiksi oheinen salaatti sopii sen kanssa loistavasti! Siinä on lehtikaalia, lehtipersiljaa, granaattiomenansiemeniä sekä omenaa.

 

 

Täydellisen raikas ja maistuva lisuke tai jopa pääruoka, kun pilkot sekaan vaikka tofua.

 

 

Papaija toimii myös ihanasti drinkeissä, niin alkoholittomissa kuin alkoholin kanssa.

 

Papaija mocktail

 

1dl papaijasosetta
1/2dl anasta pilkottuna
1 appelsiinin mehu
1/4tl jauhettua kurkumaa
1rkl sitruunamehua
(1/2dl kookosmaitoa)
(Kourallinen jäitä)

 

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi. Jääpalat eivät ole pakollinen lisä, mutta tekevät juomasta houkuttelevan raikkaan ja virkistävän. Yhtä lailla kookosmaito on ihana vaihtoehto, jos haluat kermaisen drinkin.

 

 

Mikäli haluat lisätä juomaan myös alkoholia ja tehdä siitä ihan cocktailin, kokeile esimerkiksi vodkaa, rommia tai tequilaa. Papaijan pariksi sopii vaikka mikä. Mikäli lisäät alkoholia, voi olla paikallaan pistää sekaan myös ripaus kookossokeria tai hunajaa.

Jätin tällä kertaa pois muun muassa smoothie-ohjeet ja halusin jakaa vähän erilaisia vaihtoehtoja soseiden hyödyntämiseen, mutta ne tietysti toimivat mainiosti erilaisissa smoothieissa. Sosetta lisäämällä et välttämättä edes tarvitse muuta nestettä.

 

 

 

TUOTEARVONTA!

Nyt sinulla on loistava tilaisuus päästä kokeilemaan Spices Chefin ihania hedelmäsoseita, sillä arvon lukijoiden kesken kolme maukasta sosepakkausta. 

 

1. 1x3l luomupapaijasose

2. 1x340g luomumangosose

3. 1x340g luomumangosose

 

Voit osallistua arvontaan vinkkaamalla oman suosikkitapasi käyttää hedelmäsoseita. Muista jättää sähköpostiosoite, johon voin ilmoittaa voitosta.

 

Osallistumisaikaa on keskiviikkoon 9.10. klo18 asti!

 

Odotan innolla kuulevani lisää vinkkejä näiden täydellisten hedelmäsoseiden hyödyntämiseen!

 

 

SIMPLY PERFECT FRUIT PUREES AND A GIVEAWAY!

 

There is a small and interesting company in Kontiolahti called Spices Chef. They prepare organic food produce such as 100% fruit purees, spices, spice mixes and vegan broths. Company’s CEO Pramod Jayaprakash is making sure all the products are high quality, organic and support sustainable development. And these purees sure taste like the real thing – rich, real and fresh. You interested? Keep reading, because there is a great giveaway coming up!

 

Spices chef Organic Fruit Purees

 

Spices Chef has a vision of high quality, environmentally friendly and allergen free groceries. Despite the name, the company does not focus purely on spices, but prepares also herbs, teas, meat subtitutes and fruit purees, which are my main focus on this post. Because Spices Chef’s fruit purees are the best I have ever tasted! The mango puree actually tastes like real mango and papaya like papaya. The flavour is distinct, clean and fresh, and the 3l packages lasting, since even a small amount at once will do.

There are tons of ways to use the purees and they taste simply amazing. The ingredients consist only 100% of pure fruit, which is why the mango puree tastes like the ones in the tropics. Spices Chef uses seasonal mangoes Alphonso and Kesar, which is why their puree has a richer flavor than of those grown throughout the year. After trying these wonderful purees the other ones taste watery and mild.

I first got acquainted with Spices Chef at Lautasella fair in 2018. On the same year the company opened a small factory in Kontiolahti and started to develop their work together with Aalto University and North-Karelia ELY center. Next the company plans to focus on online marketing and internationalization. Spices Chef has recently opened an online store, where you can easily order the products straight to your door. You can find Spices Chef’s homepage and webstore here. Their Facebook page is here.

After visiting the Lautasella fair again this year and trying some more of these delicious purees, I wanted to spread the word to my readers. After talking to Pramod I was surprised how comprehensive their assortment already is. All the products are made with quality ingredients and prepared making sure they taste like they should. Spices Chef has been getting recognition already, since they were one of the finalists for European Organic Food Innovation Award. You can see their entry-video here.

 

         PLENTY OF WAYS TO USE THE PUREES

At the moment I’m especially excited to use the purees to feed my own baby. It’s wonderful to be able to feed my child with nourishing, clean, healthy food she really enjoys. Both mango and papaya are a great addition to a baby’s porridge or smoothie, and work as a sticky rice sauce, too. The 3l package stays good in the fridge for at least a month, so there’s plenty of time to use it – especially when adding some to pretty much everything, like I do.

Add some puree to yoghurt, oatmeal, pudding, overnight oats, fruit salad, ice cream and smoothies. And the ideas don’t stop there. I’ve fed them to my baby straight from the box just like that. Mango puree works great as a cake filling and you can also make a cheesecake with it. Papaya on the other hand is sourer, which makes it perfect for salty foods, also.

In addition to be being delicious, these organic fruit purees are also very healthy. Mango helps to boost the immune system and digestion, and has plenty of vitamin A, B and C. Papaya is low FODMAP and good for weight control. Papaya also helps the body to get rid of water and waste, which is why it’s a popular fruit during fasting.

Here are some of my favorite recipes I’ve loved to prepare with the purees.

 

RECIPES ON THE GO!

 

Quick mango mousse

 

2,5dl coconut cream

1tbsp agave syrup

1dl mango puree

1tbsp coconut oil

 

Keep the coconut cream cold overnight or at least 15 minutes in the freezer.

Whisp together cold coconut cream and agave syrup, till they form a thick cream-like texture.

Melt the coconut oil in hot water and mix together with mango puree. Mix together with coconut cream by hand.

Let the mousse thicken in the fridge for at least 30 minutes. If the wait is too long, you can naturally devour it right away.

 

Mango-papaya fruit leather

 

340g mango puree

1dl papaya puree

 

Spread mango puree as eavenly as possible to a baking sheet. Drain papaya puree all over the sheet and even out a little bit, but not completely mixed.

Let the sheet dry in 80 degree convection oven for 2-3 hours, until its surface feels dry. If you don’t have a convection oven, leave the oven door ajar.

Roll the sheet and cut to pieces using scissors or a sharp knife.

Store the pieces in an airtight container, so that they stay soft and chewy.

Fruit leather keeps well in room temperature, but you can also store it in the fridge.

 

Sticky papaya marinade

 

2tbsp coconut oil

2,5dl papaya puree

1/2dl maple syrup

1,5dl orange juice

1 lime juiced

1/2tsp smoked paprika

1/2 tsp onion powder

1/4tsp dried ginger

1/4tsp salt

Black pepper

1,5tbsp potato starch

 

Melt the coconut oil on a pan on low heat. Mix all the other ingredient together and pour the mixture on the pan. Heat quickly and put on low heat.

Let the sauce simmer on low heat for 20 minutes, until it starts to thicken and turn sticky.

Add one diced onion and some protein of your choice and cook till ready. With this marinade all from beans, tofu, pulled oats or shrimps, chicken and pork work great.

Enjoy this lovely sticky papaya sauce with some rice, noodles or even salad.

Papaya gives this marinade a deliciously sweet and sour taste, which makes it perfect for lots of different foods.

 

Papaya vinaigrette

 

2,5dl papaya puree

1tbsp fresh ginger

2 garlic gloves

1/4dl lemon juice

3/4dl apple cider vinegar

1/2tsp onion powder

1/4tsp salt

3tbsp olive oil 

Black pepper

 

Mix all the ingredients together and pour the mixture into a glass jar. Shake a bit before every use.

Store ready vinaigrette in the fridge and use within a few days. This tastes wonderful with  this particular salad! It has kale, parsley, pomegranate seeds and apples. Perfectly fresh and tasty condiment or even main course, when you add some tofu, for example.

Papaya works great in different kind of drink, too – with or without alcohol.

 

Papaya mocktail

 

1dl papaya puree

1/2dl pineapple diced

1 orange juiced

1/4tsp dried turmeric

1tbsp lemon juice

(1/2dl coconut milk)

(handful of ice)

 

Mix all the ingredients smooth on a blender or hand mixer. The ice is not a must, but it does make this drink especially refreshing. Similarly coconut milk is a delicious option, if you feel like having a creamier drink.

If you wish to add some alcohol, try some vodka, rom or tequila. Papaya’s taste goes with a lot. If you add alcohol, some coconut sugar or honey might be in place, too.

I didn’t add any smoothie recipes, because I wanted to share some different kind of options this time. But of course these purees are great in smoothies. When adding some puree you won’t necessarily even need other fluid.

Giveaway!

Now you have a wonderful opportunity to try Spices Chef’s organic fruit purees, because I give away three delicious packages of purees!


1. 1x3l organic papaya puree
2. 1x340g organic mango puree
3. 1x340g organic mango puree


You can enter by commenting below how you prefer to use fruit purees. Remember to leave an e-mail address, where I can contact you.


You can enter until Wednesday 9.10. 6pm!

 

I look forward to hearing some of your ideas on how to use these wonderful purees!

Kaupallinen yhteistyö: Spices Chef

39 kommenttia

 1. Minna Helander kirjoitti:

  Luomujogurtin sekaan tai smoothien joukkoon, nam! Täytekakkujen täytteeksi myös.

 2. maikki kirjoitti:

  Aamupuuron päällä tai välipalalla soijajogurtin kanssa

 3. Outi kirjoitti:

  Hedelmäsoseet on parhaita kaurapuuron päällä tai jälkiruuissa

 4. Liisi kirjoitti:

  Smoothien sekaan 🙂

 5. Tiina kirjoitti:

  Maustamattoman rahkan sekaan ja puuron päälle

 6. Nelliina kirjoitti:

  Maustamattoman rahkan seassa hedelmäsoseet ihan parhaita. Yleensä ripsautan vaniljaa vielä sekaan. Mukana. Ihanilta kuulostivat nuo reseptitkin!

 7. Emilia kirjoitti:

  Menisi lapselle jogurtin, puuron tai smoothie seassa, ja täytyy näitä sunkin reseptejä testata 🙂

 8. Jaana Rosendahl kirjoitti:

  Hyytelökakkuun ja jogurtin joukkoon

 9. Sonja kirjoitti:

  Maustaisin tuorepuuron tai kasvipohjaisen jogurtin näillä hedelmäisillä soseilla. Suolaisen riisikakun päällä myös mielenkiintoinen makuyhdistelmä.

 10. Ansku kirjoitti:

  puuron, jugurtin tai smoothien seassa 🙂

 11. Tiina kirjoitti:

  Olen käyttänyt mangososetta mango-juustokakun tekemiseen. ?

 12. Tinja kirjoitti:

  Esim. juustokakkuihin ja jogurtin sekaan.

 13. Hissu kirjoitti:

  kääretorttuihin olen käyttänyt mango -ja muita soseita,sekä puuroon ja jogurttiin.

 14. Minna kirjoitti:

  Maustamattoman jugurtin kanssa ja tuorejuustokakkuun.

 15. Heli kirjoitti:

  Maustamattoman rahkan kanssa tai ihan sellaisenaan.

 16. Salli kirjoitti:

  Käytän puuron päälle ja kakun täytteenä .

 17. MarjaKoo kirjoitti:

  Juustokakkuihin käytän ja joskus rahkaan. Aamupuuron kanssa periaatteessa marjoja pakastimesta, mutta usein ne unohtuu ja silloin turvaudutaan soseisiin.

 18. Teemu kirjoitti:

  Leivän päällä maapähkinävoin kanssa.

 19. Henna73 kirjoitti:

  Leivontaan kananmunan tilalle

 20. Jussi kirjoitti:

  Mainioita mm. Puuroon tai smoothieen sekä sellaisena ?

  Hyvää syksyn jatkoa ???

 21. Minna kirjoitti:

  Smoothien joukkoon tai puuroon 🙂

 22. TeijaH kirjoitti:

  Smoothien ja rahkan joukkoon.

 23. Henna Holappa kirjoitti:

  Puurojen päälle, nautin tuorepuuroja sekä lämpimiä puuroja.

 24. Kukka kirjoitti:

  Onpa ihania tuotteita!

  Itse tykkään köyttää hedelmäsoseita puuron joukossa ja leipomisessa, esim. kakuissa!

 25. Satu kirjoitti:

  Jogurtin kanssa ja leivonnassa, voisi toimia hyvin myös juustojen kanssa!

 26. Tonna kirjoitti:

  Vaikuttavat hyviltä tuotteilta, ja omat lempparimaut vielä, nams!
  Ehdottomasti puuron joukkoon ja juustokakkuihin ?

 27. Riikka kirjoitti:

  Maistuvan oloisia tuoteuutuuksia, ja huippua että kerroit tarinaa tuotteiden takaa! Papaijasoseesta en ole ennen kuullutkaan. Mangososeesta tulee mieleen lapsuuden pääsiäiset kun äiti teki aina jälkkäriksi mangorahkaa – nam ! Tätä siis tekisin itsekin – terveellisellä vivahteella tietty 😉

 28. Mirka kirjoitti:

  Puuron päälle ja smoothien joukkoon.

 29. Saara kirjoitti:

  Ihan sellaisenaan välipalaksi, smootiehen, leivonnaisiin, puuroon, rahkaan.

 30. jasmin kirjoitti:

  puuroon on niin kätevää

 31. Salena kirjoitti:

  Kreikkalaisen jogurtin sekaan ,kaurapuuroon ja smoothieen 🙂 Nam !

 32. Jonna T kirjoitti:

  Pojalle laittaisin lettujen ja vohvelin päälle 🙂
  Itse söisin jugurtin kanssa.
  Juustokakkuun kokeilisin mielenkiinnosta ?

 33. Airi kirjoitti:

  Kakkujen kuoruttamiseen käyttäisin ja drinkkipohjaan.

 34. Eeva-Riitta Tuovinen kirjoitti:

  Maustamattoman jugurtin kanssa aivan taivaallisen hyviä?

 35. Mari kirjoitti:

  Olen kokeillut mangososetta kanapiirakkaan vuohenjuuston kaveriksi, hyvältä maistui. Mangosose maistuu myös vaniljajäätelön kanssa.

 36. Petri Johannes kirjoitti:

  Mangososetta broilerikastikkeeseen, on oikein maukasta. Tietysti smoothiet ja rahkat myös maustuvat kummallakin soseella.

 37. Miia kirjoitti:

  Puurossa parhaita! 🙂

 38. saya kirjoitti:

  Mä tykkään laittaa kreikkalaiseen jogurttiin, sellainen arjen välipala/jälkiruoka <3

 39. Mari kirjoitti:

  aamupuuron sekaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *