Hae
Saran kotikolo

Suussa sulavat jogurttiraakasuklaat

Fazerin jogurttitäytesuklaat ovat kenties olleet kautta aikojen suosikkejani. Olen pitkään miettinyt, miten saisin kehiteltyä niistä oman maidottoman raakasuklaaversion. Muutaman kerran olen kokeillut, ja vaikka suklaiden maku oli aina varsin hyvä, koostumus jätti vielä toivomisen varaa. Kunnes nyt voin sanoa onnistuneeni, minkä vuoksi halusin jakaa ohjeen näihin ihaniin täytesuklaisiin myös blogissani. Jogurttiraakasuklaa on suloisen väristä ja maistuvaa raakasuklaata, jota on todella valmistaa itse kotona!

Jogurttiraakasuklaat ovat vegaanisia, gluteenittomia, maidottomia ja ilman valkoista sokeria valmistettuja. Ne ovat raakaruokaa parhaimmillaan – täynnä ravitsevia aineksia ja samalla suussa sulavan herkullisia!

Voit valmistaa jogurttiraakasuklaan ihan silkalla vaniljaisella jogurttitäytteellä, tai lisätä mukaan haluamiasi pakastekuivattuja marjoja. Ohjeessa olen maininnut vadelmat, koska käytin niitä itse. Mutta esimerkiksi mansikat, mustikat, viinimarjat tai vaikka omenalastut käyvät mainiosti myös. Itse asiassa olenkin itse ajatellut seuraavaksi kokeilla uuniomenan makuisia jogurttiraakasuklaata sekoittamalla jogurttitäytteeseen kanelilla maustettuja omenalastuja…

Jogurttiraakasuklaa valmistuu helpommin kuin kuvitteletkaan, joten älä arastele kokeilla sen valmistusta myös itse. Vaikka et nauttisi suuremmin keittiössä puuhaamisesta tai ruuanlaitosta, suklaan valmistuksessa on jotakin todella rauhoittavaa ja seesteistä. Kenties ne superfood ominaisuudet leijuvat samalla ilmassa ja nostavat mielialaa, tai päätyvät jopa suuhun asti lusikoita ja lastoja nuollessa. Yhtä kaikki, suklaan valmistus on loistava tapa rentoutua ja antaa mielen leijailla vapaaksi päivän rasituksista.

 

Ohjeessa on käytetty valmista raakasuklaamassaa, mikä tekee suklaiden valmistuksesta entistäkin helpompaa. Jos haluat todella valmistaa suklaan alusta asti itse, kokeile esimerkiksi näillä ohjeilla.

Lisäksi jos haluat todella näperrellä, voit kuorruttaa jogurttitäytteen kokonaan sulalla suklaalla. Itse oikaisin siinä kohdassa ja tein suklaisiin ihan vain jogurttikerroksen.

 

JOGURTTIRAAKASUKLAA

 

4dl raakasuklaamassaa (käytin Foodinin 70%)
1dl kookosmannaa
1/2dl raakakaakaovoita
3rkl agavesiirappia
1/2dl pakastekuivattuja vadelmia
Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

Sulata raakasuklaamassa, kookosmanna sekä raakakaakaovoi vesihauteessa. Sulata suklaamassa omassa astiassa; kookosmannan ja kaakaovoin voit jo sulattamisvaiheessa yhdistää.

 

Kaada tilkka sulaa suklaamassaa konvehtimuottien pohjalle. Laita muotit pakastimeen hetkeksi jähmettymään.

 

Murskaa pakastekuivattuja vadelmia pieneksi rouheeksi.

Sekoita kaikki ainekset suklaamassaa lukuun ottamatta yhteen. Kaada jogurttitäytettä muotteihin kovettuneen suklaamassan päälle. Laita muotit takaisin pakastimeen jähmettymään.

 

Kun jogurttitäyte on kovettunut, kaada loput suklaamassasta muotteihin jogurttitäytteen päälle. Voit kovettaa suklaat lopuksi jääkaapissa tai pakastimessa – suosi pakastinta jos suklaanhimolla on kiire!

Jos haluat kuorruttaa jogurttipalat kokonaan suklaalla, täytä konvehtimuotit ensin kokonaan jogurttitäytteellä ja anna sen kovettua täysin. Sen jälkeen irrota jogurttipalat vuoasta. Yksi pala kerrallaan, dippaa jogurttipalaset sulassa suklaassa ja asettele suklaapalat leivinpaperilla vuoratun alustan päälle. Kun kaikki jogurttipalat on päällystetty suklaalla, nosta alusta jääkaappiin tai pakastimeen ja anna suklaiden jähmettyä. Jogurttiraakasuklaat ovat valmiita, kun ne irtoavat helposti alustasta eivätkä sotke sormia.

Säilytä suklaat jääkaapissa tai pakastimessa. Ne säilyvät helposti kylmässä useita viikkoja. Paitsi minulla, kun niitä tuli napsittua suuhun vähän joka käänteessä!

Vinkkinä muuten että jogurttitäyte toimii loistavasti myös ihan sellaisenaan. Kun sekaan lisää esimerkiksi marjoja, saat ihanaa marjaisaa valkoista raakasuklaata!

Itse säilytän raakasuklaita mieluiten pakastimessa, jolloin ne ensinnäkin säilyvät piiiitkään, mutta saavat myös ihanan rapsakan suutuntuman syödessä.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *