Hae
Saran kotikolo

Kermaiset raparperinamit ( G, M)

Raparperinamit ovat ihana pikkuherkku jääkaappiin ja hauska tarjottava vieraille. Raparperin happamuus pehmenee pähkinöiden kanssa sekoitettuna ja tekee näistä nameista ihanan kermaisia ja silti raikkaita – juuri täydellisiä kesänameja!

Valmistus on helppoa ja nopeaa, eikä vaadi ihmeellisiä välineitä. Muottien puuttuessa voit hyvin kaataa massan jähmettymään vaikka leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, ja leikata sen myöhemmin haluamasi kokoisiksi palasiksi.

Itse käytin konvehtimuotteja ja tein erinäköisiä namusia. Mieleni olisi tehnyt kuorruttaa ne vielä suklaalla, mutta tällä kertaa se jäi tekemättä. Suklaakuorrute kyllä toimisi ihanasti raparperinamien kanssa, joten jos suinkin innostut niin suosittelen kokeilemaan! Myös valkosuklaakuorrute olisi takuulla ihana.

 

RAPARPERINAMIT

 

 
3dl pilkottua raparperia
1dl cashewpähkinöitä
3dl vettä
5rkl gelatiinijauhetta
3rkl hunajaa tai muuta makeutusta
2rkl lucumajauhetta
2rkl sitruunamehua

Pilko raparperit pienemmäksi ja keitä kypsäksi. Kaada keitinvesi pois. Sekoita gelatiini 1dl kylmää vettä ja kiehauta loppuvesi kattilassa. Sekoita gelatiiniseos kuuman veden joukkoon ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti, kunnes gelatiini on kunnolla liuennut.

Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita sileäksi seokseksi tehosekoittimella. Kaada seos pieniin muotteihin tai vuorattuun vuokaan, ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

Namit ovat valmiita, kun niiden pinta tuntuu jähmettyneen ja saat irrotettua ne vuoasta kokonaisina. Namit ovat koostumukseltaan pehmeitä ja marmeladimaisia, joten ne ovat jähmettyneinä kimmoisan tuntuisia.

 

Irrota namit vuoasta ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi, ja sitten vain nautiskele ihanasta raparperin mausta!

Raparperinamit ovat kesäisiä herkkuja, jotka jääkaappikylmänä maistuvat kuumemmallakin säällä.

Säilytä valmiit namuset kylmässä. Jääkaapissa raparperinamit säilyvät hyvin viikon ajan. Ne ovat myös parhaimmillaan viileinä suupaloina.

Kokeile myös

Raparperismoothie
Raparperipiirakkajäätelö

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *