Hae
Saran kotikolo

Mansikkahyve on simppeli kesäherkku

Kesä ja mansikkainen jälkiruoka? Kyllä kiitos! Mansikoita saa nyt erittäin edullisesti ja vaikka niitä tulee napsittua pitkin päivää runsaasti ihan sellaisenaan, on tämä mansikkahyve myös yksi ihana kesäinen herkku john tuoreita mansikoita hyödyntää. Sama mansikkahyve onnistuu toki myös pakastemansikoilla, kunhan määrät vähän suhteuttaa ja käyttää pakastemansikat sulaneina ja nesteet valutettuna. Mutta ei mietitä sitä vielä, kun tuoreiden mansikoiden kausi vasta alkaa!

Herkun nimi on mansikkahyve, koska en nyt oikein tiennyt miksi muusikaan sitä kutsua. Herkku on vanukasmainen, moussemainen – sellainen hyve. Herkullinen sekoitus mansikkaa, vispattua kermaa ja tuorejuustoa. Päällä kruunaamassa herkullinen vaniljakastike. Kannattaa kokeilla myös kakkutäytteenä!

Mansikkahyve on vegaaninen ja gluteeniton. Vaniljakastikkeessa on sokeria jo valmiiksi, joten se tuo tähän herkkuun myös makeutta mansikoiden lisäksi. Voit myös käyttää vispattua kookoskermaa tai maustamatonta jogurttia vaniljakastikkeen tilalla. Maistele itse kaipaatko vielä lisämakeutusta, meillä syötiin ihan tällaisenaan.

Ohjeella tulee neljä annosta.

 

Mansikkahyve

 

2dl kookoskermaa

150g maidotonta tuorejuustoa

2dl tuoreita mansikoita

1/2dl maustamatonta soijajogurttia

1dl mansikkasosetta

2rkl agar agaria

1/2tl vaniljajauhetta

(agavesiirappia jos kaipaa lisää makeutusta)

(Kasvipohjaista vaniljakastiketta)

 

Vispaa kylmä kookoskerma paksuksi kermavaahdoksi. Jätä se sivuun odottamaan.

Sekoita sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tuorejuusto, mansikat ja jogurtti yhtenäiseksi seokseksi.

Sekoita mansikkasose ja agar agar kattilassa ja sekoita hyvin. Kuumenna seos ja anna kiehua samalla sekoittaen pari minuuttia.

Lisää seos mansikkaseokseen ja sekoita ainekset vielä huolella. Lisää myös vispatti kermavaahto ja sekoita kaikki ainekset yhtenäiseksi massaksi.

Annostele mansikkamousse esimerkiksi laseihin ja lisää päälle vaniljakastiketta sekä lisää tuoreita mansikoita. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen syömistä.

 

 

Lisää mansikkaa?

Mansikkamousse

Raaka mansikkamousse

Mansikkajuustokakku browniepohjalla

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *