Täydelliset hedelmäsoseet ja tuotearvonta!
Kaupallinen yhteistyö: Spices Chef
Kontionlahdella toimii pieni ja kiinnostava luomuelintarvikkeita valmistava yritys nimeltään Spices Chef. Spices Chefiltä löytyy laadukkaita hedelmäsoseita, mausteita ja mautesekoituksia sekä vegaanisia liemiaromeita. Yrityksen toimitusjohtaja Pramod Jayaprakash on pitänyt huolen siitä, että yrityksen tuotteet on hiottu kuntoon viimeisen päälle ennen niiden lanseerausta. Ja nämä kestävää kehitystä tukevat luomuelintarvikkeet ja täydelliset hedelmäsoseet todella maistuvat juuri siltä kuin kuuluukin; täyteläiseltä, aidolta ja raikkaalta. Kiinnostuitko? Jatka lukemista, sillä lopussa odottaa myös mahtava tuotearvonta!
SpiceS chef Luomuhedelmäsoseet
Spices Chefin visiona ovat laadukkaat, ympäristöystävälliset ja allergiavapaat elintarvikkeet. Nimestään huolimatta yritys ei keskity pelkästään mausteisiin, vaan valmistaa myös muun muassa yrttejä, teetä, lihankorvikkeita sekä niitä täydellisiä hedelmäsoseita, joihin keskityn tässä yhteistyössä tarkemmin. Spices Chefin luomuhedelmäsoseet ovat nimittäin ylivoimaisesti parhaita koskaan maistamiani! Näissä hedelmäsoseissa mango todella maistuu mangolta ja papaija papaijalta. Maut ovat selkeitä, puhtaita ja raikkaita, ja pakkaukset riittoisia, koska aidolla täyteläisellä hedelmän maulla pienikin määrä kerrallaan riittää. Käyttötavat ovat monipuolisia ja maku kerrassaan loistava.
Raaka-aineena on 100% täyttä hedelmää, minkä vuoksi esimerkiksi mangosose maistuu juuri siltä kuin olisit itse keskellä tropiikkia sujauttanut mangon blenderiin. Mangososeessa on kaiken lisäksi käytetty satokauden mukaan kasvavia alphonso- ja kesar-lajikkeita, minkä vuoksi Spices Chefin mangososeissa on erityisen täyteläinen mangon maku, toisin kuin ympäri vuoden viljellyissä hybridimangoissa. Näiden hedelmäsoseiden jälkeen kaupan vastaavat maistuvat vetisiltä ja laimeilta!
Tutustuin itse Spices Chefiin ensimmäisen kerran Lautasella – messuilla vuonna 2018. Yritys avasi samana vuonna pienen tehtaan Kontionlahdelle ja alkoi kehittää toimintaansa muun muassa Aalto yliopiston ja Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen tukemana. Seuraavaksi yritys aikoo keskittyä verkkomarkkinointiin ja kansainvälistymiseen. Spices Chefille on vastikään avautunut oma verkkokauppa, jonka kautta tuotteita saa tilattua edullisesti omalle kotiovelle. Spices Chefin kotisivut sekä verkkokaupan löydät täältä. Yrityksen Facebook-sivut löytyvät puolestaan täältä.
Käytyäni Lautasella-messuilla myös tänä vuonna ja maisteltuani lisää näitä herkullisia soseita, halusin ehdottomasti kertoa yrityksestä lisää myös lukijoilleni. Pramodin kanssa jutellessani suorastaan yllätyin siitä, kuinka kattava ja monipuolinen tuotevalikoima yrityksellä on jo taskussaan. Kaikissa tuotteissa käytetään laadukkaita raaka-aineita ja pidetään huolta siitä, että ne maistuvat siltä kuin kuuluukin. Spices Chefin arvo on huomattu jo laajemminkin, sillä yritys pääsi kilpailemaan European Organic Food Innovation – kilpailuun, joka järjestettiin Finlandia-talossa 2.lokakuuta. Voit katsoa kilpailun osallistumisvideon tästä.
MONTA ERI KÄYTTÖTAPAA
Olen erityisen innoissani hedelmäsoseiden kanssa juuri nyt, kun oma vauvani syö innolla kiinteää ruokaa. Spices Chefin hedelmäsoseita on ihana tarjota omalle lapselle ja tietää, että lapsen mahaan päätyy ravitsevaa, puhdasta, terveellistä ruokaa. Mango sekä papaija ovat ihana lisä esimerkiksi vauvan puuron sekaan ja niitä kannattaa kokeilla myös muun muassa tahmariisin dippinä! Kolmen litran pakkaus säilyy jääkaapissa ainakin kuukauden ajan, joten sen ehtii hyvin hyödyntää – etenkin kun lisäilet sitä sinne sun tänne, kuten itse teen.
Hedelmäsoseet sopivat niin jogurtin, puuron, vanukkaan, tuorepuuron, hedelmäsalaatin, jäätelöannoksen kuin smoothien sekaan. Käyttömahdollisuuksia siis piisaa. Vauvalleni olen antanut niitä myös reippaasti sellaisenaan. Mangososeesta saa helposti täytettä kakkuihin ja siitä voi valmistaa vaikka ihan juustokakunkin. Papaija on happamampi, minkä vuoksi se sopii myös osaksi suolaisia ruokia.
Herkullisuutensa lisäksi nämä luomuhedelmäsoseet ovat myös todella terveellisiä. Mango on loistava apu immuunipuolustukselle ja ruuansulatukselle, ja siinä on myös paljon muun muassa A-, B- ja C-vitamiinia. Papaija puolestaan on loistava lisä Fodmap-ruokavalioon ja painonhallintaan. Se on tehokas nesteenpoistaja ja suosittu paastojen aikana käytettävä hedelmä, sillä se huuhtoo kuona-aineita elimistöstä.
Ohessa jaan muutaman oman suosikkiohjeeni, joihin olen tykännyt hedelmäsoseita käyttää.
RESEPTIVINKKEJÄ JAKOON!
Nopea mangomousse
2,5dl kookoskermaa
1rkl agavesiirappia
1dl mangososetta
1rkl kookosöljyä
Pidä kookoskermaa ainakin hetki kylmässä. Jos on erityisen kiire, vartti pakastimessa riittää. Vispaa kylmä kookoskerma ja agavesiirappi sähkövatkaimella paksuksi kermaiseksi vaahdoksi.
Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi, ja sekoita se mangososeeseen. Lisää seos kookoskerman joukkoon, ja sekoita käsin kaikki ainekset sekaisin.
Laita mangomousse tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi jääkaappiin, jolloin sen koostumus jähmettyy kookosöljyn kovettuessa.
Mikäli et malta odottaa, voit toki nautiskella sen myös heti.
MANGO-PAPAIJA FRUIT LEATHER
340g mangososetta
1dl papaijasosetta
Levitä mangosose mahdollisimman tasaiseksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle.
Valuta papaijasose raitoina mangososeen sekaan, ja tasoita hieman. Älä kuitenkaan sekoita täysin sekaisin, niin saat rulliin mukavaa makuvaihtelua.
Kuivata seosta uunissa kiertoilmalla 80 asteessa noin 2-3 tuntia, kunnes levyn pinta tuntuu kuivaneen. Mikäli käytössäsi ei ole kiertoilmauunia, jätä uunin luukku hieman raolleen.
Nosta levy voipaperin päälle ja kääri rullalle. Pilko levy saksilla tai veitsellä sopivan kokoisiksi palasiksi.
Säilytä valmiit rullat ilmatiiviissä astiassa tai pussissa, jotta ne pysyvät pehmeinä. Tällä ohjeella tulee kymmenen keskikokoista rullaa.
Rullat säilyvät hyvin huoneenlämmössä, mutta voit pistää ne myös jääkaappiin.
Tahmea papaijamarinadi
Sulata kookosöljy paistinpannulla miedolla lämmöllä. Sekoita kaikki muut marinadin ainekset yhteen, ja kaada seos pannulle kookosöljyn sekaan. Kiehauta seos nopeasti ja madalla lämpöä.
Anna marinadin hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes se alkaa muuttua paksummaksi ja tahmeaksi.
Lisää marinadin sekaan yksi pilkottu sipuli sekä haluamasi proteiininlähde ja kypsennä valmiiksi – siihen sopivat loistavasti kaikki vaihtoehdot aina pavuista, tofusta tai nyhtökaurasta katkarapuihin, kanaan ja porsaanlihaan.
Nauti ihana tahmea papaijakastike riisin, nuudeleiden tai miksei salaatin kanssa. Papaija tekee kastikkeesta herkullisen hapanimelän makuisen, minkä vuoksi se sopii moneen eri ruokaan.
Papaijavinegrette
Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita huolella. Kaada vinegrette lasipurkkiin ja ravistele hieman aina ennen käyttöä.
Säilytä valmis vinegrette jääkaapissa ja käytä muutaman päivän sisällä. Esimerkiksi oheinen salaatti sopii sen kanssa loistavasti! Siinä on lehtikaalia, lehtipersiljaa, granaattiomenansiemeniä sekä omenaa.
Täydellisen raikas ja maistuva lisuke tai jopa pääruoka, kun pilkot sekaan vaikka tofua.
Papaija toimii myös ihanasti drinkeissä, niin alkoholittomissa kuin alkoholin kanssa.
Papaija mocktail
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi. Jääpalat eivät ole pakollinen lisä, mutta tekevät juomasta houkuttelevan raikkaan ja virkistävän. Yhtä lailla kookosmaito on ihana vaihtoehto, jos haluat kermaisen drinkin.
Mikäli haluat lisätä juomaan myös alkoholia ja tehdä siitä ihan cocktailin, kokeile esimerkiksi vodkaa, rommia tai tequilaa. Papaijan pariksi sopii vaikka mikä. Mikäli lisäät alkoholia, voi olla paikallaan pistää sekaan myös ripaus kookossokeria tai hunajaa.
Jätin tällä kertaa pois muun muassa smoothie-ohjeet ja halusin jakaa vähän erilaisia vaihtoehtoja soseiden hyödyntämiseen, mutta ne tietysti toimivat mainiosti erilaisissa smoothieissa. Sosetta lisäämällä et välttämättä edes tarvitse muuta nestettä.
TUOTEARVONTA!
Nyt sinulla on loistava tilaisuus päästä kokeilemaan Spices Chefin ihania hedelmäsoseita, sillä arvon lukijoiden kesken kolme maukasta sosepakkausta.
1. 1x3l luomupapaijasose
2. 1x340g luomumangosose
3. 1x340g luomumangosose
Voit osallistua arvontaan vinkkaamalla oman suosikkitapasi käyttää hedelmäsoseita. Muista jättää sähköpostiosoite, johon voin ilmoittaa voitosta.
Osallistumisaikaa on keskiviikkoon 9.10. klo18 asti!
Odotan innolla kuulevani lisää vinkkejä näiden täydellisten hedelmäsoseiden hyödyntämiseen!
SIMPLY PERFECT FRUIT PUREES AND A GIVEAWAY!
There is a small and interesting company in Kontiolahti called Spices Chef. They prepare organic food produce such as 100% fruit purees, spices, spice mixes and vegan broths. Company’s CEO Pramod Jayaprakash is making sure all the products are high quality, organic and support sustainable development. And these purees sure taste like the real thing – rich, real and fresh. You interested? Keep reading, because there is a great giveaway coming up!
Spices chef Organic Fruit Purees
Spices Chef has a vision of high quality, environmentally friendly and allergen free groceries. Despite the name, the company does not focus purely on spices, but prepares also herbs, teas, meat subtitutes and fruit purees, which are my main focus on this post. Because Spices Chef’s fruit purees are the best I have ever tasted! The mango puree actually tastes like real mango and papaya like papaya. The flavour is distinct, clean and fresh, and the 3l packages lasting, since even a small amount at once will do.
There are tons of ways to use the purees and they taste simply amazing. The ingredients consist only 100% of pure fruit, which is why the mango puree tastes like the ones in the tropics. Spices Chef uses seasonal mangoes Alphonso and Kesar, which is why their puree has a richer flavor than of those grown throughout the year. After trying these wonderful purees the other ones taste watery and mild.
I first got acquainted with Spices Chef at Lautasella fair in 2018. On the same year the company opened a small factory in Kontiolahti and started to develop their work together with Aalto University and North-Karelia ELY center. Next the company plans to focus on online marketing and internationalization. Spices Chef has recently opened an online store, where you can easily order the products straight to your door. You can find Spices Chef’s homepage and webstore here. Their Facebook page is here.
After visiting the Lautasella fair again this year and trying some more of these delicious purees, I wanted to spread the word to my readers. After talking to Pramod I was surprised how comprehensive their assortment already is. All the products are made with quality ingredients and prepared making sure they taste like they should. Spices Chef has been getting recognition already, since they were one of the finalists for European Organic Food Innovation Award. You can see their entry-video here.
PLENTY OF WAYS TO USE THE PUREES
At the moment I’m especially excited to use the purees to feed my own baby. It’s wonderful to be able to feed my child with nourishing, clean, healthy food she really enjoys. Both mango and papaya are a great addition to a baby’s porridge or smoothie, and work as a sticky rice sauce, too. The 3l package stays good in the fridge for at least a month, so there’s plenty of time to use it – especially when adding some to pretty much everything, like I do.
Add some puree to yoghurt, oatmeal, pudding, overnight oats, fruit salad, ice cream and smoothies. And the ideas don’t stop there. I’ve fed them to my baby straight from the box just like that. Mango puree works great as a cake filling and you can also make a cheesecake with it. Papaya on the other hand is sourer, which makes it perfect for salty foods, also.
In addition to be being delicious, these organic fruit purees are also very healthy. Mango helps to boost the immune system and digestion, and has plenty of vitamin A, B and C. Papaya is low FODMAP and good for weight control. Papaya also helps the body to get rid of water and waste, which is why it’s a popular fruit during fasting.
Here are some of my favorite recipes I’ve loved to prepare with the purees.
RECIPES ON THE GO!
Quick mango mousse
2,5dl coconut cream
1tbsp agave syrup
1dl mango puree
1tbsp coconut oil
Keep the coconut cream cold overnight or at least 15 minutes in the freezer.
Whisp together cold coconut cream and agave syrup, till they form a thick cream-like texture.
Melt the coconut oil in hot water and mix together with mango puree. Mix together with coconut cream by hand.
Let the mousse thicken in the fridge for at least 30 minutes. If the wait is too long, you can naturally devour it right away.
Mango-papaya fruit leather
340g mango puree
1dl papaya puree
Spread mango puree as eavenly as possible to a baking sheet. Drain papaya puree all over the sheet and even out a little bit, but not completely mixed.
Let the sheet dry in 80 degree convection oven for 2-3 hours, until its surface feels dry. If you don’t have a convection oven, leave the oven door ajar.
Roll the sheet and cut to pieces using scissors or a sharp knife.
Store the pieces in an airtight container, so that they stay soft and chewy.
Fruit leather keeps well in room temperature, but you can also store it in the fridge.
Sticky papaya marinade
2tbsp coconut oil
2,5dl papaya puree
1/2dl maple syrup
1,5dl orange juice
1 lime juiced
1/2tsp smoked paprika
1/2 tsp onion powder
1/4tsp dried ginger
1/4tsp salt
Black pepper
1,5tbsp potato starch
Melt the coconut oil on a pan on low heat. Mix all the other ingredient together and pour the mixture on the pan. Heat quickly and put on low heat.
Let the sauce simmer on low heat for 20 minutes, until it starts to thicken and turn sticky.
Add one diced onion and some protein of your choice and cook till ready. With this marinade all from beans, tofu, pulled oats or shrimps, chicken and pork work great.
Enjoy this lovely sticky papaya sauce with some rice, noodles or even salad.
Papaya gives this marinade a deliciously sweet and sour taste, which makes it perfect for lots of different foods.
Papaya vinaigrette
2,5dl papaya puree
1tbsp fresh ginger
2 garlic gloves
1/4dl lemon juice
3/4dl apple cider vinegar
1/2tsp onion powder
1/4tsp salt
3tbsp olive oil
Black pepper
Mix all the ingredients together and pour the mixture into a glass jar. Shake a bit before every use.
Store ready vinaigrette in the fridge and use within a few days. This tastes wonderful with this particular salad! It has kale, parsley, pomegranate seeds and apples. Perfectly fresh and tasty condiment or even main course, when you add some tofu, for example.
Papaya works great in different kind of drink, too – with or without alcohol.
Papaya mocktail
1dl papaya puree
1/2dl pineapple diced
1 orange juiced
1/4tsp dried turmeric
1tbsp lemon juice
(1/2dl coconut milk)
(handful of ice)
Mix all the ingredients smooth on a blender or hand mixer. The ice is not a must, but it does make this drink especially refreshing. Similarly coconut milk is a delicious option, if you feel like having a creamier drink.
If you wish to add some alcohol, try some vodka, rom or tequila. Papaya’s taste goes with a lot. If you add alcohol, some coconut sugar or honey might be in place, too.
I didn’t add any smoothie recipes, because I wanted to share some different kind of options this time. But of course these purees are great in smoothies. When adding some puree you won’t necessarily even need other fluid.
Giveaway!
Now you have a wonderful opportunity to try Spices Chef’s organic fruit purees, because I give away three delicious packages of purees!
1. 1x3l organic papaya puree
2. 1x340g organic mango puree
3. 1x340g organic mango puree
You can enter by commenting below how you prefer to use fruit purees. Remember to leave an e-mail address, where I can contact you.
You can enter until Wednesday 9.10. 6pm!
I look forward to hearing some of your ideas on how to use these wonderful purees!
Luomujogurtin sekaan tai smoothien joukkoon, nam! Täytekakkujen täytteeksi myös.
Aamupuuron päällä tai välipalalla soijajogurtin kanssa
Hedelmäsoseet on parhaita kaurapuuron päällä tai jälkiruuissa
Smoothien sekaan 🙂
Maustamattoman rahkan sekaan ja puuron päälle
Maustamattoman rahkan seassa hedelmäsoseet ihan parhaita. Yleensä ripsautan vaniljaa vielä sekaan. Mukana. Ihanilta kuulostivat nuo reseptitkin!
Menisi lapselle jogurtin, puuron tai smoothie seassa, ja täytyy näitä sunkin reseptejä testata 🙂
Hyytelökakkuun ja jogurtin joukkoon
Maustaisin tuorepuuron tai kasvipohjaisen jogurtin näillä hedelmäisillä soseilla. Suolaisen riisikakun päällä myös mielenkiintoinen makuyhdistelmä.
puuron, jugurtin tai smoothien seassa 🙂
Olen käyttänyt mangososetta mango-juustokakun tekemiseen. ?
Esim. juustokakkuihin ja jogurtin sekaan.
kääretorttuihin olen käyttänyt mango -ja muita soseita,sekä puuroon ja jogurttiin.
Maustamattoman jugurtin kanssa ja tuorejuustokakkuun.
Maustamattoman rahkan kanssa tai ihan sellaisenaan.
Käytän puuron päälle ja kakun täytteenä .
Juustokakkuihin käytän ja joskus rahkaan. Aamupuuron kanssa periaatteessa marjoja pakastimesta, mutta usein ne unohtuu ja silloin turvaudutaan soseisiin.
Leivän päällä maapähkinävoin kanssa.
Leivontaan kananmunan tilalle
Mainioita mm. Puuroon tai smoothieen sekä sellaisena ?
Hyvää syksyn jatkoa ???
Smoothien joukkoon tai puuroon 🙂
Smoothien ja rahkan joukkoon.
Puurojen päälle, nautin tuorepuuroja sekä lämpimiä puuroja.
Onpa ihania tuotteita!
Itse tykkään köyttää hedelmäsoseita puuron joukossa ja leipomisessa, esim. kakuissa!
Jogurtin kanssa ja leivonnassa, voisi toimia hyvin myös juustojen kanssa!
Vaikuttavat hyviltä tuotteilta, ja omat lempparimaut vielä, nams!
Ehdottomasti puuron joukkoon ja juustokakkuihin ?
Maistuvan oloisia tuoteuutuuksia, ja huippua että kerroit tarinaa tuotteiden takaa! Papaijasoseesta en ole ennen kuullutkaan. Mangososeesta tulee mieleen lapsuuden pääsiäiset kun äiti teki aina jälkkäriksi mangorahkaa – nam ! Tätä siis tekisin itsekin – terveellisellä vivahteella tietty 😉
Puuron päälle ja smoothien joukkoon.
Ihan sellaisenaan välipalaksi, smootiehen, leivonnaisiin, puuroon, rahkaan.
puuroon on niin kätevää
Kreikkalaisen jogurtin sekaan ,kaurapuuroon ja smoothieen 🙂 Nam !
Pojalle laittaisin lettujen ja vohvelin päälle 🙂
Itse söisin jugurtin kanssa.
Juustokakkuun kokeilisin mielenkiinnosta ?
Kakkujen kuoruttamiseen käyttäisin ja drinkkipohjaan.
Maustamattoman jugurtin kanssa aivan taivaallisen hyviä?
Olen kokeillut mangososetta kanapiirakkaan vuohenjuuston kaveriksi, hyvältä maistui. Mangosose maistuu myös vaniljajäätelön kanssa.
Mangososetta broilerikastikkeeseen, on oikein maukasta. Tietysti smoothiet ja rahkat myös maustuvat kummallakin soseella.
Puurossa parhaita! 🙂
Mä tykkään laittaa kreikkalaiseen jogurttiin, sellainen arjen välipala/jälkiruoka <3
aamupuuron sekaan!