Hae
Saran kotikolo

Ihanat suklaa-lakritsikeksit

Suklaa-lakritsikeksit yhdistävät kaksi parasta makua! Lakritsijauhe on se juttu millä saa nostettua suklaakeksit uudelle tasolle. Lakritsijauhe antaa suklaalle pikantin lisämaun ja erottuu suklaan seasta herkullisena lakritsisena aromina. Lakritsijauhe antaa kekseille myös makeutta, kun taas suklaa tekee niistä täyteläisiä. Nämä suklaa-lakritsikeksit eivät ole täysin pehmeitä eivätkä kovia, vaan juuri sopivan jämäköitä ja meheviä antaakseen mukavaa purutuntumaa ja silti pehmeyttä pureskeluun.

Suklaa ja lakritsi ovat toimiva makupari, ja suklaa saa luonnollisen makeasta, lakritsijauheesta herkullista lisämakua. Lakritsijauhe ei maistu näissä kekseissä liian voimakkaasti, vaan ihanan aromikkaana mausteena super suklaisen keksitaikinan seassa.

Kannattaa ehdottomasti kaivaa leivontavälineet esiin ja valmistaa kasa näitä herkullisia keksejä, jotka vievät saman tien kielen mennessään!

SUKLAA-LAKRITSIKEKSIT

 
4dl kasvimaitoa (käytin kookosmaitoa)
4dl gluteenitonta kaurajauhoa
2,5dl kookossokeria
2dl raakasuklaarouhetta (tai tummaa suklaata)
3rkl lakritsijauhetta
3rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1tl psylliumia
Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

 

Kiehauta kasvimaito kattilassa. Sekoita kaikki muut ainekset erillisessä kulhossa, ja kaada kuuma kasvimaito kuivien ainesten sekaan. Sekoita yhtenäiseksi taikinaksi.

Jaa taikina nökäreiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja painele tasapaksuiksi kekseiksi.

Paista keksejä uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.

Anna keksien mielellään jäähtyä ennen syömistä, jolloin niiden koostumus jämäköityy ja saat ihanan purutuntuman. Vaikka toki uunituore lämmin suklaakeksi on aika vastustamaton.

Suklaa-lakritsikeksit säilyvät huoneenlämmössä, mutta itse säilytin niitä jääkaapissa, jotta ne eivät pehmene liikaa. Keksejä voi myös pakastaa, mutta ne kannattaa pakata huolella ilmatiiviiseen astiaan eikä jemmata liian pitkäksi aikaa, jotta ne eivät pääse kuivumaan.

Suklaa-lakritsikeksit tulee kyllä napsittua suuhun varsin pian ihan sellaisenaan, mutta kokeile ihmeessä myös murustella keksejä jäätelöannoksen päälle tai rakenna niiden avulla ihania jäätelökeksejä! Vinkkinä myös, että aamupuurosta saa näillä keksimuruilla täydennettynä aivan sairaan hyvää.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

2 kommenttia

  1. Unknown kirjoitti:

    Kiva ohje! Fodmap syistä kookossokeri ei käy minulle, jos vaihtaa valkoiseen sokeriin, mahtaako määrä olla sama?

  2. Sara kirjoitti:

    Hei! Määrä voi olla sama. Jos sinulle kuitenkin sopii jokin tummempi sokeri, esim fariinisokeri, niin ainakin osan voisi myös korvata sillä. Näin saisit kekseihin ihanaa karamellimaista makua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *