Hae
Saran kotikolo

Granola-patukat appelsiinin ja suklaan makuisina

Patukaksi väsättynä granola kulkee helposti mukana myös eväänä! Vaikka granolaa on ihana ripotella smoothien päälle tai napsia suuhunsa sellaisenaan, sitä on vaikea kuljettaa mukana. Granola-patukat sen sijaan ovat mitä oivin välipala kassin pohjalle! Nämä appelsiinin ja suklaan makuiset granola-patukat maistuvat kyllä myös herkkuhammasta kolottaessa.

Sen sijaan nämä paahdetut eväspatukat sujahtavat helposti laukun tai taskun pohjalle, ja auttavat jaksamaan päivän ponnisteluissa.

 

Ovatpa ne niin hyviä, että niitä tekee mieli rouskutella toinen heti perään. Onneksi tällä ohjeella valmistat nopeasti ja helposti kerralla useamman patukan!

Kokeile myös erilaisia makuyhdistelmiä sitten, kun appelsiini ja suklaa alkavat olla liian tuttuja. Vaikka se onkin makuyhdistelmä johon ei helposti kyllästy, välillä kaipaa aina vaihtelua. Myös muun muassa minttusuklaa, lakritsisuklaa tai marjat ja suklaa ovat ihania makuja granolaan. Kunhan on sitä suklaata, heh.

 

APPELSIINISUKLAA GRANOLA-PATUKAT

 

(8 pientä patukkaa)
 
2dl tattarihiutaleita
0,5dl kookosöljyä
1/4dl vaahterasiirappia
2rkl raakakaakaojauhetta
1rkl psylliumia
1 appelsiinin mehu
0,5tl kanelia
(5 tippaa appelsiiniöljyä)

Sulata kookosöljy ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Muotoile taikinasta sopivan kokoisia patukoita uunipellille, ja paahda uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Jos haluat pitää patukat raakana, kuivata niitä kuivurissa tai 40 asteisessa uunissa noin 12 tuntia. Voit myös pakastaa patukat sellaisenaan, jolloin ne jämäköityvät kylmässä ja toimivat mainiona välipalana kotioloissa – mukana niitä on silloin aika mahdotonta kuljettaa.

Uunissa paahtamalla saat rapeimman ja granolamaisimman lopputuloksen.

 

Anna patukoiden jäähtyä, pakkaa ne voipaperiin ja säilytä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Granola-patukat saa myös pakattua suloisiksi paketeiksi ja niitä voi jaella lähipiirille mieluisina lahjoina. Tai sitten vain nautiskella oman patukkansa kääreestä – eikö se tunnukin silloin vain entistä ylellisemmältä!

Mieletön yhdistelmä suklaata, appelsiinia ja rouskuvaa keksiä! Nam! Granola-patukat säilyvät hyvin, koska ne ovat täysin kuiviksi paahdettuja. Liikaa niitä ei kannata kuitenkaan kerralla tehdä, sillä tuore on aina tuore ja liian pitkään seisottaessa granolakin helposti eltaantuu. Tässä puhutaan kuitenkin jopa parista viikosta, joten ohjeen verran patukoita saa helposti nautiskeltua siinä ajassa. Ja näitä on helppo valmistaa uusi erä heti edellisten loppuessa.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *