Hae
Saran kotikolo

Laventeli-raakasuklaapatukat

Kiireisten viikkojen aikana olen todella päässyt hullaantumaan laventeliin. Laventeliin ihastuminen voi vaatia tottumattomalta hetken aikaa, mutta kun laventelin makuun pääsee ei enää olekaan päivää ilman. Laventelitee on klassikko, jossa tämä kukkaismauste toimii loistavasti. En ole viime aikoina Kuitenkaan kaivannut kuumaa teetä, mutta sitäkin enemmän maukkaita raakaherkkuja, minkä vuoksi yhdistin laventelin täydellisen kermaisiin raakasuklaapatukoihin. Laventeli-raakasuklaapatukat ovat hurmaava kombo täyteläistä suklaata ja lempeän rauhoittavaa, huumaavan tuoksuista laventelia.

Laventeli raakasuklaapatukat ovat syntisen hyviä mutta silti synnittömiä terveysherkkuja, joista saa ihanan pienen herkkupalan ruuan päälle, kätevän evään välipalalle ja terveellisen vaihtoehdon herkkuhetkeen. Patukat ovat todella helppoja valmistaa, ja samalla ohjeella voit myös valmistaa laventeli raakasuklaakakkua tai yksittäisiä pieniä raakaherkkuja. Laventeli raakasuklaapatukat ovat sen verran täyteläisiä ja kermaisia, että niistä riittää pienempikin haukku kerralla tuomaan ihanaa makeaa makua suuhun.

Valmiit laventeli-raakasuklaapatukat maistuvat täydellisen kermaiselle ja suklaiselle, ja laventeli antaa täytteeseen ihanan ylellisen säväyksen. Laventeli ei maistu kookoksisessa täytteessä lainkaan yrttimaiselta, vaan pikemmin pieniltä kukanpalasilta. Laventeli myös saa raakapatukat tuoksumaan aivan ihanalta!

Näihin raakapatukoihin on pakattu erilaisia superfoodeja, koska minulla on niitä yleensä aina jossain määrin jemmassa keittiön laatikossa. Superfoodeilla saat lisättyä patukoihin huiman määrän ravinteita, mutta niiden lisääminen ei ole välttämätöntä. Superfoodit ovat hauska lisä omaan satunnaiseen ruokahifistelyyni, mutta jos et niitä itse yleensä käytä, voit valmistaa patukat aivan hyvin ilmankin. Parin ruokalusikallisen takia ei kannata lähteä hintavia jauheita ostamaan. Muut ainekset ovatkin saatavilla ihan perus kaupoista, laventelia lukuun ottamatta. Toisaalta en ole tullut sitä koskaan Prismasta etsineeksi, kenties sielläkin olisi…?

Olen itse ostanut kuivattua laventelia Ruohonjuuresta, ja luulen, että monet luonnontuotekaupat myyvät sitä myös. Myös nettiä kannattaa hyödyntää, sillä vaikeammin saatavia raaka-aineita saa tilattua todella helposti kotiovelle asti.

LAVENTELI-raakaSUKLAAPatukat

 

Pohja

 

3rkl kookosöljyä (kiinteää)
1dl rouhittua raakasuklaata
1/2dl raakakaakaonibsejä
2rkl vaahterasiirappia
1dl gluteenittomia kaurahiutaleita

 

Sulata kookosöljy ja raakasuklaa vesihauteessa juoksevaksi. Voit käyttää valmista raakasuklaarouhetta, tai pilkkoa esimerkiksi raakasuklaalevyn tai patukan pienemmiksi paloiksi. Suklaa sulaa helpommin, kun se on pienempinä palasina.

Sekoita muut ainekset erillisessä kulhossa, ja lisää lopuksi sula suklaamassa sekä kookosöljy. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi, ja painele esimerkiksi vuoratun leipävuoan pohjalle tasapaksuksi levyksi.

Laita vuoka sivuun odottamaan. Olisi hyvä, ettei se ehtisi vielä liikaa jähmettyä, jotta täyte jäisi pohjaan hyvin kiinni.

TäytE

 

3/4dl kookosmannaa (kiinteää)
1/2dl cashewpähkinöitä
1dl kookoshiutaleita
3rkl agavesiirappia
3dl kookosmaitoa (juoksevaa, suosittelen Santa Marian violettia pahvitetraa)
(1rkl lucumaa)
(1rkl macajauhetta)
1/2tl Bourbon vaniljaa
2rkl kuivattua laventelia
1/2dl raakakaakaonibsejä

Liota cashewpähkinöitä ainakin pari tuntia. Liottamisen jälkeen valuta vesi pois ja huuhtele pähkinät.

Sulata kookosmanna vesihauteessa. Sekoita tehosekoittimella pähkinät, kookoshiutaleet, agavesiirappi, kookosmaito, macajauhe, lucuma ja vaniljajauhe sileäksi massaksi. Macajauhe ja lucuma eivät tosiaan ole pakollisia, mutta ne antavat täytteelle ihanaa kermaista makua ja lisäävät patukoiden ravinnepitoisuutta.

Lisää vielä sula kookosmanna, ja sekoita vielä uudelleen. Lisää lopuksi laventeli sekä kaakaonibsit ja sekoita massan joukkoon käsin.

Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja halutessasi ripottele pinnalle lisää laventelia koristeeksi.

Anna massan jähmettyä vuoassa jääkaapissa ainakin kolme tuntia. Kun massa tuntuu kovettuneen tarpeeksi, poista se vuoasta ja pilko sopivan kokoisiksi patukoiksi.

Säilytä laventeli-raakasuklaapatukat jääkaapissa tai pakastimessa.

Patukoiden koostumus on samaan aikaan kermainen ja rouhea. Raakasuklaapohja on rouskuvan rapsakka, kun taas täyte suorastaan sulaa suuhun. Täytteen seassa ihanat laventelin palaset sekä kaakaonibsit tuovat mukavaa suutuntumaa ja rousketta pehmeyden keskelle.

Laventeli, kermainen kookos ja raakasuklaa ovat ihana makuyhdistelmä. Raakapatukat ovat täynnä terveellisiä rasvoja, kuitua ja ravinteita, joilla saat paitsi suun makeaksi, myös huolehdittua omasta hyvinvoinnistasi. Kookosmanna tekee patukoista hyvin kermaisia ja täyttäviä, joten niistä riittää vain pienikin pala kerrallaan. Patukoilla on täydellisen rauhoittava, mielihyvää lisäävä vaikutus.

Olen syönyt laventeli-raakasuklaapatukoita patukoina välipalaksi silloin, kun on ollut astetta nälkäisempi olo, ja pienempinä suupaloina esimerkiksi iltapalalla. Usein voimakkaampikin makeanhimo on laantunut jo yhdellä suullisella, joskin olen saattanut napsia useamman suullisen saman päivän aikana.

Raakaherkut ovat omia suosikkejani paitsi niiden terveellisten raaka-aineiden vuoksi, myös helpon säilytettävyyden takia. Nämäkin raakasuklaapatukat on helppo pilkkoa haluamansa kokoisiksi paloiksi ja pakastaa. Pakastimessa raakaherkut säilyvät helposti useamman kuukauden, ja jemmassa on aina terveellisiä herkkuja niitä kaivatessa. Laventeli raakasuklaapatukat pehmenevät huoneenlämmössä syötävän pehmeiksi jo vartissa, joten niistä saa herkuteltavaa myös hetken mielijohteesta.

 

Toivottavasti päätät kokeilla laventelia osana täyteläisiä raakaherkkuja. Pieninä massan sekaan ripoteltuina sattumina laventelin erityinen hekumallinen aromi pääsee mielestäni todella oikeuksiinsa, ja se onkin täydellinen pari raakasuklaalle!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *