Hae
Saran kotikolo

Raakapallerot: Seesam-lakritsi raakapallot

Tykkään raakapalloista nopeaan herkkunälkään. Niitä löytyy yleensä aina pakastimestani, koska edellisen satsin loputtua tulee helposti tehtyä saman tien lisää… Seesam-lakritsi raakapallot ovat yhdistelmä ihania makuja ja houkutevaa suutuntumaa! Mehevä lakritsisisus ja rouhea siemenpinta ovat kerrassaan koukuttava yhdistelmä. Lakritsi ja seesaminsiemenet sopivat yhteen kuin nakutettu!

Pallerot ovat nopeita raakaherkkuja valmistaa, ja niistä saa terveellisiä välipaloja sekä herkkuja myös mukana kuskattavaksi. Lisäksi ne säilyvät todella hyvin pakastimessa, ja ovat mielestäni jopa parhaimmillaan aavistuksen kohmeisina ja kylminä. Pallot pehmenevät huoneenlämmössä nopeasti puraistavan pehmeiksi, joten niistä saa herkkuja suuhun nopeastikin.

Palloissa on ihana siemenkuori, ja sisällä mehevä taatelimassa. Palloista saa hyvän potkun energiaa päivään, ja samalla hyviä rasvoja, jotka auttavat pitämään nälkää pidempään.

Koska lakritsi maistuu aina, tällä kertaa valmistin maukkaita lakritsipalloja. Kokeile muutama vaikka lakritsijäätelön ohessa – nimittäin toimii!

 

SEESAM-LAKRITSI RAAKAPALLOT

 

 
1dl kookosöljyä
2dl taateleita
1dl vettä
0,5dl seesaminsiemeniä
0,5dl mantelijauhoa
3rkl psylliumia
2rkl lakritsijauhetta
Ripaus vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Työstä kaikki ainekset seesaminsiemeniä lukuun ottamatta mahdollisimman sileäksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Kaada seesaminsiemenet lautaselle. Öljyä kädet kookosöljyllä ja pyörittele massasta pieniä palloja. Kiepauta pallot siemenissä niin, että siemenet jäävät pallon pintaan kiinni.

Anna pallojen jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa. Säilytä valmiit pallot kylmässä. Mutta huomioi, että niitä ei voi pakastaa uudelleen sulattamisen jälkeen.

Kuin pieniä paloja raakakakkua – ihanaa!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook 

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Nam, miten hyvältä kuulostavat! Voisin kokeilla, mutta…. Osaatko sanoa millä voisi korvata mantelijauhon? Kyselee pähkinä- ja manteliallergikko 🙂

  2. Sara kirjoitti:

    Heippa, kokeile ihmeessä, äläkä anna mantelijauhon estää! Se ei ole reseptin olennaisin ainesosa?Sen tilalle voi laittaa esimerkiksi kaurajauhoa/hiutaleita, tai tattaria tai kvinoaa. Siemenjauhot sopivat myös, tai kokonaiset siemenet kun jauhat ne blenderillä tms massan sekaan. Auringonkukan- ja pinjansiemenet ovat neutraalin makuisia. Kookosjauho sopii loistavasti, mutta silloin vähennä määrä ainakin puoleen, jotta pallerot eivät kuiva. Kookosjauho imee hurjan paljon nestettä, joten kokeile ensin pienellä määrällä ja lisää vain tarpeen mukaan. Massan pitää olla jämäkkää mutta märkää, jotta siemenet tarttuvat pintaan kiinni. Pallerot kovettuvat sitten jääkaapissa. Toivottavasti sait tästä apua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *